Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δημοτικοί υπάλληλοι Φωκίδας: φτάνει πια η διαχείριση της μιζέριας! να σταθούν στο ύψος τους οι αιρετοί...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                               Άμφισσα,  12  Ιουλίου   2013
 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ                      
     ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ                            
    ( Mέλος της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.)                                                         
                                                                                                   
Δ/νση :  Ρήγα Κοντορήγα – 12                                  
    Τ.Κ. 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ       
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                           
      
          H δικομματική συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της «τρόικας» και των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, αποφάσισε χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί άρχοντες απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές συνεχιζόμενης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ,ούτε καν άποψης. 
        H διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. , η απαξίωσή τους και οι απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων έχoυν προετοιμαστεί  μεθοδικά  εδώ και αρκετό καιρό :
       1ον : Με την υποχρεωτική συνένωση των Δήμων με τον  « Καλλικράτη» που συντάχθηκε με εξαιρετική βιασύνη και προχειρότητα, με ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς των εργαζομένων, με δήθεν στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους και την περιστολή των  δαπανών με την κατάργηση και  συγχώνευση των Νομικών τους Προσώπων .Στην εφαρμογή του αποδεικνύεται  ότι στόχος ήταν η συρρίκνωση και κατάργηση  υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη υπηρετώντας δημοσιονομικές δεσμεύσεις του μνημονίου στα πλαίσια του σκληρού αντιλαϊκού προγράμματος που υλοποιεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. την Ε.Κ.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
       2ον : Με τις  συνεχείς περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων για τη λειτουργία των Δήμων  που ξεπέρασαν το  60% , τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργήσει στη ομαλή λειτουργία τους και οι εντολές των δανειστών για «σταδιακή» απεξάρτηση των ΟΤΑ από την κρατική χρηματοδότηση, που πρόθυμα εκτελούν οι μνημονιακοί συνεταίροι της κυβέρνησης . Η απαγόρευση των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, έχει οδηγήσει σε  αδιέξοδο τη λειτουργία βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιους να εκχωρούν αρμοδιότητες σε ιδιώτες, να εμφανίζουν σαν σωτήρια λύση τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», για να συγκαλύψουν το ξήλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών, «χρυσώνοντας το χάπι» για δημότες και εργαζόμενους. Νέοι θεσμοί, νέοι πόροι, ώστε να τροφοδοτηθούν οι παραδοσιακοί δεσμοί και τα παραδοσιακά «αλισβερίσια». Με τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» που θα προσφέρουν στους Δημάρχους , θα τους δώσουν νέες δυνατότητες συντήρησης και επέκτασης των πελατειακών τους σχέσεων και θα τους απαλλάξουν από τον «πονοκέφαλο» λειτουργίας  των δημοτικών κοινωνικών  υπηρεσιών. Έτσι  η εκάστοτε Δημοτική αρχή που θα επιλέγει ποια υπηρεσία θα δώσει σε «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση»,  θα είναι η ίδια που θα τάξει στον μέχρι χθες συμβασιούχο υπάλληλο ότι θα τον κάνει συνεταιριστή μέτοχο, θα είναι όπως συνήθως συμβαίνει μέχρι σήμερα ,οι παραδοσιακοί «φίλοι» της εκάστοτε δημοτικής αρχής που θα τύχουν προνομιακής ενημέρωσης και προτεραιότητας, ώστε να βολευτούν και να βολέψουν και την δική τους «στρατιά φίλων», εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό και τα κόμματα εξουσίας με τους αναγκαίους ψήφους.
       3ον : Με τη σύσταση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, και την  αλλαγή του συστήματος οικονομικής διαχείρισης τους ( Π.Δ. 113/22-11-2010)  οι δήμοι τέθηκαν υπό  στενό οικονομικό έλεγχο και σε καθεστώς «επιτροπείας», παραλύοντας κάθε δραστηριότητά τους και σε υποχρεωτική αναστολή προσλήψεων , υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη κ.λ.π. ,  όταν θα έχουν απόκλιση  στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους μεταξύ εσόδων – εξόδων πάνω από 10% κατά το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του έτους.   
       4ον: Ως επακόλουθο  όλων των ανωτέρω, έρχονται οι  απολύσεις προσωπικού. Ήδη προανήγγειλαν απολύσεις των Σχολικών Φυλάκων και  Δημοτικών Αστυνόμων και θα ακολουθήσουν και άλλες ειδικότητες , με την προσχηματική διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του ανθρώπινου δυναμικού, μέσω  της κατάργησης υπηρεσιών και θέσεων εργασίας  που θα προβλέπουν τα νέα Οργανογράμματα των Ο.Τ.Α.  που θα συνταχθούν και που δεν γίνονται για την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών  προς όφελος του πολίτη. Είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό «πυροτέχνημα»  με μοναδικό σκοπό να εμφανίσουν χιλιάδες συναδέλφους μας ως πλεονάζον προσωπικό για να δικαιολογήσουν έτσι τις μαζικές απολύσεις και την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους προς την «τρόικα». 
        Ήδη έχουν έτοιμα τα πιλοτικά οργανογράμματα των δώδεκα δήμων, γνωρίζουν το σύνολο του προσωπικού, κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, ξέρουν ποια είναι και πόσο προσωπικό έχουν τα Νομικά τους Πρόσωπα, έχουν αναλυτική εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης  .
       Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα η επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Ελληνική κοινωνία θα ενταθεί, επιλέγοντας κυβέρνηση και τρόϊκα τον « ξαφνικό θάνατο» εργαζομένων προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο για 12.500 απολύσεις έως τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι 25.000 συνολικά έως 31 Δεκεμβρίου 2013 ,  πρέπει ΟΛΟΙ εμείς  (Βουλευτής, Δημότες , αιρετοί και εργαζόμενοι) που αποτελούμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν από τους βασικούς πυρήνες της κοινωνίας να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!». Να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της εξαθλίωσης και ισοπέδωσης των πάντων. Δεν υπάρχουν  ούτε δικαιολογίες  ούτε άλλοθι για κανένα μας. Για άλλη μια φορά δοκιμάζονται ο σεβασμός και η τήρηση του Συντάγματος (!!!). Δεν πρέπει να τους αφήσουμε  να μας ισοπεδώσουν  αλλά να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμά μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια καλύτερη κοινωνία.
       Καλούμε τους Αιρετούς και την Κ.Ε.Δ.Ε. να σταθούν στο ύψος τους και να συνταχθούν μαζί με τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα που κάνουμε  για να σταθεί όρθια η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Χώρα μας , να διαφυλαχθεί η  κατοχυρωμένη εκ του συντάγματος ( άρθρο 102) και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας ( Ν. 1850/1989)  «διοικητική και οικονομική της  αυτοτέλεια» , ο δημόσιος και  κοινωνικός  χαρακτήρας των υπηρεσιών της , καταθέτοντας αν χρειαστεί στο Υπουργείο Εσωτερικών,  τα κλειδιά των Δήμων Δελφών και Δωρίδος.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               Σπυρίδων  Λύτρας                                           Νικόλαος Δημολάς







2 σχόλια:

  1. 1ον : Με την υποχρεωτική συνένωση των Δήμων με τον « Καλλικράτη» που συντάχθηκε με εξαιρετική βιασύνη και προχειρότητα, με ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς των εργαζομένων, με δήθεν στόχο την ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους και την περιστολή των δαπανών με την κατάργηση και συγχώνευση των Νομικών τους Προσώπων .Στην εφαρμογή του αποδεικνύεται ότι στόχος ήταν η συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη υπηρετώντας δημοσιονομικές δεσμεύσεις του μνημονίου στα πλαίσια του σκληρού αντιλαϊκού προγράμματος που υλοποιεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. την Ε.Κ.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΤΗς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΗΤΑΝ ΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΦΩΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΕΕΕΕ??????
    ΤΩΡΑ ΤΙ????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από λόγια και ανακοινώσεις ουτε ο...Τσε Γκεβάρα να ήσασταν! Όταν είναι για απεργία όμωςς, για διαδήλωση, για κινητοποίηση, ακολουθείτε πολλοί από σας την τακτική "την ουρά στασκέλια" ή "μα μια 4θωρη; Αν είναι, να κάνουμε διαρκείας"! Τρομάρα σας, μου θέλετε και διαρκείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή