Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αδιευκρίνιστο εάν θα ισχύσει η εντοπιότητα! Ποιοι είναι οι υποψήφιοι Υποδιοικητές για το Νοσοκομείο Άμφισσας...




  Λοιπόν, το ανακοίνωσε σήμερα ο Λυκουρέτζος, ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου υποβάλλονται οι υποψηφιότητες με αίτηση! για τις θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας.
 Εδώ και πολύ καιρό στην Φωκίδα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον σχετικά. Από σήμερα η θέση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Άμφισσας θεωρείται υπηρεσιακή. Αν και εκτιμάται ότι η νυν Υποδιοικήτρια πιθανότατα θα υποβάλλει αίτηση επανεκλογής μια που διαθέτει την προϋπηρεσία. Πολύ επιτυχημένη, όπως διαπιστώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα... 
 Εκτιμάται ότι θα γίνουν προσπάθειες και από κάποια άλλα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στις διαδικασίες. 
 Από την άλλη πλευρά αυτοί που θεωρείται ότι θα συμμετέχουν είναι: Νίκος Γουργουρής, Αλεξάνδρα Ζαφειροπούλου, Στάθης Κάππος, Λιάνα Πιλάλα, Θύμιος Μαρούτσος, Θανάσης Τσαπλαρής...

 Υπάρχουν και άλλα ονόματα που ακούγονται από άλλους χώρους, πάντως τρικυβερνητικής προέλευσης, τα οποία θα σας αναφέρουμε εν καιρώ! 

 Προς το παρόν, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παρουσίασε σήμερα την διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο κ. Λυκουρέντζος στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι:
«Σήμερα ξεκινάμε την διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4052, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει για την επιλογή των νέων Διοικητών και Υποδιοικητών των Νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.
Είμαστε συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον νόμο διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουν ανακοινωθεί ήδη τα νέα νομικά πρόσωπα και τώρα προχωράμε στην δημοσίευση της προκήρυξης με την οποία θα επιλεγούν οι νέοι Διοικητές, Διοικήτριες και οι αναπληρωτές.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Βεβαίως θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών  με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση.
Είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω αυτό που σας είπα και προ ημερών, ότι διαψεύδονται εκείνοι οι οποίοι εκτιμούσαν ή ανέμεναν για να δικαιώσουν δικές τους εσφαλμένες εκτιμήσεις τη μείωση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων για να ισχυριστούν ότι οι εξαγγελίες μας για διαφάνεια και αξιοκρατία ότι είναι ψευδείς, ότι είναι κενό γράμμα.
Γι΄ αυτόν λοιπόν το λόγο και σε εφαρμογή, επαναλαμβάνω, του νόμου αλλά και για να αποδεικνύουμε συνεχώς την αμετακίνητη θέση μας σε ό,τι αφορά την προάσπιση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της Δικαιοσύνης, συγκροτήθηκε επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψηφίων αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες, η οποία θα αξιολογήσει την πληρότητα των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων, θα συνεκτιμήσει τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και θα προχωρήσει στην κατάρτιση των πινάκων  ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).
Η επιτροπή αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Καλλίρη, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κ. Σκανδαλάκη , τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παπαβασιλείου, από τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ κ. Καπερώνη, τον οποίο μας όρισε εγγράφως ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο κ. Βέης και έναν εκπρόσωπο της αγοράς, θεσμικό εκπρόσωπο όμως ο οποίος όπως ορίζει ο νόμος δεν πρέπει να έχει σχέση με τον τομέα της υγείας,  όπου ορίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Ασημακόπουλος.
Οι νέοι διοικητές θα έχουν επαυξημένες ευθύνες και επαυξημένα καθήκοντα σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Υγείας και κάθε Υπουργείο έχει υπογράψει Μνημόνιο με το Υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία οι διοικητές μας υπογράφουν ανάλογο Μνημόνιο Συνεργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Αντικειμενικός σκοπός είναι τηρηθούν οι στόχοι τους οποίους θέτει η Πολιτική Ηγεσία στο ποια θα είναι τα επαυξημένα καθήκοντα δηλαδή των νέων διοικητών και οι στόχοι τους οποίους θέλουμε να επιτύχουμε και ως εκ τούτου θα αξιολογούνται ετησίως οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές των Νοσοκομείων για την αποδοτικότητά τους.
Θα μπορούσατε να με ρωτήσετε τι θα συμβεί με τους εν ενεργεία διοικητές των νοσοκομείων και αναπληρωτές, αν αυτομάτως τίθενται εκτός διοικήσεως. Κάθε άλλο, έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα και να αξιολογηθούν ομοίως από την επιτροπή. Έχουν δηλαδή την δυνατότητα να θέσουν την υποψηφιότητά τους, ενώ προσμετρούνται τα προσόντα τους και η εμπειρία της διοικήσεως, άρα ουδεμία και ουδείς αποκλείεται.
Οι υποψήφιοι υποβάλουν υποψηφιότητα ανά μία υγειονομική περιφέρεια και θα αξιολογηθούν για το σύνολο της κάθε υγειονομικής περιφέρειας. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 27η Μαρτίου, ενώ το σύνολο των διοικητών είναι 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές».

34 σχόλια:

  1. ....''Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν δεν δύνανται
    να καταλάβουν θέση σε Φορέα της Υγειονομικής
    Περιφέρειας για την οποία έχουν εκδηλώσει
    ενδιαφέρον, εντός των ορίων του Νομού
    εντοπιότητάς τους.
    Εξαιρούνται οι υποψήφιοι των Νομών Αττικής
    & Θεσσαλονίκης, καθώς και οι υποψήφιοι
    για τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών
    Νοσοκομείων της χώρας''....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Καραγεώργου ολοκλήρωσε την θητεία της στο νοσοκομείο?

      Διαγραφή
  2. Αδιάφορο, αρκεί να καθαρίσει ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο.... πάπαλα !!!
    Αλλά μην στεναχωριέσαι ,
    Ας είναι καλά ο μεγάλος ΝΙΚΟΣ
    κάπου θα σε βολέψει και πάλι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού υπογράφηκε από την Ασπασία η αυτονομία του νοσοκομείου θα είναι Διοικητής ο νέος ή η νέα. Αν και τα χαιδέματα στην τωρινή είναι μεγάλα.Για να δούμε πόση συννενόηση έκαναν στα πρόσφατα γεγονότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπα...με το νέο κριτήριο της εντοπιότητας αποθαρρύνονται όλοι! ξένο θα μας φέρουνε και είναι καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΣΑΠΛΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΙΓΟΥΡΑ . ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όμως θα είναι γυναίκα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όλους μαζί να τους μαζέψεις αυτούς τους γαμπρούς και τις νύφες ,γι'αυτή τη θέση μαζί, δε μπορούν να χωρίσουν δυο γομαριών άχυρα.
    Πιστεύω ότι θα είναι μέγα λάθος η τοποθέτηση ενός απο τους παραπάνω κηφήνες, ματαιόδοξους σ'αυτή τη θέση φτάνει πια οι ίδιοι και οι ίδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώμε τον ανώνυμο 7.31. Να φύγουν να ξεβρωμήσει ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο παπαλα Νίκος δεν είναι πρόεδρος στο λιμανικο ταμείο Γαλαξιδιού που έκανε ο δήμος? δεν μπορεί να είναι παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ που δεν είμαι από 'δω γελάω με τους κομπλεξισμούς και τη μικροπρέπεια σας. Τελικά καλά σας κάνουν και σας έχουν φτυσμένους , σας εξαιρούν από κάθε πρόοδο και εξέλιξη ενώ σας αφήνουν να βράζετε στο ζουμί σας.
    Το πρόβλημά σας είναι ο εαυτός σας.
    Αφού φέρεστε τόσο απάνθρωπα στους δικούς σας ανθρώπους και δεν τους θέλετε να βοηθήσουν τον τόπο σας τότε ...συνεχίστε να είστε και να ζείτε ως ...άθλιοι... Πάντως κάτι τέτοια διαβάζει η Αράχωβα και σκάει στα γέλια με την κατάντια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σσσσσσσσσσσσσσσστ... σε πήραν πρέφα...

      Διαγραφή
    2. Να σε κάνουμε μεταγραφή τότε να μας σώσεις και πάρε και τον ή Τσάρλυ μαζί το πρώτο το πιστόλι να μας σώσει, όσο για τους Αραχωβήτες γελάνε γιατί αφού τους έσωσε εκεί ο Τσάρλυ σαν διοικητικός τον στέλνουν και εδώ να σώσει και εμάς χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΤΥΧΙΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πέφτεις έξω. Ζητάνε ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ. Όλοι έχουν

      Διαγραφή
  18. Να δω τον "Τσαρλυ" διοικητη νοσοκομειου, και ας αλλαξω πλανητη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι ο "Τσαρλυ" ? γιατί μας αφήνεις στο σκοτάδι?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  19. Παιδιά, δεν μπορεί η κ Γουργουρή να έχει περισσότερες θέσεις Προεδροσυμβούλου απο τον κ. Γουργουρή.
    Υπάρχει δεοντολογία, υπάρχει και ισότητα των δύο φύλλων.
    Αυτοί που λένε όχι στον Γουργουρή θέλουν να δημιουργήσουν ανεμο-στροβύλους στο ζευγάρι. Ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι αυτοί, είναι μόνο...κουβέντα να γίνεται...
    Κουμάντο δεν θα μπορούν να κάνουν και θα εξαγοράζουν την ανεπάρκειά κάνοντας ότι τους λέει ο ένας ή ο άλλος....
    Έτσι προκοπή δεν γίνεται...
    Χρειάζεται άνθρωπος με πυγμή και αγάπη στον άνθρωπο.
    Είναι δυσεύρετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προς 11:40 Σάκη μην άγχεσαι και μη βάζεις τη Σάκενα να γράφει τέτοια πράγματα εκτίθεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην ευτελιζουμε τα πραγματα γυρω μας .Οι μισοι απο οσους αναφερεις ειναι για τα ΚΑΠΗ και ολοι μαζι ειναι για τα μπαζα ,εξαιρουμενης της Αλεξανδρας που και αξιοπρεπεια και θετικη ανταποκριση επεδειξε κατα την προηγουμενη θητεια της και κυριως καλη αποδοχη απο τον κοσμο και τους εργαζομενους στο νοσοκομειο.Οσο ομως και να θελουμε να βγαλουμε στην επιφανεια ονοματα για να συζητηθουν , η αληθεια ειναι οτι ο υπουργος προβλεπει (οπως αναφερει ακριβως το πρωτο σχολιο)να αποκλειονται λογω εντοποιτητος ολοι οι παραπανω.Αρα ανθρακες ο θησαυρος και η νεκρανασταση καποιων ταχαμου στελεχων που ο Θεος να τους κανει μιας και καποιοι απο αυτους ειναι χειροτεροι απο τους αλλους.Και μια προβλεψη , μιας και ο διοικητης της Λαμιας οριστηκε απο την ΔΗΜΑΡ του Καρπενησιου μαλλον θα ειναι λογω Μπακογιαννη απο την ΝΔ αρα στην Αμφισσα θα ειναι απο το ...... καλου κακου ας ρωτησουμε την τοποτηρητρια Γιωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οποιος ή οποια και να γινει διοικητης την πραγματικη εξουσια ασκουν αλλοι, ευρισκομενοι αλλοι εξω αλλα κυριως καποιοι μεσα απο το νοσοκομειο,Αυτοι που τοσα χρονια εχουν ΄΄ευνουχισει΄΄ ολους τους διοικητες ασκοντας παραεξουσια ή παρα την εξουσια .Ειναι 3-4 ατομα που ετε λογω θεσης ειτε λογω κομματικης τοποθετησης ΟΛΑαυτα τα χρονια συνδιοικουν ή και διοικουν ουσιαστικα το νοσοκομειο φτανοντας το στην κατασταση που ολοι γνωριζουμε.Αυτος που θα ερθει θα πρεπει πρωτα και κυρια να εντοπισει αυτους τους ΄΄καλοθελητες΄΄και να τους παραμερισει , θα τους αναγνωρισει αμμεσως γιατι θα προστρεξουνε απο μονοι τους και πρωτοι-πρωτοι, αλλωστε ολοι οι ΄΄παροικουντες΄΄τους γνωριζουν.Θα πρεπει επισης να στηριχτει στο μεγαλυτερο κομματι εργαζομενων που πραγματικα δινει καθημερινη μαχη με τα προβληματα του κοσμου και τα προβληματα που τους δημιουργουν καποιοι απο τους προαναφερομενους.Θα πρεπει επισης να εχει πιστη στις δυναμεις του και πιστη στις ΄΄υγιεις΄΄δυναμεις (που ειναι οι περισσοτερες) των εργαζομενων , γιατι το νοσοκομειο και τις αλλες μοναδες υγειας τα εχουμε αναγκη ολοι και εχουμε υποχρεωση ολοι να τα στηριξουμε με θετικη προθεση και διαθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανθρώπους με πυγμή δεν θέλουν ούτε οι άνωθεν ούτε οι έσωθεν.....
    Πιόνια ψάχνουν
    Θυμηθείτε τι έγινε με κάποιον παλιότερα
    Ούτε η απόφαση δεν είχε βγεί και οι γνωστοί εργατοπατέρες που βούλιαξαν όλα αυτά τα χρόνια το Νοσοκομείο είχαν προετοιμάσει την απεργία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΖΗΤΩ Ο ΤΣΑΡΛΥ!! ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.... ΓΙΟΎΧΟΥΥΥΥΥΥΥ....

      Διαγραφή
  26. Mε Τσαρλυ Διοικητη και μελη Δ.Σ το Σταθη, το Νικο, το Θυμιο και τη Λιανα, θα συνεδριαζουν σε Αεριοδρομιο!!! Γιατι το Νοσοκομειο θα πεταει!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδια ξερετε ποσα ΧΡΗΜΑΤΑ περνει το μηνα.Τωρα εδω που φτασαμε πρεπει εμεις οι πολιτες να απαιτουμε να ελεγξουμε ποιοι ειναι αυτοι με τις θεσεις ,οι οποιοι πρεπει να ειναι Ακοματιστοι.Μην σχολιαζουμε μονο, τα δικα μας λεφτα θα φαει αποτελεσμα μηδεν.Μας τα πειρανε τα σωβρακα και ακομη ειμαστε στα σχολεια. Ας ενωθουμε να ελεγχουμε την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή