Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Απίστευτο! Τραυματική επίθεση σκύλου σε φιλόζωο...

  Και νέο κρούσμα επίθεσης  από σκύλο σε φιλόζωο που έχει αγωνιστεί σε αυτό τον τομέα και περιθάλπει ζώα εδώ και χρόνια!!!




  Το θύμα περπατούσε αμέριμνο, όταν από το πουθενά όρμησε το οικόσιτο! παρακαλώ,  ζώο και το τραυμάτισε σοβαρά και στα δύο πόδια με αποτέλεσμα να γεμίσει αίματα ο δρόμος!
Ακόμη και κατά την μεταφορά σε νοσοκομειακή μονάδα το αίμα γέμισε το αυτοκίνητο ενώ εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες ιατρικές θεραπείες με ορούς, αντιβιώσεις κλπ...

   Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την στάση των ιδιοκτητών, διότι τα ζώα δεν έχουν λογική άρα και ευθύνες για παρόμοια περιστατικά. Απλά διερωτάται κανείς πόσα κρούσματα πρέπει να συμβούν ακόμη και για ποιο λόγο καλύπτονται οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που δεν εννοούν να συγκρατούν τα ζώα τους; 
   Εάν ήταν μικρό παιδί, ποια θα ήταν η εξέλιξη; 

  Τα ζώα δεν αντιλαμβάνονατι τις διακρίσεις.  Άλλωστε μας ενημέρωσαν ότι παρόμοια κρούσματα λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά και οι άνθρωποι που νοσηλεύονται ανήκουν σε όλες τις ηλικίες συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων και μικρών παιδιών!!

 Η στάση μας απέναντι στην μεταχείριση των ζώων είναι γνωστή. 
 Αλλά  η στάση  απέναντι στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ διερωτάται κανείς, μήπως θα έπρεπε να επαναπροσδιοριστεί από ορισμένους;;;...

12 σχόλια:

  1. Αγαπητή Πένυ,
    εκτιμούμε την προσπάθειά σας να ενημερώνετε για προβλήματα και θέματα που μας αφορούν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάτε με υπερβολές και ανακρίβειες!
    Το θύμα,η γνωστή φιλόζωη που χαίρει της εκτίμησής μας, δεν περπατούσε αμέριμνη αλλά μαζί με άλλη φιλόζωη κυρία επισκέφτηκε το ζώο στο χώρο που φυλάσσεται για την καθημερινή φροντίδα του.Το ζώο, ονόματι Λίζα, δεν είναι οικόσιτο, αλλά έχει έρθει από το καταφύγιο της Φιλοζωικής της Άμφισσας λόγω του ότι ήταν σε οίστρο, όμως έχει μείνει σε φυλασσόμενο χώρο στην Ιτέα φροντιζόμενο από φιλόζωη κυρία γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν χώρος στο καταφύγιο για να επιστρέψει. Το θύμα λοιπόν επισκέφτηκε τη Λίζα στο χώρο της, αυτό, όσοι ασχολούνται με τα ζώα ξέρουν ότι το ζώο μπορεί να το εκλάβει ως παραβίαση του χώρου του...Η Λίζα αναγνωρίζει μόνο την άλλη κυρία ως προστάτιδά του.Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς προέκυψε η επίθεση που δεν είχε και τόσο τραγικές συνέπειες, επιπόλαιος τραυματισμός σε αγγείο όμως που προκάλεσε μικρή αιμορραγία. Οι πρώτες βοήθειες πάντα περιλαμβάνουν για λόγους προληπτικούς ορούς, αντιβιώσεις κλπ αν και η Λίζα είναι αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη, αλλά ζει σε χωράφι οπου μπορεί να υπάρχουν μικρόβια κλπ.
    Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να φέρουμε το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις και να μην επιρρίπτουμε ευθύνες γενικά στους φιλόζωους, ιδιοκτήτες και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς, λοιπόν, για το συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο εμείς δεν αναφέραμε ούτε φύλλο ούτε λεπτομέρειες. Ελπίζουμε μόνο ότι και για τα υπόλοιπα κρούσματα που μας ανέφεραν ότι νοσηλεύονται με μεγάλη συχνότητα, να βρεθούμε υπρρβολικοί κια ανκριβείς. Μακάρι!

      Διαγραφή
  2. Παντελώς άσχετο με το θέμα, όμως κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι στο νοσοκομείο παραιτήθηκαν η εναπομείνασα νεφρολόγος και η μία καρδιολόγος για συνταξιοδότηση, ένας παθολόγος αποχωρεί την άλλη εβδομάδα λόγω λήξης συμβάσεως,μία θέση παιδιάτρου μετατράπηκε ξαφνικά με υπουργική απόφαση σε θέση οδοντιάτρου(!!!)και ο ένας από τους 2 ορθοπεδικούς αποχωρεί λόγω διορισμού αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσένα 12,10 σε έχει δαγκώσει κανένα σκυλί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δε με έχει δαγκώσει κανένα σκυλί, μόνο γραντζουνίσματα την ώρα του παιχνιδιού, ίσως γιατί τα ζώα καταλαβαίνουν ποιος τ' αγαπάει και τα φροντίζει κι έχουν ένα καταπληκτικό ένστικτο σ' αυτό κι έχω βρεθεί κοντά σε πολλά σκυλιά που θα τα θεωρούσες "επικίνδυνα"!Δε μπορώ να πω όμως το ίδιο για κάποιους ανθρώπους...

      Διαγραφή
  5. Αντί να τα βάζετε με τα ζώα και να τρώγεστε φιλόζωοι και "μισόζωοι" μεταξύ σας καλύτερα να προβληματίζεστε με θέματα σαν αυτό: http://fokidatv.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8.html
    Εχθροί μας δεν είναι τα σκυλιά αλλά τα "σκυλιά" της εξουσίας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw tha kanw ena evlogo erwthma h filozoiki ti kanei....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσκισε το εύλογο ερώτημα του Μίλτου. Πώς το σκέφτηκε

      Διαγραφή
  7. h filozoiki den exei xwrw apantiste m kai na ta afinei me louraki eleythera sthn poli mesa...fovomaste na pame spitia mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. ΤΣΑΚΙΡΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΚΑΙ Η Κ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως να το κάνω. Εκ των προτέρων σας λέω πως υπάρχει ήδη ενημέρωση για πολλές μηνύσεις και ανάλογα περιστατικά με μικρά και ...μεγάλα παιδιά.
      Συμφωνώ και αυτό ακριβώς αναφέρω στο άρθρο: θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν την ευθύνη των ζώων τους και να μην τα αφήνουν ελέυθερα εφόσοσν είναι επιθετικά. Επίσης να μην εγκαταλείπονται ζώα με λουρί στο έλεος. Δεν είναι ζωοφιλία αυτό. Μπορώ να βγάλω στοιχεία που ενδεχομένως να αποδεοχθούν εξαιρετικά δυσάρεστα. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να συνυπ΄παρξουμε. Οι φόλες δεν είναι λύση. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφέρει ευθανασία σε οποιο ζητήσει. Και τα ζώα τα αγαπάμε αλλά και οι πολίτες έχουν δικαιώματα ως άνθρωποι. Ας το δούμε το θέμα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!

      Διαγραφή