Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η ανίερη εξέλιξη για το Ξενία Δελφών (νυν Delphi Palace!)...

 
   

   Συνεχίζεται απρόσκοπτα το μεγάλο ξεπούλημα στο όνομα της "ιδιωτικοποίησης"! Και δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ξεπούλημα ή για χάρισμα..

 Διαβάζουμε: αναξιοποίητα «φιλέτα» του Δημοσίου πέρασαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και.... Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

 Μεταξύ αυτών μεταφέρθηκαν και το Ξενία Δελφών αλλά και το Ξενία Αράχωβας.
 Και ως προς το Ξενία Δελφών, που είναι άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο του τόπου, υπάρχει ενοικιαστής επί πολλά χρόνια και μάλιστα η μονάδα έχει μετονομαστεί σε  Delphi Palace!

 Τουτέστιν ο νυν ενοικιαστής πρώην Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής,  δεν θα έχει πλέον συναλλαγές με το Ελληνικό δημόσιο αλλά με την τρόϊκα και τους επίδοξους αγοραστές. Διότι είναι το πιο φυσικό να ενδιαφερθούν για την αγορά του Ξενία (νυν Delphi Palace!) στην καρδιά των Δελφών  οι πάντες... και οι πάσης κατεύθυνσης επι-δοξαστές...
  
  Εκεί έχουν φιλοξενηθεί πρωθυπουργοί της χώρας αλλά και ξένων καρτών (τρεις τα τελευταία χρόνια: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου,κλπ ), Πρόεδροι της Δημοκρατίας, όλος ο πολιτικός κόσμος και μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και διπλωματικής σκηνής.

 Θα είναι μεγάλο κρίμα να περιέλθει σαν περιουσιακό στοιχείο σε ξένους τροϊκανούς, άρπαγες κατ΄εφημισμόν ! 

8 σχόλια:

  1. ΑΝΙΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ή
    ΑΝΙΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ;
    Με ποίες διαδρομές και με ποίο δημόσιο όφελος περιήλθε στα χέρια του συγκεκριμένου κυρίου το ΧΕΝΙΑ Δελφών;
    Πώς μετωνομάσθηκε σε ΠΑΛΛΑΣ ;
    Μήπως για να χαθούν τα ίχνη του αξιόλογου αυτού περιουσιακού στοιχείου του Ελληνικού Δημοσίου ;
    Αφήστε λοιπόν το θέμα, Μή το ανεβάζετε κι άλλο γιατί μπορεί να ξεπεράσει τις φαιδριάδες , τα τουμπανάρια και να φθάσει ψηλότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΟ Ή ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΒΡΩΜΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ? Ο ΕΟΤ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ? ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΦΙΝΕΤΣΑΣ ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΨΟΓΟΥ SERVICE. ΓΙΑ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΝΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ! ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΥΣΑΕΙ. ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΒΡΩΜΙΑ, ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΝΤΕΣ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Πελοπονησσο υπαρχουν ξενοδοχεια που φιλοξενουν βασιλιαδες και αστερες του χολυγουντ και ολους τους πλουσιους του κοσμου (costa ναυαρινο και αλλα πολλα ). ΕΔΩ υπαρχει εστω και ενα που μπορει να διανυκτερευση καποιος αυτης της κλασης που θα αφησει χρηματα που ηρθε να επισκεφτει τους Δελφους? Ολοι ερχονται δια ξηρας η δια θαλασσης μονοημερα . Πριν λοιπον βαλουμε διαφημισεις μηπως πρεπει να φτιαξουμε τον Δημο Δελφων να γινει ενας τουριστικος προορισμος που ο κοσμος να μενει και οχι απλα να αφηνει το εισητηριο στο μουσειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να φτιαξεις την ωσ ανω συνταγη
    πρεπεις να παρεις ,διαβρωτικο και συρματοβουρτσα να ξεπετσιασεις ολη τη χοντροτομαροπετσα και μετα σκεπαρνι να ξεκαρφωνεις τις ταβανοπροκες
    στο τελος οτι μεινει το χωνεις στον ασβεστη για απολυμανση..
    μετα κατι μπορει να ξεκινησει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχει καλα ενορχυστρωμενο σχεδιο για ιδιωτικοποιηση του συγκεκριμενου κτιριου. Θα το δειτε και δεν θα το πιστευετε! Τσαμπα εξαιρεθηκε απο το δελφικο τοπιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ενορχηστρωμένα σχέδια ακουμπάνε τις μεθοδεύσεις του παραλθόντος.
    Σαν ιδιωτικοποίηση δεν είναι και το σημερινό καθεστώς εκμετάλλευσης του εν λόγω ΧΕΝΙΑ ; και μάλιστα χωρίς να ωφελείται το κοινωνικό σύνολο ;
    Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού....
    Ο΄ΤΙ ο μέχρι τούδε ενοικιαστής θα μιλάει πλέον με τη τρόϊκα και με τους μελλοντικούς αγοραστές, ποιός είναι αυτός που θα παρακάμψει το Ελληνθκό Δημόσιο; Όχι άλλα κουφά.
    Μήπως ο ενοικιστής αυτός είχε μιλήσει με τη προηγούμενη εσωτερική τρόϊκα των συμφερόντων η οποία είναι χειρότερη απο τη σημερινή ;
    Ο κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδαμε στο διδύκτιο οτι ενδιαφερόμενοι για το ΞΕΝΙΑ Δελφών οτι ειναι η 4 Seson του Αμερι
    κανοεβραίου SARPHP οποίος ελεγε εμενα δεν με εδιαφέρει το οικήμα που εχει χαρκτήρισθει
    Μνημίο του Πικιώνη το 1951 θα το αγοράσω σαν οικόπεδο στην αξία διότι σαν κτήσμα δεν
    εχει τις πριποθέσεις του ξενοδοχείου των 5 αστέρων θα το πουλήσουν σαν οικόπεδο η θα το
    κάνουν Μουσείο να βγάζουν εισιτηρία σαν ιστορικό μνημίο το αν πέρασαν προθυπουργοί μέχρι το 1986 αυτό το ξενοδοχείο ανήκει στο παρελθόν δεν εχει να προσφέρει τίποτα που
    τόσο ανάγκει εχει η Δελφοί ξενοδοχείο των 5 αστερών οστε και η αγορά των Δελφών να δεί
    πελάτες VIP που δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή