Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δήμος Δελφών: η Περιφέρεια παρανομεί στην Σκίτσα!!!...


Αυτή είναι η απάντηση του Δήμου Δελφών στην αναφορά του ΥΠΕΚΑ για την Σκίτσα, μετά την ερώτηση των βουλευτών στην Βουλή των Ελλήνων.


Πέραν των εμπεριστατωμένων απαντήσεων οφείλουν να αναφερθούν δύο πράγματα: κατ΄αρχήν ο Αντιδήμαρχος κ. Μαντζώρος και ο κ. Δήμαρχος αυτή την φορά ενήργησαν τα δέοντα και θα συμφωνούσαμε μαζί τους στα πάντα, εκτός της απουσίας αστικών αποβλήτων (έγγραφη πιστοποίηση -αυτοψία Σκίτσα 2010/2011/ 2012)...

 Και δεύτερον, επειδή η κ. Γαζή μπήκε στον κόπο να απολογηθεί για το ρεπορτάζ μας περί της εξαιρετικά ακριβής μελέτης οριοθέτησης του χειμάρρου, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όλα αυτά τα έγγραφα απαντούν στην αναφορά των υπουργείων όπου πήγαν το θέμα οι βουλευτές. 

  Η υπόθεση Σκίτσα όμως ξεπερνάει τις αναφορές των υπουργών. Βρίσκεται στα ανώτατα δικαστικά όργανα. Αυτό σαν παρένθεση. 

   Τώρα, πρέπει να επισημάνουμε ότι, παρά το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες έγιναν κάτω από την πίεση της καταγγελίας, όπως διαπιστώνεται από τις ημερομηνίες και παρά το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες είναι τόσο κοντά χρονικά μεταξύ τους, η δημοτική αρχή έκανε ολοκληρωμένη έρευνα στο πεδίο ευθύνης και αρμοδιότητας. 

  Συμπερασματικά: οι χείμαρροι είναι αρμοδιότητα της κ. Γαζή  και ακόμη και η επιτήρησή τους δεν αναφέρει τους ΟΤΑ Α ως ορισμένους με του Β βαθμού (δηλαδή Δήμους και Περιφέρειες, αντιστοίχως). 

 Ο Δήμος Δελφών αφού αρνείται έξυπνα κάθε περίπτωση διαρροής αστικών αποβλήτων (θυμώμαστε όλοι τα δύο έγγραφα της αντιπεριφέρειας) εστιάζει στον αγωγό ομβρίων και στον παλαιό αγωγό αποχέτευσης όπου υπάρχουν παραβάτες που ενέχονται στην Περιφερειακή αρμοδιότητα λόγω ελαιοκομικών αποβλήτων!
Συνεπώς άδικα του επεβλήθη το πρόστιμο των 15 χιλιάδων, το οποίο όμως ήταν και σωτήριο διότι εάν δεν αποδεικνύετο η κινητικότητα επί του θέματος,θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα πρόστιμα του ΥΠΕΚΑ (ΕΕ) που ανέρχονται σε 75 χιλιάδες ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ και βέβαια σε προσωποκράτηση... Το ένα χέρι νίβει το άλλο...κι ως εδώ καλά!

 Στην διεξοδική του έρευνα ο Δήμος Δελφών, και να επαναλάβω εδώ ότι οι δράσεις και οι συστάσεις επιτροπών, οι αυτοψίες, οι μετρήσεις κλπ είναι πραγματικά υποδειγματικές, ανακάλυψε:

  α) ρύπανση στον χ. Σκίτσα (αυξημένο BODCOD και φαινόλες) πιθανότατα βιομηχανικής προέλευσης 
  β) όλη την ευθύνη την έχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας που διαθέτει παράνομα τα ελαιοκομικά απόβλητα στο αποχετευτικό δίκτυο με άδεια του τότε Νμάρχη Αποστόλη Καραχάλιου
  γ) η αρμόδια Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας δεν διενεργούσε έλεγχο των αδειών λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την εφαρμογή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών τους όρων μη απαγορεύοντας την  απόρριψης των ελαιοκομικών αποβλήτων στον παλαιό αποχετευτικό αγωγό του Δήμου
 και δ)  ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την διακοπή αυτών των παράνομων ενεργειών
 ε) ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να αυξήσει τα πρόστιμα στις 50 χιλιάδες ευρώ, ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν (από αυτά οι 15 χιλιάδες εξοικονομούνται εύκολα και μένει και ένα καλό περίσσευμα.



 Ιδού: 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ                               Άμφισσα 29 Μαρτίου 2013
& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                       Αρ. Πρωτ. 8367

Ταχ. Δ/νση
………
                                   Προς: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


    ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αναφορά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σχετικά: Το 4922/ 48213/13-3-2013 έγγραφό σας.

 Σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού εγγράφου σας σχετικά με ζητήματα ρύπανσης του χειμάρρου Σκίτσα και στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι:
 1. Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί το πλαίσιο εφαρμογής της αρμοδιότητας αστυνόμευσης των ρεμάτων στον Δήμο Δελφών σύμφωνα με την περ. θ της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν.4071/ 2012, συστήσαμε με το 624 9-1-2013 έγγραφό μας, κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, της Αστυνομικής Δ/νσης Άμφισσας, του Λιμεναρχείου Ιτέας και της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο διενήργησε την Πέμπτη 10-1-2013 αυτοψία κατά μήκος του χειμάρρου Σκίτσα από την θέση Κακανού ως την έξοδο των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Άμφισσας κατά την οποία διαπιστώθηκε -οπτικά και λόγω οσμής – η ύπαρξη λυμάτων ελαιοτριβείου κατά μήκος του ρου του χειμάρρου.

2.  Ήδη από την 9-1-2013 είχε συλλέξει η εταιρεία ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Α.Ε. για λογαριασμό του Δήμου Δελφών δείγμα από τον χείμαρρο Σκίτσα στη θέση Κακανού προς ανάλυση, τα αποτελέσματα της οποίας σας επισυνάπτουμε και σύμφωνα με τα οποία εντοπίζονται στοιχεία ρύπανσης (αυξημένο BOD, COD και φαινόλες) πιθανότατα βιομηχανικής προέλευσης.

3. Σε συνέχεια των ανωτέρω και επειδή η Υπηρεσία μας δεν είχε την αρμοδιότητα να ελέγξει την λειτουργία των ελαιοτριβείων της περιοχής ζητήσαμε από την αρμόδια Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας τον άμεσο έλεγχο των αδειών λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την εφαρμογή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών τους όρων.

4. Επίσης ζητήσαμε από τις Δ/νσεις Περιβάλλοντος & Χωρ. Σχεδ. , Τμήμα Περιβ. και Υδροοικ. Π.Ε. Φωκίδας και Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Φωκίδας να μας ενημερώσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

5. Στην συνέχεια έγινε αυτοψία την 1-2-2013 από το κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος στο οποίο συμμετέχει υπάλληλος της Υπηρεσίας μας, το πρακτικό του οποίου μας κοινοποιήθηκε με το 9085/218/5-2-2013 έγγραφο του τμήματος  Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Φωκίδας.

6. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ανωτέρου πρακτικού η Υπηρεσία μας με το 3626/8-2-2013 έγγραφό της ζήτησε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας και το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού να διακόψουν τη διάθεση αποβλήτων ελαιοτριβείου στο αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Δελφών  το οποίο κοινοποίησε και στις αρμόδιες αδειοδοτούσες αρχές.

7. Ωστόσο με την υπ’ αριθμ. 24/11-2-2013 αίτηση-δήλωσή της η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Άμφισσας μας ενημέρωσε ότι διαθέτει την 4475/30-10-1995 άδεια Νομάρχη με την οποία της έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης αποβλήτων στον δημοτικό αγωγό.

8. Με το Δ.Υ. 28-2-2013 έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών ζητήθηκε από το Τμήμα Υποδομών του Δήμου ο έλεγχος των παροχών αποχέτευσης του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε για μεν το πρώτο (ελαιοτριβείο) ότι συνεχίζουν να διαθέτουν τα ελαιοκομικά απόβλητα στο αποχετευτικό δίκτυο για δε το δεύτερο (κονσερβοποιείο) δεν μπόρεσε να βρεθεί το φρεάτιο σύνδεσης με τον αγωγό αποχέτευσης λόγω παλαιότητας.

9. Με το 5845/1-3-2013 έγγραφό μας επανυποβάλλαμε στις αρμόδιες αδειοδοτούσες αρχές το 3626/8-2-2013 έγγραφό μας περί απαγόρευσης απόρριψης των ελαιοκομικών αποβλήτων στον παλαιό αποχετευτικό αγωγό του Δήμου.

10. Ενώ δε με το 7666/14-3-2013 έγγραφό μας ζητήσαμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την διακοπή των ως άνω παράνομων ενεργειών.

11. Με το 7877/15-3-2013 έγγραφό μας ζητήσαμε εκ νέου και ρητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας τον έλεγχο και την ανάκληση των αδειών που αφορούν απόρριψη των ελαιοκομικών αποβλήτων στον παλαιό αποχετευτικό αγωγό (ομβρίων) που καταλήγει στο ρέμα ΣΚΙΤΣΑ καταγγέλλοντας τους υπαίτιους.

12. Τέλος επειδή το μέχρι πρότινος προβλεπόμενο από τον κανονισμό ύδρευσης – αποχέτευσης πρόστιμο για την παράνομη διάθεση αποβλήτων στα δίκτυα του Δήμου ανέρχονταν στο ποσό των 300,00 E το οποίο θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλό για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες, ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει εγκρίνει μετά από εισήγησή μας, την αύξηση του ανωτέρου προστίμου από 300,00 E  σε 50.000,00 Ε και αναμένεται σήμερα 29/3/2013 η έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν σχετικά πρόστιμα.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Άμφισσα 29-3-2013
ΔΑΜΙΑΝΟΣ  ΜΟΥΤΣΕΛΗΣ
(ΠΕ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Συνημμένα:
……..

                                                                  Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                       
                                                            ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ





12 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ...ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΙ? ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΙΤΙΑ; ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΓΛΥΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΑΚΙΑ....
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ, ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ....
    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ, ΤΩΡΑ , ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ....
    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...
    ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΑΤΟΣ Γ..ΕΙ ΚΑΙ ΓΑΤΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ..
    ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΜΑ...
    ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚ... ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΖΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚ... ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΛΙΟΤΡΙΒΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ? ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. ΤΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΟΥΗΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ?..........ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ! ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΤΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ???ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ.ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ!!!

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΒΥΘΟΣ ΠΙΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΟΛΩΔΗΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΣΙΠΡΑΟΙ ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΣΑΣ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΖΩΡΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ..ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ..ΚΟΥΡΟΥΝΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα παιδί μου, το έχουμε καταλάβει όλοι ότι οι δυνατότητες που έχεις είναι περιορισμένες. Η αντίληψη δεν είναι το φόρτε σου. Να ρωτάς να σου εξηγούν και μετά να γράφεις. Δεν φταις εσύ φταίει η εφημερίδα που σε δημοσιεύει. Μάθε ότι καμιά σημασία δεν έχει τι απάντησε ήδη ο κάθε υπουργός, γιατί η προσφυγή των κατοίκων που ενδιαφέρονται για τον τόπο και όχι για τα αφεντικά που σε ταίζουν (και όλη σου την οικογένεια) έγινε στα δικαστήρια και όχι στα υπουργεία.Όσο για το δήμο ένα είναι σίγουρο και γράφτο στο μικρό μυαλό που έχεις: κανένας από τους σημερινούς υποψηφιους δεν θα είναι δήμαρχος.

      Διαγραφή
  8. Ποιος ΤΟΕΒ; Αν είναι ο τριζινικος έχουμε να λέμε. Να αγιάσει το χέρι των παιδιών που έστειλαν την καταγγελία στην Ουνεσκο. για να δούμε τώρα τι λάδι τρώμε και τι ψάρια ψαρεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαντζωρο θα κανεις τιποτα με τα σκουπίδια που μας έχουν πνηξει. Ολος ο δήμος εχει γινει ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΤΡΑΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή