Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γηροκομείο Ιτέας: το πρότυπο ίδρυμά μας κινδυνεύει μόνον από τα σκοτεινά συμφέροντα των διωκτών μας...!!!

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΜΠΑΛΕΙΟ-ΤΡΙΓΚΕΙΟ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ



  Το Γραμματικοπούλειο-Μπάλειο-Τρίγκειο Θ.Χ.Π. Ιτέας, όπως και άλλα πενήντα παρόμοια Ιδρύματα στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπα με τη λήξη των συμβάσεων τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ στις 30/4/2014 . Πρακτικώς αυτό σημαίνει πως αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση ,δεν θα υπάρχει κάλυψη της δαπάνης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών των Θεραπευτηρίων από τον ασφαλιστικό φορέα. 
 Το ενδεχόμενο αυτό θα δυσχεράνει την θέση των Ιδρυμάτων,ωστόσο το μέλλον και η πορεία του κάθε Ιδρύματος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Εμείς πιστεύουμε πως το δικό μας το Ίδρυμα θα καταφέρει λόγω της
υφιστάμενης λειτουργίας του και με την βοήθεια του Θεού, να ξεπεράσει οποιοδήποτε σκόπελο προκύψει και να συνεχίσει και στο μέλλον.

  Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το πρόβλημα υφίστανται εδώ και δύο χρόνια, διότι με τη σύσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν προβλέπονταν ο οργανισμός να συνάπτει συμβάσεις με τέτοιου είδους δομές σαν την δική μας . Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Ιδρύματος κας Σκορδάλη Άννας , η οποία και κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου της Ένωσης Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων, και με την συναίνεση του Δ. ,δημιουργήθηκε μία ένωση Ιδρυμάτων πανελλαδικά και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να συνεχίσουν τα Ιδρύματα Χρόνιων
Παθήσεων να συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
 Το Ίδρυμα μας επομένως είναι μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και δεν κάθεται αμέτοχο στις εξελίξεις που ενδεχομένως να απειλούν την συνέχιση της λειτουργίας του.
 Πράγματι, οι οφειλές του κράτους προς τα Ιδρύματα από τα νοσήλια , συσσωρεύονται επικίνδυνα, παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για σταδιακή εξόφληση αυτών. Οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το Ίδρυμα μας έως και τον Δεκέμβριο 2013 αγγίζουν τις 450.000 ευρώ μετά από ένα γενναίο κούρεμα που δεχτήκαμε από ΟΓΑ για όφειλες του 2008-2011 και θα υπάρξει περαιτέρω κούρεμα μέσω των μέτρων του ‘’clawback’’ και του
‘’rebate’’ που έχει προωθήσει το Υπουργείο Υγείας.
  Παρόλο λοιπόν τα παραπάνω προβλήματα ,την δραματική αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων( πετρέλαιο -ΔΕΗ κλπ) ,την υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μας, συνεχίζουμε να πληρώνουμε μισθούς και να ανταποκρινόμαστε τις υποχρεώσεις μας.

• Στηρίζουμε την κοινωνία της Ιτέας μέσω των θέσεων εργασίας που δίνουμε σε 32 οικογένειες
• Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις Ιτέας – Άμφισσας μέσω των προμηθειών
• Συνεχίζουμε να κάνουμε κοινωνικό έργο όπως πχ με την φιλοξενία κοινωνικών
περιστατικών και μέσω διανομής φαγητού σε άπορες οικογένειες.

Είναι άραγε τυχαίο;
Όχι φυσικά!
Ωφελείται στη χρηστή διοίκηση και την ορθολογική οικονομική διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια.
Τίποτε περιττό. Όλα καλομελετημένα και φροντισμένα στην υπηρεσία του ανήμπορου ανθρώπου. Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες και σε όσους μας αμφισβητούν, συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς που περιθάλπουμε.
Δεν χρειάζεται να διαφημίσουμε τις παροχές μας, μία επίσκεψη κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου στους χώρους μας, του δίνει τις απαντήσεις.

  Και ενώ το Ίδρυμα αγωνία για την τύχη του, κάποιοι κακόβουλοι επιμένουν να το υπονομεύουν με ψεύδη και συκοφαντίες την δύσκολη αυτή συγκυρία και να το
αποπροσανατολίζουν. Κίνητρα τους η αποκάλυψη δήθεν σκανδάλων και ατασθαλιών…
Ακόμη περιμένουμε να προσκομίσουν τα ‘’τρανταχτά ‘’αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες τους.
Όσο αφορά τις ανυπόστατες αιτιάσεις κάποιων περί νομιμότητας, να τονίσουμε πως το ΔΣ. είναι νομιμότατο και έχει όλες τις εγκρίσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος και επιπλέον πως το Διοικητικό Συμβούλιο απέστειλε προς την εποπτεύουσα αρχή το υπ’ αριθμ.πρωτ.471/2013 έγγραφο του, συνοδευόμενο από πλήρη φάκελο εγγράφων και δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν πλήρως τους ισχυρισμούς μας και καταδεικνύουν το
ψεύδος και την συκοφαντία των ‘’κατηγόρων’’ μας . 
 Με το έγγραφο μας αυτό, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά την άμεση διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η αξιοπρέπεια του Ιδρύματος. Ακόμη το Ίδρυμα προσέφυγε στην
δικαιοσύνη γιατί δεν έχει κάτι να κρύψει .Εύκολος δρόμος θα ήταν η συγκάλυψη και η συνδιαλλαγή …

  Ωστόσο ,από τη ώρα της δημοσιοποίησης της ενδεχόμενης και πιθανής στο μέλλον αδυναμίας μας, λόγω των προβλημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία για ιδιοτελείς λόγους να βλάψουν το Ίδρυμα, βγαίνοντας και ισχυριζόμενοι ότι δεν φταίνε οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της χώρας, αλλά ο τρόπος διοίκησης του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια. Και εμείς απαντούμε πως αυτός ο τρόπος διοίκησης κράτησε το Ίδρυμα όρθιο δύο χρόνια τώρα, μέσα σε μία πρωτοφανή για την χώρα οικονομική κρίση.  

 Ας σπεύσουν να ‘’σώσουν’’ άλλα Ιδρύματα που κλείνουν από μήνα σε μήνα. 
Το δικό μας Ίδρυμα, αν ποτέ κλείσει θα κλείσει από κυβερνητικές επιλογές και θα είναι από τα τελευταία.
Να μας εξηγήσουν οι κατήγοροι μας πως εννοούν την κακή οικονομική διαχείριση, όταν χρωστάς 10 και σου χρωστούν 100.  Άλλωστε παρά την δυσκολία στην ταμειακή ρευστότητα που αντιμετωπίζουμε λόγω των καθυστερήσεων του πληρωμών (ο ΕΟΠΥΥ έχει να πληρώσει από τον Ιούλιο 2013),εμείς πληρώνουμε κανονικά την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα τους μισθούς ,τις ασφαλιστικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις και τους προμηθευτές μας!
  Αν υποθέσουμε πως κάποιοι κόπτονται για το καλό του Ιδρύματος, γιατί δεν ήρθαν επωνύμως και με συγκεκριμένες προτάσεις βελτιώσεις της λειτουργίας μας;
  Αντί γι αυτό, άλλοτε με ανώνυμες επιστολές και άλλοτε με επώνυμες αιτήσεις τους έθεταν θέμα μη χρηστής και σύννομης διοίκησης γενικώς και αορίστως άκουσον, άκουσον! έως και στο πρωθυπουργό της χώρας!!!

 Πραγματικά να βγουν να πουν, ποια είναι αυτά τα φοβερά σκάνδαλα για τα οποία πρέπει να λάβει γνώση όλη η ελληνική επικράτεια και θέτουν σε κίνδυνο το Ίδρυμα; Πρόκειται για μια παραληρηματική συμπεριφορά κάποιων που πρέπει να σταματήσει γιατί κάνει κακό στον Ίδρυμα και στη πόλη μας.

 Οι πολίτες της Ιτέας πρέπει να παραδειγματιστούν από κοντινές μας πόλεις πως στηρίζουν και δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους σε δομές παρόμοιες σαν τη δική μας και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα με χαμηλούς τόνους και διακριτικότητα. 
  Οι πολίτες δε, της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας, πιστεύουμε ότι δεν περιμένουν από τους εκπρόσωπους τους να υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά επιθυμούν να στηρίζουν το ίδρυμα, που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε πριν τριάντα χρόνια από τον Πατέρα Νικόλαο και τους συνεργάτες του και λειτουργεί στην πόλη μας, περιθάλποντας τουλάχιστον εξήντα τροφίμους και απασχολώντας τριάντα (30) εργαζομένους.

 Όσο, δε για το αν συμπεριφορές κάποιων εντός Ιδρύματος αγγίζουν τα όρια ή όχι της παραβατικότητας, αφορά τους καθ ’υλην αρμόδιους φορείς, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί και ήδη έχουν λάβει τα μέτρα τους .
 Επιπλέον να γνωρίζει ο κόσμος ότι πήραμε σκληρές αποφάσεις και προσφύγαμε
στην δικαιοσύνη για να αποκαταστήσουμε την τιμή μας και την τιμή του Ιδρύματος μας και κι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται ως υπερασπιστές των αδυνάτων, είχαν ψηφίσει και υπογράψει τις αποφάσεις αυτές. Πώς να εξηγηθεί λογικά η συμπεριφορά κάποιου,ο οποίος από την μία μηνύει τον συκοφάντη και μετά καταθέτει υπέρ του στο δικαστήριο!!!

  Να τονίσουμε ότι η συμμετοχή σε ένα τέτοιο συμβούλιο σημαίνει ότι θα χρειαστεί συχνά να πάρεις και δύσκολες αποφάσεις, υπερασπιζόμενος το καλό του Ιδρύματος και επομένως όποιος δεν μπορεί να συγκρουστεί ,καλό θα ‘ήταν να μην συμμετέχει.
 Κάθε σύμβουλος πρέπει να σέβεται τη θέση του και κυρίως να σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και είναι χρέος του κάθε Συμβούλου, ακόμα και αν διαφωνεί με το περιεχόμενο των αποφάσεων, να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας των λοιπών Συμβούλων. 
 Επίσης, γίνεται αντιληπτό, ότι όταν επί δύο χρόνια βάλλεται εκ των εσω το ίδρυμα και υπονομεύεται η λειτουργία του, σε όλα τα επίπεδα,
πρέπει να αμυνθεί με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί. 
 Το Δ.Σ προβληματίζεται για την επίθεση και τον διασυρμό που δέχεται συστηματικά εδώ και πολύ καιρό , και διερωτάται ποιούς και
ποια συμφέροντα εξυπηρετεί κάτι τέτοιο;

  Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί τους απλούς πολίτες της Ιτέας που το στηρίζουν ηθικά αλλά και με τις δωρεές τους και να τους βεβαιώσει ότι το Ίδρυμα λειτουργεί με διαφάνεια και νομιμότητα και επειδή δεν έχει τίποτε να κρύψει, θα προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον όποιου προσπαθήσει να το διαβάλει και το συκοφαντήσει, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

 Ακόμη σας παραπέμπουμε στις από 08/02/2014 δηλώσεις
• Της Αντιπεριφερειάρχη κα. Γ. Γαζή η οποία ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΘΧΠ που
εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του και το προσωπικό για τη φροντίδα, την
αγάπη και τη στοργή που δείχνει στους υπερήλικες φιλοξενούμενους του Ιδρύματος’’
• Δημάρχου Δελφών κ. Ν. Φουσέκη, ο οποίος εξήρε τη λειτουργία του Ιδρύματος
χαρακτηρίζοντάς το κόσμημα όχι μόνο για την πόλη της Ιτέας, αλλά και για ολόκληρο το Δήμο Δελφών. Τόνισε ότι και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και ο Δήμος Δελφών είναι απόλυτοι υποστηρικτές της λειτουργίας του Ιδρύματος και στηρίζουν και θα στηρίζουν το έργο του, καθώς πρόκειται για το καμάρι και την ελπίδα για τη φροντίδα της Τρίτης ηλικίας
• της Αντιδημάρχου Δ. Δελφών κα. Π. Λαϊνη, η οποία σημείωσε ότι από την αρχή
διαφαινόταν η πορεία του Θεραπευτηρίου και ότι αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

  Περιμένουμε εμπράκτως από εδώ και πέρα την στήριξη τους μέσα από τον
θεσμικό τους ρόλο.

  Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να προσκαλέσουμε τους κατοίκους της Ιτέας , τους τοπικούς άρχοντες αλλά και τους αρμόδιους φορείς σε μία περίοδο κρίσης και έντασης των ανισοτήτων και της φτώχειας, να αγκαλιάσουν το Ίδρυμα με αγάπη ,ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σημερινές δυσκολίες και να συνεχίσει να φροντίζει τους ανήμπορους συμπολίτες μας, όπως ξέρει και κάνει καλά δέκα χρόνια τώρα.

Ιτέα,15-02-2014

Δια το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος
Ο Πρόεδρος
Αρχιμ. Παρασκευάς Νικόλαος

19 σχόλια:

  1. ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΟΙΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ 50 ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 5-6 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ !! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΙ ΩΣ ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ! 50 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ! ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ , ΑΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ! ΞΥΠΝΑΤΕ ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη περιμένουμε να προσκομίσουν τα ‘’τρανταχτά ‘’αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες τους.

    Η ΦΡΑΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΡΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ Η ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ προεδρε γιατι δεν απαντατε στα ερωτηματα του κ. Αρβανιτα; 1]Με τι ιδιοτητα συμμετεχει ο κ Κυπριωτης;; 2]Πως εγινε η επιλογη των προμηθευτων του ιδρυματος;;;3]Με ποια φαρμακεια συνεργαζεται το ιδρυμα και εαν υπαρχει συγγενικη σχεση με ατομα του συμβουλιου σας;;; και τελος μην μας παραπεμπετε στις δηλωσεις της κ Γαζη, του κ Φουσεκη και της κ Λαινη γιατι αυτη η πρακτικη ακολουθειται κατα κορον απο τους πολιτικους για ευνοητους λογους.... παντα με τον δεοντα σεβασμο οπως λεει και μια αλλη πολιτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω ποιες ειναι οι σκοτεινες δυναμεις που αναφερεστε και λετε οτι φταινε για τη δυσκολη κατασταση που εχει περιελθει το γηροκομειο ομως καταλαβαινω οτι το γηροκομειο θα κλεισει ασχετως σειρας.... πρωτο η τελευταιο!!!!!!! Και το φταιξιμο λετε οτι ειναι το ΕΟΠΥΥ το ΟΓΑ που σας εκανε το κουρεμα και των σκοτεινων δυναμεων!!! κλπ... κακοθελητων. Και οχι δικων σας λαθων και παραληψεων του ΔΣ της διευθυνσης-προισταμενης λογιστηριου!!!!!!!
    Ας σοβαρευτουμε οχι εκει που μας χρωσταγαν μας πηραν και το γαιδαρο.. οπως λεει και ο λαος μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμενα δεν με νοιαζει αν το ΔΣ του γηροκομειου ειναι παρανομο παρατυπο η νομιμο.Ουτε αν η κυρια Σκορδαλη ειναι αντιπροεδρος και μπροσταρης του συλλογου για την διασωση των γηροκομειων ολης της επικρατειας. Εμενα και το λαο της Ιτιας μας νοιαζει και μας κοφτει να παραμεινει το γηροκομειο ανοιχτο και ευρωστο οπως παλια. Η κριση φταιει δεν λεω εσεις φταιτε? Εχετε πραξει τ σωστα η μηπως φταινε οι σκοτεινες δυναμεις ο σεριφης και πολλοι αλλοι!!! εκτος απο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ!!! ΚΡΑΤΟΣ ΚΡΙΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ Κ ΜΑΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!! ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ!!!. ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ!!!!! ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΑΤΕ ΣΑΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ!!!! ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ... ΜΠΡΑΒΟ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ Ε!!!!! ΣΑΝΙΔΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΟΙ ... το κειμενο που αναρτησατε για την ενημερωση του λαου της Ιτιας για την κατασταση που εχει περιελθει το γηροκομειο θυμιζει απολογητικο υπομνημα και οχι δελτιο τυπου δεν νομιζω να ειναι ωρα για απολογιες ουτε για δικαιολογιες θα ερθει κ η ωρα... μην βιαζεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λάθος ανθρώπους τα έβαλες ...δυστυχώς για σένα το ίδρυμα είναι ένα περιβάλλον για σένα άγνωστο...βρες ένα λεξικό λοιπόν κ ψάξε την λέξη '´αξιοπρεπεια'´....όταν καταλάβεις τι σημαίνει τότε θα καταλάβεις κ την αξία του ιδρύματος κ των ανθρώπων που το στηρίζουν χρόνια τώρα!!μπηκες για να φας...αλλά σου έκλεισαν την πόρτα στη μούρη...κ αυτό δεν σου παει κάτω.....θυμώνεις γιατί δεν σε αναγνωρίζει κανένας...εξόργιζεσαι γιατί δεν σε υπολογίζει κανένας....δυστυχώς ότι κ να κανείς όση λάσπη κ να ρήξεις πάνω σου γυρνά...θα πρέπε να το ξέρεις από την οικοδομή ...αλλά κ εκεί όπως κ παντού το χώμα του ετρωγες.....γιατί ο κόσμος τον αγάπησε για την αξία του ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ16 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:55 μ.μ.

    ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΡΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΙΠΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ , ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρώτε εκει μέσα με χρυσά κουτάλια....!!!
    Φοβηθηκατε μήπως γίνουν ασημένια???Ένας έλεγχος είναι πως κάνετε έτσι???Τι φοβοσαστε επιτέλους???Γιατί απολογειστε στους πολίτες της Ιτέας???Κ όταν λέτε ν'αγκαλιάσουμε το Ίδρυμα τι εννοείται???Δωρεές να περνάτε εσείς καλα κι αυτοί χειρότερα???Δεν πάω να τα δώσω σε μια οικογένεια απευθείας να'μαι και σίγουρη οτι πήγαν κάπου που άξιζε...Κρίμα για τον Πατέρα Νικόλαο...δεν ήταν έτσι..αναρωτιέται που εχει μπλέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο ελεγχοσ εχει ζητηθεί από το ιδιο Δ.Σ αλλα ως συνηθωσ δημοσιευεται μονο ότι σας συμφαιρει....κοντοσ ψαλμοσ ....
    να μας πει βεβαια ο κ.συμβουλοσ τι εχει κανει με τις συνταξεισ του πατερα του κ το συγγενικο του προσωπο που λαμβανει μισθο από το ιδρυμα......η οποια βεβαια είναι μονιμοσ με αναρωτικη αδεια.....
    κ.μαστροβασιλη ...οσον αφορα την απαντηση σας.....ισως να μην εχετε καλη σχεση με την ελληνικη γλωσσα και το συντακτικο σας να υστερει...οποτε ας γινω πιο σαφησ!!!όταν καποιοσ κλεινει την πορτα στη μουρη δεν σημαινει ότι την κλεινει για να μην μπει κ αλλοσ να φαει.....αυτό τον συνηρμο κανατε εσεισ γιατι ισωσ μεχρι εκει φτανει η λογικη σας....ισωσ βεβαια να μην είναι μονο θεμα ικανοτητασ αλλα να είναι η βαθυτερη σκεψη σας.....εν παση περιπτωση καταλαβαίνουμε ότι δεν εχουμε ολοι τις ιδιεσ ικανοτητεσ αντιληψεισ οποτε εχετε ένα ελαφρυντικο.....
    να φροντισω βεβαια να σας υπενθημισω ότι ο ελεγχοσ θα διεξαχθεί κ ανηπομονω πραγματικα να δω τοτε τις σηλωσεισ σας.....
    μεχρι τοτε βεβαια ας ασχοληθειται λιγο με οσουσ καταχραζονται δημοσιο χρημα......το οποιο μαλλον δεν τους εφτανε και επιθυμουσαν να βαλουν χερι κ αλλου αλλα ο θεοσ είναι μεγαλοσ και βλεπει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΣ17 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:49 μ.μ.

      κυριε κυρια ανωνυμε μπορει να μην εχω καλη σχεση με την ελληνικη γλωσσα αλλα τα υψιστα ιδανικα μου ειναι πατρις θρησκεια οικογενεια και ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ξερω τουλαχιστον να γραφω το ονομα μου πραγμα που εσεις μαλλον δεν εχετε μαθει ακομα κι ας χειριζεστε αψογα τον γραπτο ελληνικο λογο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε των 9:05 μπορεί να έχετε δίκιο στα λεγόμενά σας αλλά μην είστε υπερόπτης. Μπορεί ο κύριος Μαστροβασίλης να μην γράφει καλά (αν και δεν έκανε ιδιαίτερα λάθη) αλλά το δικό σας σχόλιο μου έβγαλε τα μάτια από την ανορθογραφία! Υπάρχει και το 'ς' στο πληκτρολόγιο και καλό θα ήταν να βάζετε κανένα τόνο. Ειδικά με εκείνο το "συμφαιρει" και το "ασχοληθειται" ακόμα βάζω πάγο στα μάτια μου για να συνέλθουν. Μην κρίνετε λοιπόν έτσι τους άλλους αν δεν είστε εσείς τέλειος.
      Κι εσείς κύριε Μαστροβασίλη καλά θα ήταν το "πατρις θρησκεια οικογενεια" να το αναθεωρήσετε λιγάκι. Η πατρίς μας εμπαίζει και η θρησκεία (ή μάλλον η εκκλησία) μας χειραγωγεί. Η οικογένεια τουλάχιστον κάτι κάνει, δεν την κατηγορώ.

      Διαγραφή
    3. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗ
      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΗΣ
      ΜΑΣΑΕΙ ΤΣΙΧΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΑ

      Διαγραφή
    4. Από χιούμορ ο 7:06 σκίζει. Ούτε δημοτικού.

      Διαγραφή
  13. ο κ.συμβουλοσ που νοιαζεται τοσο για το καλο του ιδρυματοσ.......αυτοσ ο τοσο ηθικοσ ανθρωποσ....ας μας μιλησει λιγο για τις κλεμενεσ συνταξεισ......και τον λογο της παραπομπησ του για ΕΔΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε αυτουσ που αναφέρεται ο κ.ανωνημοσ ότι τρωνε με χρυσα κουταλια να του εξηγησει καποιοσ ότι αν αυτό είναι το πρόβλημα του ας βρει καμια δουλεια με αξιοπρεπεια κ θα καταφερει να παρει κ αυτοσ χρυσα κουταλια.....αλλα να τα βγαλει με τον ιδρωτα του...γιατι ολοι αυτοι στους οποιουσ αναφέρεστε εχουν χρονια δουλειασ στις πλατεσ τους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν είσαι νόμιμος εκπρόσωπος στο Δ.Σ του γηροκομείου έχεις όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ζητήσεις παντός είδους έλεγχο γιατί σε κάθε περίπτωση θεωρείσαι συνυπεύθυνος για τη σιωπή σου.Επομένως δεν αποτελεί αδίκημα αυτό που έκανε ο Αρβανιτάς για τον έλεγχο και δεν μπορεί να διώκεται διοικητικώς χωρίς να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.Πατέρα Νικόλαε και κύριοι του Δ.Σ προσέξτε όταν απολογείσθε να μην κάνετε και κακό σε έναν άνθρωπο που ζητά κατά νόμο έλεγχο.
    Αναμείνατε το πόρισμα
    Καλόπιστος Ιτιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή