Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Όπου γης και πατρίς το ΠΑΣΟΚ...


Σημαντική πολιτική δήλωση σχεδόν των μισών μελών του Πανελληνίου Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων όπου υπάρχουν σφοδρές καταγγελίες... 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ

Τα παρακάτω υπογραφόντα 14 από τα 32 παρόντα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου-μεταξύ αυτών και 3 από τα έξη μέλη της εκτελεστική γραμματεία- και άλλα μελή των Οικολόγων Πράσινων μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Σαββάτου 20.04.2013, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε τα παρακάτω:

1.       Η εκβιαστική και πραξικοπηματική τακτική της συγκυριακής πλειοψηφίας Μ. Τρεμόπουλου και Ν.Χρυσόγελου κορυφώνεται. Μετά το συνέδριο στη Λαμία το Δεκέμβριο του 2012 η τακτική αυτή αποκτά πρωτοφανείς διαστάσεις με την προσπάθεια μαζικής εγγραφής «μελών» από άλλο πολιτικό φορέα. Αγνοώντας την απόφαση της περιφερειακής οργάνωσης των Οικολογων Πράσινων Αττικής έκαναν δεκτές αιτήσεις χωρίς συμπληρωμένα στοιχεία. Επικύρωσαν αιτήσεις δίχως το απαραίτητο στοιχείο της αποδοχής της ιδρυτικής διακήρυξης και του καταστατικού των Ο.Π, αιτήσεις που αντιβαίνουν στο αρθρο 4.1 του καταστατικού  των Οικολόγων Πράσινων πέρι εγγραφής μελών, όλες σε μία Πολιτική Κίνηση-σε αυτή του ευρωβουλευτή Ν.Χρυσόγελου- εν μια νυκτί.,και προπάντων ανυπόγραφες και ως εκ τούτου ανυπόστατες -άκυρες.  Αιτήσεις που συνιστούν αλλαγή σε ποσοστό περίπου 40% των συνέδρων που έλαβαν μέρος στο τελευταίο μας συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά από τα 183 υποψήφια μέλη που υπέβαλαν αιτηση εγγραφής σε μία μόνο ΠΚ έξη μελών ΑΜΈΣΩΣ ΜΕΤΑ την υποβολή της αίτησης , συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές με την ΠΑΣΠ, την σπουδαστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ.  Κι όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μυστικών διαπραγματεύσεων ερήμην των οργάνων του κόμματος.
2.       Η τακτική αυτή των τέως και νυν ευρωβουλευτών, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Νίκου Χρυσόγελου απέχει από την πράσινη κουλτούρα   ΚΑΙ από  ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΗΘΙΚΗΣ . Η πρόσφατη προεκλογική περίοδος έδωσε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο θέλουν να σβήσουν . Έτσι με παλαιοκομματικές πρακτικές διαλύουν ότι πράσινο και συναινετικό θα μπορούσε να διατηρήσει ο χώρος και συνιστά μια συγκροτημένη προσπάθεια πλήρους ελέγχου του κόμματος για προσωπικά οφέλη και μόνιμη-επαγγελματική πρωτοκαθεδρία.
3.       Παράλληλα, οι ενέργειες αυτές, με την  αλλοίωση των συσχετισμών  στο κόμμα ,ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τις φήμες για την εμπλοκή   του κόμματος, ανεμπόδιστα πλέον,  σε πολιτικά σενάρια που άμεσα ή έμμεσα στόχο έχουν τη σωτηρία της πολιτικής ελίτ που καταβαράθρωσε τη χώρα και τη διέλυσε κοινωνικά και οικονομικά.

Γι αυτό το λόγο αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου και καλούμε τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων να αντικρούσουν το σχεδιασμό των μνημονιακών δυνάμεων υπερασπίζοντας το χαρακτήρα των Οικολόγων Πράσινων. Απευθυνόμαστε σε κάθε ενεργο πολίτη καλώντας τον να σταθεί δίπλα μας  στις αρχές του πράσινου κινήματος και της ριζοσπαστικής οικολογίας.
Οι αποχωρήσαντες από τη διαδικασία

Κολοκούρης Ορέστης, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κοσμίδου Κωνσταντίνα, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Δημητρίου Γεώργιος μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Χαραλαμπάκης Γιάννης, μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου
Σπασίδης Τηλέμαχος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Ρομπάκης Οδυσσέας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Καλογράνης Κώστας,  μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Λιόση Μαρία, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Χόρτη Καίτη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κορωνάκη Βέρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Λυμπεροπούλου Δήμητρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Κοψίδης Μάκης, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Αλαβάνος Ιάκωβος, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου
Βερβενιώτης Πάνος, Συντονιστής Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής
Κοντούλη Ιωάννα, επικεφαλής Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές 2012
Λουκέρης Κώστας, Πρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου
Αγογλωσάκης Σταύρος, Αντιπρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου
Σπασίδης Βασίλης, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Τσιώρης Σπύρος, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Ζερβός Ιωάννης, αν. Μέλος ΔΣ Πράσινου Ινστιτούτου
Ρετετάγκος Ιωάννης, μέλος Οικολόγων Πράσινων
Σπήλιος Χρήστος, αν. Μέλος Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου