Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση "καθαρά χέρια" για τους δημάρχους κάνει ο Σαμαράς....


 Η  πρωτοφανής καταδίκη  Παπαγεωργόπουλου  δείχνει σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, την πρόθεση του Σαμαρά να "ασχοληθεί" με τους δημάρχους με τρόπο που να αποδεικνύει ότι κάνει κάθαρση... Σύμφωνα με το νέο κεντρικό σχεδιασμό εν όψει των εξελίξεων, θα "καθαρίσει" την "κόπρο του Αυγεία" αναδεικνύοντας νέα και άφθαρτα στελέχη με σημαία το σύνθημα της "κάθαρσης"! Αυτό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ν.Δ. ή όπως αλλιώς αποκαλέσει το νέο υπερκόμμα που σχεδιάζει... 



Η ισόβια καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου είναι μια απόφαση πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά, με την έννοια ότι αποτελεί την πρώτη -και μοναδική ως τώρα- απόφαση κατά πολιτικού προσώπου για ένα τόσο βαρύ αδίκημα... 
 Έως σήμερα, με εξαίρεση το Ειδικό Δικαστήριο για το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι και την υπόθεση Κοσκωτά -όπου, άλλωστε, οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν κατά πολύ μικρότερες- υπήρξαν.. αρκετές υποθέσεις που μονοπώλησαν την επικαιρότητα (Siemens, Βατοπαίδι κτλ.), αλλά δεν υπήρξαν «ηχηρές» διώξεις και καταδίκες πολιτικών προσώπων.

Η δίκη Άκη
Σε μικρό χρονικό διάστημα (Απρίλιο ή Μάιο) πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από την υπόθεση της προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Τα πόθεν έσχες 
Για ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες έχουν ήδη παραπεμφθεί από τη Βουλή στην Εισαγγελία Εφετών -η οποία θα αποφασίσει για την άσκηση ή όχι διώξεων- οι Γ. Παπαντωνίου, Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης. Σύμφωνα με την Επιτροπή Πόθεν Έσχες του Κοινοβουλίου, ο κ. Παπαντωνίου «ξέχασε» να δηλώσει λογαριασμό ύψους 2,2 εκατ. ευρώ της συζύγου του (που περιλαμβάνεται και στη λίστα Lagarde), ενώ ο κ. Δούκας δεν δήλωσε 1 εκατ. ευρώ το 2010, το οποίο υπήρχε στη δήλωση της προηγούμενης χρονιάς. Όσο για τον κ. Βουλγαράκη, επίσης φέρεται να μη δήλωσε λογαριασμό της συζύγου του που ανήκει σε offshore εταιρεία.
Με απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αθωώθηκε πρόσφατα από την ίδια κατηγορία (για το περίφημο 1 εκατ. δολάρια του συζύγου της, Ισ. Κούβελου) η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ούγια… Siemens 
Για ανάλογη περίπτωση, όμως, παλαιότερα καταδικάστηκε (με αναστολή) από το Τριμελές Εφετείο ο Τ. Μαντέλης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για έμβασμα στο λογαριασμό του από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens. Υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Θ. Τσουκάτου, παρά το γεγονός ότι ομολόγησε πως 1 εκατ. γερμανικά μάρκα που παρέλαβε από την εταιρεία κατατέθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αποδειχθεί ο ισχυρισμός του), ενώ η έρευνα της υπόθεσης από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη ουδέποτε στοιχειοθέτησε ποινικές ευθύνες άλλου πολιτικού προσώπου.

Ο έκπτωτος… «Ζορρό» 
Ο Π. Ψωμιάδης, εξάλλου, εξέπεσε οριστικά του αξιώματος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από την καταδίκη (με αναστολή) για την υπόθεση παράνομης μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο καυσίμων τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό (σ.σ.: η υπόθεση, μετά από αίτηση αναίρεσης, βρίσκεται πλέον στον Άρειο Πάγο).

Η υπόθεση Λογοθέτη (απ’ τα παλιά) 
Αρκετά παλαιότερη είναι, τέλος, η υπόθεση του πρώην δημάρχου Νίκαιας και αργότερα Πειραιά, Στ. Λογοθέτη. Καταδικάστηκε το 1998 σε πρώτο βαθμό για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και υπεξαίρεση από το ταμείο του Δήμου Πειραιά, αθωώθηκε στη συνέχεια, παραπέμφθηκε ξανά σε δίκη το 2005 και καταδικάστηκε σε 14ετή φυλάκιση, αλλά αθωώθηκε και πάλι σε δεύτερο βαθμό το 2009. Μάλιστα, το 2010 διεκδίκησε (ανεπιτυχώς) τη δημαρχία Νίκαιας-Ρέντη.
Πηγή:capital.gr

9 σχόλια:

  1. " Πανικός! Σε εξέλιξη δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: πανικός έχει πέσει στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες καθώς σε πάρα πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη διαχειριστικοί έλεγχοι ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επιχειρηση καθαρα χερια δεν ξερω αν συμμετεχει ο κος Φουσεκης, αλλα στην επιχειρηση καθαρη θαλασσα θα ερθει πρωτος.Δεν υπαρχει ποιο βρωμικη θαλασσα στην Ελλαδα μετα το λιμανι του Πειραια και της Θεσσαλονικης. Εξω απο δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ,δε μιλάμε για επιχείρηση ΄΄ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ''
    Μιλάμε για επιχείρηση ''ΚΑΘΑΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη φύγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεισ τον θελουμε , βλέπετε κανέμαν αλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον άλλο να δούμε? είναι μοναδικός, ικανός, καθαρός και κυρίως άφθαρτος! Και επίσης νέος, ωραίος και κυρίως ιδεαλιστής! Ακόμα φιλάνθρωπος, ανιδιοτελής, ευσυνείδητος, θρήσκος, αφιλοχρήματος, ταπεινός και άκακος. Προσωπικότητα προικισμένη με ιδανικά που γεννήθηκε για να υπηρετεί και να προσφέρει προστασία και αγάπη στο σύνολο. Δεν υπάρχει άλλος! Είναι αναντικατάστατος όπως και οι συνεργάτες που διάλεξε. Τέτοιοι άνθρωποι είναι άξιοι διάδοχοι των ηρώων μας, όπως ο Νικηταράς που πέθανε τυφλός και ζητιάνος για την Πατρίδα

      Διαγραφή