Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πολίτες στο Προσκήνιο: Σε Γαζή και Φουσέκη να στραφεί η εισαγγελική έρευνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  21-1 -2014

Φίλες & φίλοι

Στις 13/11/2013 ο εκπρόσωπος της δημοτικής μας παράταξης, ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Π Μέγκος, μαζί με τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, επισημαίνοντας τα κενά της έως τώρα Εισαγγελικής έρευνας, για το γεγονός της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 5/8/2014 στον ελαιώνα της Άμφισσας.
Η πρωτοβουλία μας αυτή τελικά είχε αποτέλεσμα. Έτσι την Παρασκευή 17/1/2014 κλήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, να καταθέσει στον πταισματοδίκη Άμφισσας μετά από εισαγγελική εντολή. Με τον τρόπο αυτό, άνοιξε ξανά η προανακριτική έρευνα, με καινούργια στοιχεία να βγαίνουν στο φως.
Στην κατάθεσή μας τονίσαμε πως η εισαγγελική έρευνα πρέπει να στραφεί προς τρεις κατευθύνσεις.
Η πρώτη είναι η ευθύνη που πρέπει να αποδοθεί απέναντι στα φυσικά πρόσωπα, που την μέρα εκείνη σύμφωνα με την σύμβαση, έπρεπε να εποπτεύουν τις εργασίες που εκτελούνταν για το συγκεκριμένο έργο, όπως επίσης και στην ανάδοχο εταιρεία που κατασκευάζει το έργο. Οι ευθύνες αυτές δεν έχουν διερευνηθεί ως σήμερα, ενώ η εταιρεία όπως αποδεικνύεται έχει αποκρύψει στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα.
 Η δεύτερη κατεύθυνση  που πρέπει να στραφεί η έρευνα, είναι προς τους φορείς του Ελληνικού δημοσίου που έχουν εμπλακεί στην κατασκευή του έργου .
Αυτοί είναι, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Λαμίας και η Ι ΕΠΚΑ Δελφών. Στα σημεία που ο καθένας χωριστά έχει ευθύνη για το έργο .
Η τρίτη κατεύθυνση είναι αυτή των ευθυνών, που ανακύπτουν  και σχετίζονται με την κατάσβεση της φωτιάς και τον συντονισμό δράσης.
 Αφορούν τον Δήμο Δελφών, υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, και την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας που στο χώρο ευθύνης της ανήκει ο Ελαιώνας της Άμφισσας. ΕΙΔΙΚΑ επισημάναμε , το ερώτημα, που έως σήμερα επίσημα δεν έχει απαντηθεί.
 Ποιος ήταν την ημέρα εκείνη ο συντονιστής της κατάσβεσης της φωτιάς?
 Όπως επίσης και το μεγάλο ερώτημα, ποιος αποφάσισε να διώξει τα αεροπλάνα που επιχειρούσαν, στις 11:00 το πρωί και να εμφανιστούν πάλι στις 18:00 περίπου το απόγευμα?

 Η Πολιτεία και η δικαιοσύνη έχουν χρέος απέναντι στους συνδημότες μας και τους πληγέντες, να απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου