Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κύριε Σταϊκούρα, τί κάνετε για την ΜΕΡΥΠ;;;...




Ντροπή σας. Η ΜΕΡΥΠ πάει στη Βέροια και σεις...κοιμόσαστε!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport oι εντολές είναι ξεκάθαρες. Μέσα στο πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου η ΜΕΡΥΠ θα πρέπει να έχει μεταφερθεί.

Τα στελέχη και οι αξιωματικοί ανάστατοι. Αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να μετακομίσουν και να γράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Πότε θα τα προλάβουν όλα;


Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε, για αυτούς που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και παίρνουν αποφάσεις απλά για να είναι αρεστοί στους προϊσταμένους τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Η ΜΕΡΥΠ φεύγει, αλλά για που; 

Αρχικά είχαν πει για Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά φαίνεται ότι η Βέροια θα πάρει την ΜΕΡΥΠ. Γιατί; Διότι οι εκεί Πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες το κυνηγάνε και το προσπαθούν παρά πολύ. Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Παίρνουν από τη Λαμία τη μια και μοναδική μεγάλη Μεραρχία Υποστηρίξεως, που υπάρχει στη χώρα, και εδώ δεν ανοίγει ρουθούνι. Επί της ουσίας δεν αντιδρά κανείς. 

Ο λόχος Στρατηγείου μιας τόσο σημαντικής μονάδας φεύγει από την πόλη, την πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, μαζί και εκατοντάδες στελέχη αξιωματικοί με τις οικογένειές τους! 

Αν αυτό δεν είναι υποβάθμιση της πόλης, του νομού και της Περιφέρειάς μας, τότε τι είναι;

Το πιο ωραίο όμως, ποιο είναι; Κανείς δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις γιατί φεύγει...Ποιο θα είναι το κόστος μεταφοράς και ποια θα είναι η οικονομία(!) που θα γίνει από την συγκεκριμένη μετακίνηση της Μεραρχίας στη Θεσσαλονίκη ή στη Βέροια.

Δεν θα ήθελα να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, που ίσως κουράσουν, αλλά η ουσία είναι ότι η "δουλειά" γίνεται μια χαρά από τη Λαμία, αφού υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές. Αντίθετα η μετακίνηση και η εγκατάσταση θα απαιτήσει κόστος που δεν μας λένε. 

Μας λένε μόνο γενικά και αόριστα για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων, έτσι όπως την εμπνεύστηκαν κάποιοι επιτελείς για να γίνουν αρεστοί στην πολιτική τους ηγεσία. Όταν όμως φτάνουμε στο δια ταύτα, να μιλήσουμε για την ταμπακιέρα, τσιμουδιά.

Ας βγείτε λοιπόν κύριε Υπουργέ να μας πείτε το γιατί και να μας πείσετε για την αναγκαιότητα αυτής της μετακίνησης. Με νούμερα όμως συγκεκριμένα και όχι με γενικές αοριστολογίες.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν ξεσηκωθεί. Στα Γιάννενα, στην Αρκαδία, στην Ημαθία και αλλού. Μόνο εμείς εδώ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ. Οι πολιτικοί και άλλοι τοπικοί παράγοντες του τόπου μας νομίζουν ότι κάνοντας μια δήλωση ή στέλνοντας μια επιστολή, ότι έκαναν το καθήκον τους. Ότι έβγαλαν την υποχρέωση...

Όπως αναρτήθηκε στο kranosgr πολιτικά στελέχη της Ημαθίας επισκέφθηκαν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο και του ζήτησαν η ΜΕΡΥΠ να μεταφερθεί στην Βέροια. Το ίδιο κάνουν και άλλοι παράγοντες της περιοχής. Ο ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport εξετάζει το θέμα και το σενάριο της Βέροιας κερδίζει έδαφος (διαβάστε την σχετική είδηση).

Παρά το ότι είμαστε στο +5, ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος να "σωθεί" η ΜΕΡΥΠ. Πρέπει όμως να ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο τους ΑΠΑΝΤΕΣ και συντονισμένα να πείσουν την ανώτατη Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία για το αυτονόητο.

Ότι δηλαδή η ΜΕΡΥΠ έχει μια ιστορία 68 ετών στην πρωτεύουσα της Ρούμελης και πέρα από το σημαντικό στρατιωτικό ρόλο της, αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν αντέχει αυτός ο τόπος άλλη υποβάθμιση.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

5 σχόλια:

  1. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,ΔΕΝ ΦΥΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσενα η τοσο σου κοβει η προστατευεις κανενα η εισαι αλλοδαπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου δεν μπορουμε να γνωριζουμε τα επιτελικα σχεδια της στρατιωτικης αναδιαταξης, ολοι υποθεσεις κανουμε και ο καθενας λεει το κοντο και το μακρυ του..και οπως τον συμφερει..
    εσυ που εγραψες παραπανω και ειπες για τον αλλο οτι μπορει να ειναι και αλλοδαπος, εαν δεν εχεις αμεσα και εκ των εσω ενημερωση για το ορθο ή μη της παραπανω αποφασης, τοτε πρεπει να εισαι απο κεινους, που λογω μειωμενης αντιληψης, τους φαινεται οτι κατεχουν τα παντα και η μονη αληθεια που υπαρχει ειναι η δικη τους τυφλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ; Ο ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ;
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, Ο ΝΙΚ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗΣ !!!!
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ....
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΜΑΪΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΗΝΥΓΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΧΙΟΝΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή