Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μιχάλης Ηλιάδης:επαναφέρετε όλες τις παροχές που είχαν οι πολύτεκνες οικογένειες, τώρα!!!...

  Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο Φορολογικό Κώδικα, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τον μέχρι σήμερα ισχύοντα Φορολογικό Νόμο 2238/1994. 
  Έχουμε συνηθίσει πια την τακτική του Υπουργείου κάθε χρόνο και, κάποτε, και δύο φορές το ίδιο έτος να τροποποιεί και να πειραματίζεται εις βάρος των πολιτών, στην προσπάθειά του να μαζέψει περισσότερα έσοδα.
   Όλες οι φορολογικές διατάξεις των τελευταίων πέντε ετών έχουν ως στόχο να εξαθλιώσουν τα φυσικά πρόσωπα, είτε είναι μισθωτοί, είτε συνταξιούχοι είτε επιτηδευματίες που ασκούν ατομική επιχείρηση και να ευνοήσει τις μεγάλες, κυρίως πολυεθνικές, επιχειρήσεις.

   Ο νέος φορολογικός νόμος περιλαμβάνει μια σειρά από άρθρα που δίνουν φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις να συγχωνευθούν (τυχαία η χρονική περίοδος όπου είναι σε εξέλιξη μια σειρά συγχωνεύσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων;) και επιπλέον αντικαθιστά το άρθρο 31 του παλιού Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με το οποίο ορίζονταν συγκεκριμένες δαπάνες που εξέπιπταν από τα έσοδα των επιχειρήσεων και πλέον ορίζεται ότι όποια δαπάνη κρίνεται παραγωγική θα εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος των επιχειρήσεων! 
  Αυτά ορίζει για τις επιχειρήσεις και την ίδια στιγμή καταργεί κάθε έκπτωση δαπάνης που ίσχυε μέχρι το 2011 για τα φυσικά πρόσωπα!
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ασκείται πια κοινωνική πολιτική αλλά  πολιτική των πολυεθνικών επιχειρήσεων, με την οποία απροκάλυπτα το Κράτος εξαθλιώνει τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως είναι οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι, καταστρατηγώντας την παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος όπου ορίζεται ότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

   Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλει την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης που φαίνεται ότι οδηγεί σε γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους, καθώς πλέον οι Ελληνικές οικογένειες αδυνατούν να γεννούν και να ανατρέφουν τα παιδιά τους! Είναι ντροπή για ένα Κράτος όχι μόνο να μην έχει στοιχειώδη μέριμνα για την προστασία της οικογένειας αλλά να τολμά να θέτει εισοδηματικά κριτήρια στις πολύτεκνες οικογένειες προκειμένου να λαμβάνουν τις μηδαμινές παροχές που δίνει!
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να αναγνωρίσει την μεγάλη συμβολή των πολυτέκνων στην Ελληνική κοινωνία και να επαναφέρει όλες τις παροχές που είχαν οι πολύτεκνες οικογένειες, ιδίως το πολυτεκνικό επίδομα, την ατέλεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ και το πολυτεκνικό τιμολόγιο στο ρεύμα, ανεξαρτήτως εισοδήματος των οικογενειών αυτών.  Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών, αντί να ευνοεί τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων να θεσπίσει μια σειρά από κίνητρα στους νέους μας να δημιουργήσουν την οικογένειά τους, στις νέες κοπέλες να γίνουν μητέρες και να μεγαλώνουν οι ίδιες τα παιδιά τους έχοντας οικονομική ενίσχυση από το Κράτος.
Το μέλλον της Πατρίδος μας εξαρτάται άμεσα από την Ελληνική οικογένεια! Από τις Ελληνικές οικογένειες θα προκύψουν και οι αυριανοί μας ηγέτες, εκκλησιαστικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί και εκπαιδευτικοί !

Από το Γραφείο Τύπου
της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου