Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δενδροφυτεύεται η παραλία Βάθης στην Ερατεινή! προπονητικό χώρο motocross σχεδιάζει ο Καπεντζώνης...


 

  Μια από τις ωραιότερες παραλίες του Δήμου Τολοφώνας, η χαρακτηριζόμενη  και «φιλέτο» της περιοχής  λόγω της επισκεψιμότητας και των δυνατοτήτων της, η Βάθη, αξιοποιείται στα πλαίσια του σχεδιασμού του δήμου Δωρίδας. 
 Πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση και έπεται δημιουργία προπονητικού  χώρου motocross!


 Η παραλία Βάθης, που βρίσκεται σε απόσταση  4 χλμ. περίπου από την Ερατεινή και εκτείνεται σε ένα ασυνήθιστης μορφολογίας χώρο με βότσαλο και  καθαρά νερά, κινδύνευσε προ καιρού να ιδιωτικοποιηθεί.


  Ο Δήμος είχε ξεκινήσει προσπάθειες για καταγραφή της παραλίας Βάθης ως  δημοσίου κτήματος από το 2002 προκειμένου να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί ως χώρος αθλοπαιδιών και αναψυχής και παράλληλα κάθε χρόνο εκτελούνταν στο σημείο εργασίες για την αποκατάσταση του έλους που αποτελούσε τμήμα της ακτής παρουσιάζοντας  τη μορφή μιας  μικρής βαλτώδους λίμνης.


  Ξαφνικά εμφανίσθηκαν κάποιοι ιδιώτες που επικαλέστηκαν τίτλους ιδιοκτησίας και ο Δήμος αναγκάστηκε να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα ο οποίος  μετά από πολλές και σκληρές μάχες και με την συμπαράσταση των πολιτών – η πρωτοβουλία των οποίων ήταν καταλυτική για την περιοχή και το αποτέλεσμα – τελεσφόρησε υπέρ στα Ανώτατα δικαστικά όργανα.


 Τελικά  επί Δημαρχίας Άνθιμου με το υπ’ αριθμ. 24746/6335/ΦΕΚ ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στα πλαίσια του καθορισμού των ορίων αιγιαλού - παραλίας και παλαιγιαλού και δημιουργίας «ζώνης παραλίας στην «Βάθη» του  Δ.Δ. Ερατεινής του Δήμου Τολοφώνας Ν. Φωκίδας»  αποφάσισε την επικύρωση της τεχνικής έκθεσης των υπηρεσιών και χαρακτηρίζεται ως Δημόσιο Κτήμα η Βάθη.


 Σήμερα κάτοικοι και  επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να απολαύσουν τα πεντακάθαρα, δροσερά νερά της παραλίας και να χαρούν το καλοκαίρι στην προσεγμένη και καλά οργανωμένη πλαζ με ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν. 
 Η περιοχή διαθέτει μικρό παιδότοπο ενώ συγκεντρώνει  νέους και οικογένειες με παιδιά λόγω των υποδομών της...τώρα θα αξιοποιηθεί και με αναπτυξιακό προγραμματισμό... 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου