Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στην Βουλή το ΕΠΑΛ από Μανδρέκα, Παφίλη και Γκιόκα...ανυποχώρητος ο δήμαρχος!


* Στην Βουλή έφτασε η επικινδυνότητα του ΕΠΑΛ Άμφισσας τόσο από την βουλευτή Φωκίδας όσο και από δύο βουλευτές του ΚΚΕ. 

* Στο μεταξύ ανυποχώρητος ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Δελφών συγκρούστηκε με τον Αντιδήμαρχο Π. Ταγκαλή ο οποίος είχε κάνει την (έκθεση) διαπίστωση του προβλήματος στατικότητας μέσω της Πολεοδομίας! 
 Στην εν λόγω συνεδρίαση, αφού απορρίφθηκε με σθένος από την δημοτική αρχή η πρόταση της αντιπολίτευσης να διατεθούν χρήματα από τον προϋπολογισμό για την επισκευή του κτηρίου, αποφασίστηκε να ακολουθήσει συνάντηση του Δ/ντή του ΕΠΑΛ με τον δήμαρχο για να δοθεί λύση...φευ! 


                                   Δείτε τις επερωτήσεις: 


1.  ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


                                                                    ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς:1) τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
           κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο
           2)Εσωτερικών
           κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη

           

Θέμα: «Προβλήματα σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ-1ου  ΣΕΚ-ΙΕΚ Άμφισσας».
           

 Οι διευθυντές του Επαγγελματικού Λυκείου Άμφισσας και του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Άμφισσας επισημαίνουν σε ανοιχτή επιστολή τους στον τοπική εφημερίδα του νομού <<Η ΩΡΑ της Φωκίδας>>, την κακή κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ-1ου  ΣΕΚ-ΙΕΚ Άμφισσας, την έλλειψη συντήρησης και την επικινδυνότητα τμημάτων του.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΕΠΑΛ Άμφισσας, το 1ο ΣΕΚ(Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο)και το ΙΕΚ Άμφισσας κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κατά το μεγαλύτερο μέρος του και ο όροφος της νότιας πτέρυγας στην δεκαετία του 1980,αποτελεί δε το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
Από την κατασκευή του μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια συντήρησης με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση  από άποψη λειτουργίας του.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πάρα πολλά.
Αρχίζοντας από τη στέγη όπου υπάρχουν σπασμένα κεραμίδια τα νερά της βροχής έχουν σαπίσει την ξυλεία και από τις οροφές πέφτουν οι σοφάδες.
Από τα παράθυρα τα νερά της βροχής μπαίνουν σε πολλά σημεία στις αίθουσες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λίμνες, ή τα νερά να τρέχουν πάνω στις καλωδιώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπάρχουν χώροι παροπλισμένοι διότι είναι αδύνατη ή επικίνδυνη η χρησιμοποίησή τους.
Οι ρωγμές που έχει το κτίριο χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν και δημιουργούνται και νέες.
Σε πολλά σημεία του κτιρίου υπάρχει μόνιμη μούχλα συνεπώς και μόνιμη εστία μόλυνσης.
Το κτίριο είναι σχεδόν ερείπιο καταλήγουν στην συγκλονιστική  επιστολή τους και η δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω αυτής είναι η κραυγή αγωνίας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των γονέων του σχολικού αυτού συγκροτήματος, έτσι ώστε να μην υπάρξει σοβαρό ατύχημα.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. κ. αρμόδιοι υπουργοί:
1.Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος, όπως αυτή περιγράφεται στην επιστολή, η οποία ‘’εγκυμονεί’’ κινδύνους, για την υγεία αλλά και τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και καθηγητών,   σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την αντιμετώπισή του;
2. Είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείων για την σοβαρότητα της υφιστάμενης κατάστασης στο σχολικό αυτό συγκρότημα;
3.Επειδή είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολιγωρία και καθυστέρηση, υπάρχει χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών παρέμβασης  και ποιο είναι αυτό;

 Αθήνα,8 Μαρτίου 2013


                                                                                                        Η ερωτώσα Βουλευτής
                                                                                                          Ασπασία Μανδρέκα  


 2. Ερώτηση, για τα προβλήματα στατικότητας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας.

Ζητούν άμεσα να προχωρήσει η επισκευή του σχολικού συγκροτήματος για να μην κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή μαθητές και καθηγητές.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Προβλήματα στατικότητας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας.
Το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται το ΕΠΑΛ Άμφισσας, το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) και το Εργαστήρι Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα στην Άμφισσα και στη Φωκίδα γενικότερα. Κατασκευάστηκε το 1967 και από τότε δεν έχει συντηρηθεί σχεδόν καθόλου εξαιτίας της αδιαφορίας των εκάστοτε κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες φθορές και ζημιές.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και είναι ετοιμόρροπη. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε φαίνεται ακόμη και από την εξωτερική πλευρά της αίθουσας. Μάλιστα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Πολεοδομία Φωκίδας διαπίστωσε σωρεία προβλημάτων στη συγκεκριμένη αίθουσα, τονίζοντας προς τους αρμόδιους ότι "πρέπει να διερευνηθούν παραπέρα και να αποκατασταθούν για την αποφυγή εξέλιξης των φαινομένων με ενδεχόμενες επιπλέον δυσμενείς συνέπειες".
Εύλογες λοιπόν είναι οι ανησυχίες μαθητών και εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για την ασφάλεια και τη ζωή τους.
Επιπλέον η στέγη του σχολείου σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί, αφού τα κεραμίδια έχουν μετατοπιστεί ή καταστραφεί, εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης, με αποτέλεσμα η βροχή να μπαίνει από πολλά σημεία στο σχολείο και το νερό να τρέχει στους τοίχους και τα πατώματα.
Είναι απαράδεκτο οι μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑΛ, το ΣΕΚ και το ΙΕΚ και είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά εργαζομένων και γενικότερα φτωχών λαϊκών οικογενειών, να είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε τέτοιες επικίνδυνες και ανεπίτρεπτες συνθήκες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να προχωρήσει η επισκευή του σχολικού συγκροτήματος για να μην κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή μαθητές και καθηγητές.
Οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας».

1 σχόλιο:



  1. Ενας - ενας να κανουν οι βουλευτες επερωτησεις
    προς τους υπουργουν , μην μπερδευτουμε και δεν
    ξερουμε ποιος ενανε την ...δουλεια στο τελος
    και για να τον ευχαριστησουμε !!!!!!!!!!!!!!

    Αρμαγεδδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή