Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σάλος!!! οι Γερμανοί θέλουν τους δήμους! πόσο δημοφιλής είναι ο ΟΤΑ που έχει τους Δελφούς;;;...



* ...Συγκροτούνται Γερμανικά γραφεία δημάρχων  (όπως στα αεροδρόμια;)...


** ...υπό γερμανικό έλεγχο θα περάσουν οι δήμοι που δεν μπορούν να 

αντεπεξέλθουν οικονομικά...


*** ...  κατά τα Γερμανικά πρότυπα τα φωτοβολταϊκά και η αειφορία...


...αγνάντι των Σαλώνων ή tegenover van Salona...



1.
   Συγκροτούνται Γερμανικά γραφεία δημάρχων από τον Μάιο, τα οποία για 

τρεις μήνες θα διαβουλεύονται με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στόχος είναι έως τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο να έχουν διαμορφωθεί τα 

επιχειρήματα που θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης με την κεντρική 

κυβέρνηση για περισσότερες αρμοδιότητες στην ελληνική τοπική 

αυτοδιοίκηση.

  Ο κ. Γκάιντερ διευκρίνισε ότι τα γερμανικά γραφεία δημάρχων θα 


αναπτυχθούν σε 4 σημεία και ότι κάθε μήνα του καλοκαιριού θα βρίσκονται 

στη χώρα 16 ειδικοί από τη Γερμανία. «Οι τρεις μήνες θα είναι πιλοτική 

περίοδος, όπου θα δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε και τι θα 

σχεδιάσουμε» ανέφερε ο Ρολφ Γκάϊντερ, ζητώντας ΑΠΟΛΥΤΗ εχεμύθεια για το 

ζήτημα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από 2 Έλληνες και 2 


Γερμανούς. 


2.
 Υπό γερμανικό έλεγχο θα περάσουν οι δήμοι που δεν μπορούν να 

αντεπεξέλθουν οικονομικά 

Τίτλοι τέλους για τους Δήμους, θα πέσουν σύντομα για εκείνους τους Δήμους, που  δεν συναινούν να γίνουν …φορομπήχτες και τυφλά όργανα των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών. (του Περικλή Καπετανόπουλου)

“Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά  οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνιστάται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμα φορά το βάρος οι απλοί πολίτες”

 3.
 Το συνέδριο που διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι πέντε ελληνικοί ενεργειακοί δήμοι και το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ στο Αμύνταιο είχε ως θέμα την ενέργεια. Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη γερμανική, η ελληνική νομοθεσία καθιστά αδύνατον στους δήμους να παράγουν, να διανέμουν και να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια, π.χ. από ανανεώσιμες πηγές. Η μόνη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν οι ελληνικοί δήμοι στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε συνεργασία με ιδιώτες.

Εντελώς διαφορετική είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Εκεί οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να παράγουν κάθε είδος ενέργειας, να τη διανέμουν μέσω δικού τους δικτύου και να την πωλούν
Βασικό πρόβλημα των ελληνικών δήμων είναι το θέμα της χρηματοδότησης. Στο ελληνογερμανικό συνέδριο στο Αμύνταιο αναδείχθηκαν μια σειρά από χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά ταμεία, στα οποία έχουν πρόσβαση οι δήμοι, πχ. το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενεργειακής Απόδοσης (Eeef). Όπως έδειξε, όμως, η Βασιλεία Αργυράκη από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για την Καινοτομία και τον Ανταγωνισμό, ο οποίος υπάγεται στην Kομισιόν, και για αυτήν την προετοιμασία υπάρχουν κονδύλια, π.χ. το «Έλενα», ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της αειφόρου ενέργειας σε δημοτικό επίπεδο.
Η επένδυση αυτή θα προέρχεται από τα διαρθρωτικά ταμεία ή από κάποιο τραπεζικό δάνειο. Δεν θα είναι από τους δήμους», διευκρινίζει η κ. Αργυράκη.
(Deutsche Welle)

6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ,ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΦΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΣ ΗΤΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΠΛΑ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΥΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΑΜΟΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΡΟΝΔΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΣΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΣΟΥ.Ο ΦΟΥΣΕΚΗς ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΣΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο οτι πιθανα εχω καταλαβειτο μεγαλο προβλημα με αυτο το δημο ειναι οτι δεν εχει την αποδοχη των κατοικων του.Ολοι βριζουν και το θεωρουν ξενο σωμα.
    Βριζουν στην Αμφισσα,βριζουν στους Δελφους,βριζουν στο Γαλαξιδι,γ@μω τον καλικρατη ο ενας,γ@μω τον καλικρατη ο αλλος και παει λεγοντας.!!!Εκει που δεν μιλανε ειναι στην Ιτεα.Εκει εχουν σαλταρει και η χυτρα βραζει ασχημα.!!!
    Κολυμβητηρια,κλειστο μπασκετ,βιολογικος,διαλυση δημαρχειου,εργαζομενων και οχηματων,σκουπιδια,αγορα πεσμενη πανω απο το μεσο ορο κ.α εχουν φορτωσει τον κοσμο.Πολιτες στο προσκηνιο μεγαλη δυναμη στην Ιτεα με πολυ κοσμο και δυνατα στελεχη, της αντιπολιτευσης η δυναμη ειναι στην Ιτεα (κορυφαιος ο Δρακακης),ο Παπαλαιος εχει περισσοτερο στρατο απο οτι εχει η Ελλαδα στον Εβρο,το συμβουλιο δεν παταει καλα, η Λαινη ηθελε να κανει πραγματα αλλα δειχνει κουρασμενη και απογοητευμενη,η Νικη καλη κοπελα αλλα χωρις αρμοδιοτητες,ο Βλασσης καθαρος με ορεξη αλλα απογοητευτηκε κι αυτος οπως και οι αλλοι,ο κουφαλης καλο παιδι καταρτισμενος αλλα κι αυτος χωρις αρμοδιοτητες οπως τελικα ολοι αφου το καπελωμα που τους ριχνουν απο το αρχηγειο παει συνεφο.Καλα ξεμπερδεματα/!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eχεις δικιο για ολα. Αλλα δυστυχως πρεπει να περιμενουμε τις εκλογες και να εκλεξουμε καποιον που θα κανει διαχειριστικο ελεγχο και θα ειναι ικανος να εφαρμοσει τις υποσχεσεις και να αναβαθμησει πρωτιστως την Ιτεα που αργοπεθαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή