Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Β. Κυριακάκης: κατάθεση πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά



  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατάθεση τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κινείται στα γνωστά πλαίσια των βάρβαρων, μνημονιακών περικοπών, τις εξής δικές του τροπολογίες-προσθήκες:
  
-  Για την κατάργηση και αντικατάσταση του άρθρου 69 και των άρθρων του Ν.4093/2012 που θέτουν αυστηρές και ανυπέρβλητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση συντάξεων σε ανασφάλιστους υπερήλικες και περικόπτουν τις συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων στα ΑμεΑ που παίρνουν κάποιο προνοιακό επίδομα.

-  Για την επανασύσταση και αναβάθμιση των ΟΕΚ-ΟΕΕ.

-  Για την κατάργηση των περικοπών σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδείας που επέφερε στα ΑμεΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ228/18.11.2012),καθώς και για την κατάργηση των μειώσεων των μισθών τους που επήλθαν από αυτή ή από άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης, για τη μη αναστολή χορήγησης, όχι μόνο των συντάξεων αλλά και των πάσης φύσεως προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων που λαμβάνουν τα ΑμεΑ, όχι μόνο για ένα εξάμηνο, αλλά μέχρι την έκδοση γνωμάτευσης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

- Για την άμεση αποκατάσταση των 300 απολυμένων από το Υπουργείο Οικονομικών εργαζομένων καθαριότητας.

-  Για να αποκατασταθούν οι απολυμένοι από το ΙΚΑ του διαγωνισμού 9Κ/2008 και να προσληφθούν άμεσα στο ΙΚΑ οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού 8Κ/2008.

-   Για να μπορούν να παίρνουν συντάξεις όσοι και όσες ασφαλισμένοι-ες στα Ταμεία Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων, χρωστούν σε αυτά εισφορές λόγω οικονομικής αδυναμίας, μέχρι 40.000 ευρώ. Οι οφειλές τους θα παρακρατούνται από την προκαταβολή της σύνταξης και σε 60 μηνιαίες δόσεις από τις συντάξεις τους.Επίσης, με την ίδια τροπολογία προτείνουμε οι αυτοαπασχολούμενοι να έχουν ασφάλιση υγείας για τα έτη 2013-2014 εφόσον έχουν καταβάλει τουλάχιστον δύο εισφορές ανά εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου