Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κάτι άλλαξε στα προς πώληση ΦΙΛΕΤΑ στον Κορινθιακό Κόλπο ;;;...


 ΦΙΛΕΤΑ  Στον Κορινθιακό Κόλπο 
...νησί του Αγίου Αθανασίου


Περιζήτητα τα ελληνικά νησιά αλλά... μένουν απούλητα...!




   ΦΙΛΕΤΑ.    «Στον Κορινθιακό Κόλπο, 1,5 χλμ. από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί του Αγίου Αθανασίου (…). Τα πεύκα και οι ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφός του και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή (…). Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης. Κατάλληλο για την ανάπτυξη ιδιωτικής βίλας (εξοχικό ή μόνιμη κατοικία)».
Με περιγραφές όπως η παραπάνω εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών προσπαθούν να προσελκύσουν αγοραστές για τα ελληνικά νησιά.  Οι τιμές αρχίζουν από 1 εκατ. και φτάνουν και τα 150 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, το νησάκι του Αγίου Αθανασίου πωλείται προς 1.600.000 ευρώ. Το νησάκι Αγία Τριάδα κοντά στην Ερέτρια, που λέγεται ότι στο παρελθόν το έχουν επισκεφθεί οι Μπιτλς και ο Τσόρτσιλ, πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του νησιού Πάτροκλος στον Σαρωνικό, κοντά στο Σούνιο, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ.


   Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

«Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. «Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις». Προσθέτει μάλιστα πως παρόμοια προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ιθακήσιοι μετανάστες. «Ερχονται ύστερα από χρόνια στο πατρικό τους και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα κτήματά τους. Ενημερώνονται ότι δεν τους ανήκουν πια, έχουν γίνει... δάση».
Η ματαίωση της πώλησης του ιδιωτικού νησιού Οξιά δεν είναι η μοναδική. Τα ιδιωτικά ελληνικά νησιά που είναι διαθέσιμα προς πώληση ξεπερνούν τα 20. Είναι μεν περιζήτητα μιας και η Μεσόγειος αποτελεί φιλέτο στην αγορά ακινήτων, μάταια όμως περιμένουν αγοραστές. Οπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, τα ατέλειωτα γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ελλάδα και τα δεκάδες απαιτούμενα δικαιολογητικά διώχνουν τους ξένους υποψήφιους επενδυτές...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου