Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αποστόλης Καραχάλιος: ο Φουσέκης είπε ότι 800 φοιτητές είναι πολλοί για την Άμφισσα!!!...



Ανακοίνωση Αποστόλη Καραχάλιου



ΜΕ  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ  «ΑΘΗΝΑ»  ΤΟ  Τ.Ε.Ι.  ΑΜΦΙΣΣΑΣ  ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ  ΕΝΟΣ  ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ  Τ.Ε.Ι. ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   

                                         -------------------

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στις 8-3-2013 ο επικεφαλής της δημοτ. παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» Αποστ.Καραχάλιος επανέφερε προς συζήτηση το θέμα του ΤΕΙ λέγοντας μεταξύ των άλλων:
    ... ότι το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δεν αναδιοργανώνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά την αποδιαρθρώνει γι’ αυτό και  έχει ξεσηκώσει πανελλαδικά  τόσο μεγάλη θύελλα αντιδράσεων  από τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους γονείς και από τις τοπικές κοινωνίες.
  ... ότι, όπως είναι γνωστό, με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»  καταργείται το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (που σήμερα λειτουργεί στην ΄Αμφισσα ) και δημιουργείται ένα Τμήμα με την επωνυμία «Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων»,
  ...ότι στο νέο Τμήμα θα εισαχθούν 75 φοιτητές,ενώ στο Τμήμα που καταργείται εισάγονταν κάθε χρόνο 160- 180 φοιτητές,
  ...ότι έτσι το Τ.Ε.Ι.Αμφισσας οδηγείται σε συρρίκνωση.

  Για το λόγο αυτό ο Αποστ.Καραχάλιος  πρότεινε  όπως συνεδριάσει άμεσα το   Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία της Βουλευτού και της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, του Προέδρου του Τ.Ε.Ι.,των εκπροσώπων των φοιτητών και των κοινωνικών φορέων της Φωκίδας προκειμένου να αποφασιστεί η άμεση διεκδίκηση της λειτουργίας στην ΄Αμφισσα ενός δυναμικού Τ.Ε.Ι.με προοπτική ανάπτυξης δεδομένου ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες προς τούτο  προϋποθέσεις( μεταξύ των οποίων κύρια προϋπόθεση  είναι οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που ήδη κατασκευάζονται).

  Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Φουσέκης  αρνούμενος να δεχθεί  την παραπάνω πρόταση  ισχυρίστηκε μεταξύ των άλλων και προς κατάπληξη των παρισταμένων  ότι 800 φοιτητές είναι πολλοί για την ΄Αμφισσα και ότι  δεν μπορεί  να απαιτούμε να έχουν την ίδια αντιμετώπιση  η  Άμφισσα με  6.500 κατοίκους και ο Πύργος με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

   Ο Αποστ. Καραχάλιος απαντώντας υποστήριξε  ότι ο Δήμαρχος με τους ισχυρισμούς που ανέπτυξε  δεν προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου Δελφών, όπως έχει υποχρέωση αλλά αντιθέτως  μεταβάλλεται  σε συνήγορο των αντιπάλων  της  Άμφισσας, οι οποίοι δεν θα τολμούσαν ποτέ  να προβάλλουν τους αβάσιμους και απαράδεκτους ισχυρισμούς του Δημάρχου Δελφών.




7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο... λεβέντες μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα! Ό,τι και να λέτε, το ΤΕΙ θα ελέγχεται από τη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας που θα εδρεύει ή στη Θήβα ή στα Ψαχνά (κατά το Αθηνα).
    Εκτός βέβαια αν ακυρωθεί το Αθηνά και γυρίσουμε στα ίδια, τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα καλό καφέ στον κύριο να ξεμουδιάσει. Πόσο τυχαίο είναι που τελευταία όλοι αποστασιοποιούνται από τον δήμαρχο αρχής γενομένης της κ. Γιώτας ; αν έχεις τέτοιους φίλους .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ 800 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ. ΟΙ 1200 ΓΥΦΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. ΦΕΡΤΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΙΑΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ?
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ...
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ?
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καποια στιγμη πρεπεινα παρεις το δρομο για το σπιτακι σου αρκετα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalimera sas k karaxalio,xipnisateeeeee??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή