Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. στην Άμφισσα: "πόλεμος" μεταξύ αξιωματικών και ΕΚΑΜ!!!




"ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ". ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΝΤΑΡΣΙΑ"



kola
Διευρημένο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα στο οποίο συμμετείχε και η Ένωση Αστ.Υπαλλήλων Ακαρνανίας αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις όμορων νομών.

Οι επικεφαλείς Αξιωματικοί -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες εσωτερικές πληροφορίες- προσανατολίζονται στην αλλαγή των εκαμΙΤΩΝ! ως μη ...αποτελεσματικών ενώ οι άνδρες των ΕΜΑΚ είναι ανένδοτοι και "πεισμωμένοι"  με τους αλβανούς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις ευθύνες του σχεδιασμού...

 Η ένταση αυξάνεται από την πτώση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους του στρατού που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγίας Ευθυμίας και είχε ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της ομάδας του Μάριο Κόλα.

  Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί. Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.
Αστυνομικές πηγές,  ανέφεραν ότι το αεροσκάφος έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα, ενώ το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 300 κιλά.
«Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με το zougla.gr. 
Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η ιχνηλάτηση των δραπετών να είναι πιο εύκολη.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκείνοι δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Αγία Ευθυμία, κ. Ανδρέας Σολδάτος, ανέφερε στην ηλεκτρονική εφημερίδα πως οι κάτοικοι του χωριού από τις 03.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης παρατήρησαν ένα αντικείμενο με κόκκινα φώτα να ίπταται πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια το έχασαν από τα μάτια τους.
«Ο ήχος που έβγαζε θύμιζε ελικόπτερο. Πετούσε για λίγα λεπτά πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια χάθηκε» τόνισε.
Σε κλοιό οι δραπέτες
Οι αστυνομικές δυνάμεις, πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως κινούνται στη Στερεά Ελλάδα.
Χθες, σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας εντοπίστηκαν δύο από τα τρία αλεξίσφαιρα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, καθώς και ένα πιστόλι ρέπλικα που είχε κλαπεί από σπίτι στο Τείχιο Δωρίδας.
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και το κλεμμένο όπλο ήταν τυλιγμένα μέσα σε ένα σεντόνι και πεταμένα σε χωράφι κοντά στη μονή Βαρνάκοβα. Εκεί, την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των αδίστακτων δραστών, για να χαθούν λίγο αργότερα.
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες και το G3 που είχαν αρπάξει απότους αστυνομικούς στο Δίστομο.
Στο συμβούλιο πάντως αναμένεται να παραστεί ο αστυνομκός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ.Α.Κασκανης,καθώς επίσης και διευθυντές τοπικών αρχών της περιοχής οι οποίοι και θα προχωρήσουν σε ενημέρωση για την πορεία της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αδίστακτων δραπετών των φυλακών Τρικάλων.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις σύμφωνα με πληροφορίες  αναμένεται να εκφράσουν την ανησυχία τους για τον σχεδιασμό-προοπτική της επιχείρησης καθώς και την διοικητική μέριμνα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν όπως υποστηρίζουν την ηγεσία και να "αποφευχθούν τα χειρότερα".
Με λίγα λόγια, οι συνδικαλιστές ζητούν να μάθουν που μένουν οι πάνω από 400-500 μπορεί και παραπάνω ένστολοι, τι τρώνε, εαν ξεκουράζονται και κυρίως εαν με όσα γίνονται εκεί, κινδυνεύει να σκοτωθεί κι άλλος συνάδερφός τους.
Κάποιο κομμάτι της αστυνομίας αμφισβητεί και τις αποφάσεις ηγεσίας και ανώτατων αξιωματικών.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται με όσα προσεκτικά επισημαίνει. Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή των αναζητήσεων. Και δυστυχώς οι Αλβανοί δεν υπάρχουν πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου