Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στο πλευρό των κατοίκων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος Νίκος Γιογάκης για το Λιμάνι της Ιτέας!!!

 Επί ώρες συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδος η αίτηση των κατοίκων για απόφαση επί  3 θεμάτων, δύο εκ των οποίων αφορούν στην αρμοδιότητα του φορέα και ήδη έχουν πάει στην Βουλή των Ελλήνων:


1.μακροελλιμενισμός μεταλλευματοφόρων πλοίων και επισκευές στο τουριστικό λιμάνι Ιτέας-Δελφών
2. αποκλεισμός του Λιμανιού της Ιτέας από τα Λιμάνια κρουαζιέρας σύμφωνα με το νέο χωροταξικό
και μετά από αίτηση: 
3. η απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή Γαλλική Μώλοι, πρώην αρμοδιότητος Λιμενικού Ταμείου και νυν Κτηματικής Υπηρεσίας


 Επί της ουσίας τέθηκε το ζήτημα του σκανδαλώδους αποκλεισμού του Τουριστικού  Λιμανιού Ιτέας-Δελφών  από τα Λιμάνια Κρουαζιέρας, που αποτελεί και την αιτία -σύμφωνα με τους κατοίκους- για τον προκλητικό μακροελιμμενισμό μεταλλευματοφόρων πλοίων στο τουριστικό λιμάνι του Ομφαλού της γης! Συγκεκριμένα, όλοι οι παριστάμενοι κάτοικοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια πρόβα χωροταξικού χαρακτηρισμού ως μεταλλευτικού του Λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής, στα πλαίσια μιας διαβούλευσης η οποία δεν φαίνεται πουθενά στο υπουργείο...! 

 Αποφασίστηκε δε η σύνταξη και προώθηση αρμοδίως ενός σχετικού υπομνήματος όπου θα διαγράφεται εμφανώς η παντελής έλλειψη κοινωνικής συναίνεσης για το συγκεκριμένο θέμα, συμπεριλαμβανομένων και των οργανωμένων παρεμβάσεων, που βεβαίως θα καταλήξει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα!

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ. Νίκος Γιογάκης ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι απέστειλε ήδη επιστολή στο Υπουργείο με την οποία εκφράζει τους έντονους προβληματισμούς του για την κατάσταση που δημιουργείται αφ ενός στο λιμάνι της Ιτέας-Δελφών και αφ ετέρου απαιτεί να συμπεριληφθεί ως ώφειλε στα Λιμάνια Κρουαζιέρας, αναπτύσσοντας παράλληλα και επιχειρηματολογία σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει για ολόκληρη την περιοχή μια τέτοια απόφαση!

 Η κίνηση αυτή του κ. Γιογάκη ως πολιτικού προσώπου είναι ιδιαίτερης βαρύτητας,  κυρίως όμως είναι εξαιρετικά σημαντική ως θέση του καθ ύλην αρμοδίου φορέα της Φωκίδας! 

5 σχόλια:


  1. ΜΗΠΩΣ Ο ΓΙΟΓΑΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ???? ΛΕΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ, ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Νίκο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κόντρα στα θηρία εκεί μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ή σας έχουν γράψει όλους σας στα παπάρια τους,ή προβοκάρετε. Πως να εξηγήσει κανένας τα άλλα 2 σαπιοκάραβα που άραξαν στο λιμάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κινηση του Γιογακη ως πολιτικό προσωπο ας γελασουμε απο πότε εγινε πολιτικο προσωπο απο τοτε που τον διώρησε η Αφροδίτη;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή