Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μπράβο κ. Μοσχονά! Πρότυπη η ΣΤΕ Γαλαξειδίου και στην γευσιγνωσία...


 Μια πραγματικά πρωτότυπη, ιδιαίτερη και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξειδίου. 




 Βραδιά γευσιγνωσίας και οινοποσίας, όπου οι μαθητές της Σχολής πρωταγωνίστησαν με μεγάλο ταλέντο και υποδειγματική συνέπεια.

 Το ραντεβού για τη μύηση ήταν για το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στους πανέμορφους χώρους της ΣΤΕ Γαλαξειδίου. 

 Η υποδοχή  ξεκίνησε αρχής γενομένης  από τον  χώρο του μπαρ.
Εξαιρετικό, ζεστό, ιδανικό, με καμπυλωτή μπάρα όπου κυριαρχεί το ξύλο, η απόχρωση στο χρώμα των malt, προκατέβαλε  για την επικείμενη θαλπωρή του ουρανίσκου.


Ξεναγοί και ψυχή της γευσιγνωσίας στην αίθουσα  cocktail
 ήταν οι παρασκευαστές... με γαστρονομικές δημιουργίες από φιλέτα τσιπούρας και λαυράκι και προσθήκες μυρωδικών από σπάνια χόρτα:
 Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Σαράντος - Ηλίας Δουλάμης, υπό την καθοδήγηση των οποίων  5 ομάδες από μαθητές της Σχολής μεγαλούργησαν δημιουργώντας πάμπολλες γεύσεις, άλλες ασυνήθιστες κι άλλες κλασικές. 


  Με τις ποικιλίες των  κρασιών παραγωγής  από τα κτήματα του  Νίκου   Αργυρίου να ρέουν άφθονα και να παντρεύονται με τις γεύσεις των Chef, η "τελετουργική" βραδιά άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον...
Οι συνδαιτυμόνες γεύτηκαν και ποικιλίες τυριών αλλά και gourmet επιδόρπια, ενώ οι μαθητές παρουσίαζαν εντυπωσιακές τεχνικές flairing και  παρασκευές coctails με την καθοδήγηση των καταξιωμένων και γνωστών  Άγγελου Γιαννακόπουλου και  Γιάννη Ζαχόπουλου, στην αίθουσα παρουσίασης.


 Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η  Νάνσυ Παντελεημονίτου της οποίας τα ψάρια ήταν ευγενική χορηγία και η οποία έχει βοηθήσει την Σχολή με κάθε τρόπο.
  Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όμως ήταν οι μαθητές της Σχολής,  το επίπεδο των οποίων ο κ. Σαράντος ευχήθηκε να μιμηθούν όλες οι Σχολές ανά την Ελλάδα.


 Στο ιδιαίτερο αυτό event γεύσης και οίνου παραβρέθηκαν καλεσμένοι από τον χώρο της δημοσιογραφίας, κοινωνικοί και άλλοι φορείς ενώ το παρόν έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού…


Περιττεύει, πιστεύουμε να αναφερθεί ότι η λειτουργία και ιδιαιτέρως η ποιότητα της Σχολής οφείλεται σε ένα και μοναδικό άνθρωπο: τον Στέλιο Μοσχονά. Άοκνος, αφανής, μα κυρίως αποτελεσματικός και ικανότατος έχει αφιερώσει τα πάντα στην υπηρεσία της υψηλής εκπαίδευσης στον χώρο του Ελληνικού Τουρισμού…









2 σχόλια:

  1. Ενα μπράβο δεν περισσεύει απο τους αναγνώστες για την εκδήλωση; Μόνο στην αντιπαράθεση και στη μιζέρια βγάζουμε τα μιαρά εσώψυχά μας στη φόρα;
    Συγχαρητήρια λοιπόν για την εκδήλωση και τις επιδόσεις της σχολής. Το χαμόγελο και το μεράκι των μαθητών δίνει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά, ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά, αλλά ΜΠΡΑΒΟ και στον Στέλλιο και τους καθηγητές για το υψηλό επίπεδο της Σχολής. Είναι κόσμημα για το Γαλαξείδι και όλη την Φωκίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή