Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: Πάμε στις εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Μέγκο...!


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  16- 2-2014

Συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο
τον νυν δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Α. Μέγκο

Σε μικρό χρονικό διάστημα γίνονται Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η διαδικασία αυτή θα σφραγίσει τα επόμενα 5 χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε με Όραμα και Ελπίδα για μια Άλλη Αυτοδιοίκηση.
 Θα αλλάξουμε την κατάσταση; ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014 είναι ευκαιρία για Δημιουργία ενός ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την  αναγέννηση  του Δ. Δελφών.
Ο ΔΗΜΟΣ χρειάζεται το  συνολικό πολιτικό σχέδιο που δεν είχε ποτέ: Στήριξη ανάδειξη και προβολή των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (Ελαιώνας, Δελφοί, Διατηρητέοι οικισμοί, Τουρισμός, Ορεινοί Όγκοι). Υποδομές και έργα, με κριτήριο την μέγιστη παραγωγική και κοινωνική ανταποδοτικότητα. Χωροταξικός σχεδιασμός προσανατολισμένος στην κοινωνική ανάπτυξη και όχι στα «ειδικά» συμφέροντα. Εφαρμογή και επέκταση των περιβαλλοντικών όρων & οδηγιών σε κάθε δραστηριότητα. Ανάπτυξη Δομών Αλληλεγγύης που θα υποστηρίζουν τους άπορους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους. Όλα αυτά με Διαφάνεια & Εκδημοκρατισμό των θεσμών με την δημιουργία προϋποθέσεων συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση των προβλημάτων. Συμμετοχικός προϋπολογισμός, ώστε να έχουν λόγο στην προτεραιότητα των έργων, αλλά και στον έλεγχο τους οι πολίτες. Δημόσια διοίκηση στραμμένη στον πολίτη & όχι στους ημέτερους. Καθιέρωση δημοψηφισμάτων, εφόσον η πλειοψηφία πολιτών τα απαιτεί.
Να δώσουν ένα τέλος στο πελατειακό σύστημα και σε όλα όσα μας οδήγησαν μέχρι εδώ!!
Φίλοι και φίλες.
Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δεν υπάρχει Ελπίδα για τον τόπο, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας. Αναθέσεις, Τουμπανάρια, κολληγιές με έχοντες, δεσποτισμός, αδιαφάνεια, υποβάθμιση θεμάτων πολιτών.
-Η νεολαία στον καιάδα της ανεργίας και της μετανάστευσης.  -Η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας στον γκρεμό. - Ξεπούλημα κάθε τμήματος της χώρας.  
-Τα κέντρα υγείας, το νοσοκομείο στα χάλια τους. Τα σχολεία εγκαταλελειμμένα, πχ το ΕΠΑΛ., ΕΕΕΚ -Ο πολιτισμός στο παζάρι της ψήφου. -Το ψέμα η διαστροφή, στην ημερήσια διάταξη. - Η δημόσια διοίκηση και οι νόμοι υποχείρια των αρχόντων. Καμία συμπαράσταση στους αγώνες κατά των χαρατσιών, της ΔΕΗ, της εφορίας.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!, μαζί με την εγκατάλειψη περιοχών και χωριών.                               
Οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, με μοναδικό «όραμα» τη διατήρηση του μηχανισμού τους και για την εξυπηρέτηση προσωπικών βλέψεων, «επιχειρούν» σε τοπικό επίπεδο, όλα όσα οι μνημονιακές τροϊκανές κυβερνήσεις αποφασίζουν, ταυτιζόμενοι απόλυτα μαζί τους.   
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  
Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για ένα Δήμο που θα είναι και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΣ και ΤΟΠΙΚΟΣ. Ξαναδίνοντας στις κοινότητες τα οικονομικά, διοικητικά και αναπτυξιακά εργαλεία που τους αφαιρέθηκαν από τον Καλλικράτη. Ο δήμος δεν μπορεί να είναι εξάρτημα της κρατικής μηχανής αλλά ούτε και να «ρυθμίζεται» από τον Φούχτελ και τον Ραιχενμπαχ!!! Τα ποικιλώνυμα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι της γερμανικής επέκτασης και επιβουλής στη χώρα μας.
ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» στα 3 χρόνια της ύπαρξής μας, παλέψαμε όσα υποσχεθήκαμε. Αγωνιστήκαμε, μέσα και έξω από το Δ.Σ., με όλες μας τις δυνάμεις. Για Παιδεία, Υγεία, Χαράτσια, ΔΕΗ, Φοροεπιδρομές, ΑΠΕ, ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας, Ανεργία, Ελαιώνα, Γηροκομείο Άμφισσας, Λαρνάκι, Λιμάνι Ιτέας, μεταλλεία στο Κοκκινάρι & τη Γκιώνα, Βιολογικούς, Αναθέσεις, Καλλικράτης, όλα βρήκαν χώρο στη δράση μας. Πάμπολλα θέματα φέραμε στο Δ.Σ. –με υπογραφές-χαράτσια, γηροκομείο, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά κλπ. Πραγματοποιήσαμε 10δες συνελεύσεις, δημόσιες  ενημερώσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις με ειδικούς επιστήμονες.                      
 Συνεχίζουμε. Δίνουμε τη μάχη μας δυναμικά, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.
Καλούμε
Όλους όσους πιστεύουν πως ο τόπος μας αξίζει πολλά περισσότερα, πως εμείς που κατοικούμε σε αυτόν τον τόπο αξίζουμε πολλά περισσότερα από διαφθορά και πελατειακές σχέσεις         ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ. 
ΣΥΖΗΤΑΜΕ–ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Με δημότες ενεργούς, συμμέτοχους στις κοινές προσπάθειες οργάνωσης τοπικών κινημάτων, σε κάθε γειτονιά και χωριό, για φρένο στον κατήφορο και επίλυση  των προβλημάτων των πολιτών. Ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και στην κοινωνική συνοχή.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
Η δράση και το μήνυμά μας βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον νυν δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Α. Μέγκο. Η μέχρι τώρα πορεία μας, ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις και συμφέροντα θα συνεχιστεί. Μας δεσμεύουν ηθικά και αποφασιστικά η διακήρυξή μας και οι αποφάσεις των ανοιχτών συνελεύσεων που πραγματοποιούμε.     
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       



20 σχόλια:

  1. ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΚΑΠΠΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕ ΧΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τα λύσει ολα τα προβλήματα ο ..ΨΥΡΙΖΑ !!!!
    Με ψείρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κύριος μου θυμίζει τη γνωστή ατάκα :
    " που πας ρε Καραμήτρο..? "
    Από τότε που σταμάτησαν οι νερόμυλοι να παράγουν αλεύρι
    πέρασαν στη πολιτική ορολογία γι΄αυτούς που κουβαλάνε
    και ρίχνουν νερό στο μύλο των... τάχατες ...αντιπάλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OTAN κ. ΜΕΓΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΩΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΣΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΜΙΑ 30.000 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΓΑΜΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ? ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ?
    ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ....ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ?
    ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ? ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΣΧΟΧΗΘΗΚΑΤΕ ? ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ? ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ !!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΗ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωστε δεν ασχοληθήκαμε...παράμόνο με τα χαράτσια...Το ότι είμαστε οι μόνοι που με υπογραφές αναγκάσαμε το δημ συμβούλιο να συζητήσει για νοσοκομείο, λιμάνι, κοκκινάρι, εξορύξεις, γηροκομείο, χαράτσια δεν σου λέει τίποτα. Το ότι ζητήσαμε πολλές φορές ανεξάρτητο έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου και ολοι οι άλλοι τον χαβάτους δεν σου λέει τίποτε. Το ότι εκκρεμεί 16 μήνες αναφορά και μύνηση στην εισαγγελία αμφισσας για θέμα σπατάλης & δεν μιλά κανείς φταίμε εμείς? Το ότι έχουμε κάνει τόσες φορές μαζί με πολίτες παρεμβάσεις για σκίτσα και βιολογικούς δεν λέει τίποτε. Οι δεκάδες συγκεντρώσεις ανοιχτες για όλους με ομιλιτές ευρέως φάσματος επίσης δεν λένε τίποτα. Όσο για τα χαράτσια συγγνώμη που δεν ανατρέψαμε από τος Δελφούς την υπουργική απόφαση 4 κομμάτων. Προσφύγαμε στην εισαγγελία η οπία έβγαλε απόφαση μη διακοπής ρεύματος για το χαράτσι - όχι για ρεύμα- και τώρα το 4ο τμήμα του αρ. πάγου ξαναθέτει το ερώτημα θετικά για τους καταναλωτές. Γιατί τόση χολή? Έχουμε σηκώσει όλες τις τοποθετήσεις στο δημ συμβούλιο σε βίντεο και ανακοινώσεις για όλα τα θέματα στην ιστοσελίδα μας. Οι άλλοι όλοι έκαναν τίποτε από αυτά? Αντίθετα όταν έβλεπαν κόσμο στο δημ συμβούλιο αγάπαγαν ξαφνικά και συμπονούσαν. Μετά τίποτα. Αν θέλει ο κόσμος μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Χρηστος βανδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑΚΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΕΙΣ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο Λ Α !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτα. Θέλει τον τσοπάνη του γιατί είναι "μάζα"! Κουτός και ευκολόπιστος. Δεν ξυπνάει. Απλά θα χειραγωγείται από τους πονηρούς που θέλουν να τον χρησιμοποιούν. Πότε θα το πάρετε χαμπάρι;
      Τα πρόβατα δεν χτύπησαν ποτέ τον τσοπάνη και δεν άλλαξαν ποτέ την στάνη.

      Διαγραφή
    2. Τα τραγιά όμως???
      και κουτουλιές ρίξανε και τσοπαναραίους στείλανε και φράκτες γκρεμίσανε
      μόνο που'χουν πιάσει την ακρούλα...κι αγναντεύουν σαν βούδες
      αραχτά και......light στα ....κερατά τους ούλα
      μήτε τσοπάνης πάει κοντά
      ούτε σκυλί ζυγώνει









      Διαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΒΑΝΔΩΡΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΕΓΚΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ???? ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το αντίπαλο δέος στην πολιτική που έκφρασε ο δήμαρχος ας το απαντήσει όπως νομίζει ο πολίτης του Δήμου. Οι πολίτες στο προσκήνιο έκαμαν μια επιλογή μέσα από ανοιχτές διαδικασίες. 15 Δεκέμβρη συνέλευση και 9 φλεβάρη το ίδιο. Σε συνεργασίες είμαστε πάντα ανοιχτοί στα πλαίσια δημοκρατικών συμμετοχικών διαδικασιών.χ βανδωρος

      Διαγραφή
  11. Εχετε γεια, εχετε γεια ευνουχισμενα μου τραγια .Βλεπω παιρνουν κεφαλι τα ινστρουχτορατα του παρασκηνιου των προσκηνοπολιτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κε. Βανδώρε ειναι καλο το JEEP του ΟΤΕ;;;; Ειναι ευκολο στην οδηγηση γιατι θέλω να αγωράσω ενα ιδιο με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τζιπ του ΟΤΕ εδώ και 2 χρόνια είναι σε μάντρα με παλιοσίδερα. Μάλλον έχεις μείνει πίσω.χ βανδωρος

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά κακόβουλο ,ανάρμοστο ,και ατυχές για τον Βανδώρο αυτό με το JEEP .........ο Βανδώρος είναι ο μόνος κάτοικος που πρόσφερε τόσα πολλά χωρίς να κατάγεται από δω .Κάτι τέτοια σχόλια ξέρουμε ποιοι τα γράφετε και γιατί τα γράφετε .Δλδ όλοι ξέρουμε αν μπορείτε να το καταλάβετε βλάκες

      Διαγραφή
  13. Ναι ,αλλα πριν απο δυο χρονια που δεν ηταν σε μαντρα συνεβαινε κατι επιληψιμο ; μπορει ο Κος Βανδωρος να μας πει ; γιατι το αφηνει ασαφες ,σαν να λεει παει τωρα περασε .Ας μαθουμε και μεις οι αδαεις τι γινοταν τα προηγουμενα χρονια ; Να ξερουν πολλοι οτι ¨¨τα στερνα δεν τιμουν τα πρωτα ¨¨ σωνει και καλα. Ο πρωτερος και ο νυν επαγγελματικος βιος ακολουθει ΟΛΟΥΣ οσους θελουν να εχουν δημοσιο λογο και οφειλουν να δεχονται την κριτικη (βεβαιως την καλοπροαιρετη ) και να κρινονται απο αυτη τους την διαδρομη , καθως οι προσωπικες υποθεσεις δεν μας αφορουν και δεν τις κρινουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή