Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Γιώτα Λαίνη: Ο ΝΟΙ ζήτησε να κλείσει το Κολυμβητήριο μέχρι τον Απρίλιο!!!....


                                        

                                            Ανακοίνωση Γιώτας Λαίνη

  Με έκπληξη παραλάβαμε την ανωτέρω επιστολή, κατά την είσοδο μας σε εκδήλωση Συλλόγου (25-1-2012) στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, την οποία διένειμαν μέλη του Ν.Ο.Ι. προς τους προσερχόμενους.

Διερωτώμεθα, εάν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρόντος ενός εκ των προπονητών (και με άλλους παρόντες), ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου για την πρόταση τους προς το Δήμο, κατά την ημέρα της συνάντησης μας (μετά από πρόσκληση μας- τέλος Νοεμβρίου 2012) στο λεβητοστάσιο του Κολυμβητηρίου, για επιτόπιο έλεγχο της βλάβης του συλλεκτήρα (σύμπλεγμα σωληνών): ....    
  «Αντιλαμβανόμεθα ότι είναι σπατάλη να καταναλώνεται πετρέλαιο χωρίς η θερμοκρασία να φτάνει το επιθυμητό επίπεδο ώστε να μπορούν να κολυμπήσουν τα παιδιά ∙ προβείτε στην αποκατάσταση της βλάβης και λόγω του ότι είναι χειμώνας – χαμηλές θερμοκρασίες, έρχονται Χριστούγεννα και τα παιδιά σταματούν λόγω διακοπών, και στο ξεκίνημα του 2013 θα είναι πιο δύσκολη η προμήθεια του πετρελαίου σίγουρα, με την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, προτείνουμε να ανοίξει το κολυμβητήριο Μάρτιο ακόμα και Απρίλιο και εμείς θα φροντίσουμε να μην φύγουν τα παιδιά, να τ' απασχολούν οι προπονητές μας με γυμναστικές ασκήσεις».
ΑΥΤΗ ήταν η πρότασή των, την οποία αποδεχθήκαμε αν και θεωρήσαμε ότι θα είναι αρνητικό για τους αθλητές το κλείσιμο μέχρι τον Απρίλιο και αντιπροτείναμε μάλιστα:
1. Το κολυμβητήριο ν' ανοίξει ενωρίτερα, τουλάχιστον τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου
2. Και βέβαια να ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών με τους προπονητές, να συνεννοηθούμε και με το Γυμναστικό Σύλλογο ώστε να αθλούνται προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο για να μη συμπίπτουν οι ώρες.
Για να αποκατασταθεί η βλάβη αυτή έπρεπε ν' αδειάσει η πισίνα ( 10-12-2012 πλήρες άδειασμα).
Γιατί ΔΕΝ έφεραν πρόγραμμα για το Κλειστό;
Δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί αναιρούν αυτά τα οποία οι ίδιοι πρότειναν;; προφανώς οι λόγοι θα είναι άλλοι...
Εμείς προσπαθούμε με ότι δυνατότητες έχουμε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για να επαναλειτουργήσει.
Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας τα παρακάτω για να έχουν σωστή πληροφόρηση:
1. Από 1-1-2011 (που αναλάβαμε) ξεκινήσαμε έναν αγώνα επίλυσης όλων των προβλημάτων, με πρωταρχικό την διασφάλιση της προμήθειας του πετρελαίου (από 4-1-2011 ο προμηθευτής αρνείτο, λόγω προηγούμενης οφειλής), μέσα στον «ορυμαγδό» της συνένωσης, των οκτώ πρώην Καποδηστριακών Δήμων στον ένα Καλλικρατικό.
2. Αντιμετωπίσαμε τις συνεχείς και μεγάλες απαιτήσεις σε πετρέλαιο και με αιτήματά μας προς την Εταιρία S & B, πάμπολες φορές, η οποία και ανταποκρίθηκε.
3. - Αντικαταστήσαμε τους σπασμένους υαλοπίνακες των Ηλιακών συλεκτών με σύγχρονη μετακίνηση τους σε ορθότερη θέση), αντικατάσταση σκουριασμένων σωλήνων, με αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσουν πλήρως μετά από υπολειτουργία 4-5 χρόνων (εξοικονομήσαμε σε πετρέλαιο).
4. – Αντικατάσταση και επιδιόρθωση ζημιών στα λουτρά και αποδυτήρια.
5. Έγινε καθαρισμός του εναλλάκτη στις 31-10-2012 παρουσία του Προέδρου και το σημαντικότερο για τον Ν.Ο.Ι. ότι ΔΕΝ πλήρωσε από ιδίους πόρους ....
- Προμήθεια χλωρίου.
- Προμήθεια Καθαριστικών (ανάλογα με τις δυνατότητές μας).
- Καθάρισμα της πισίνας: 2.900,00€.
- Έχει αιτηθεί, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για προμήθεια χαλαζιακής άμμου για το ένα εκ των έξι φίλτρων 17-12-2012 και 15-1-2013 (αυτό δεν εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη λειτουργία του) και προμήθεια ανταλλακτικών.
6. Τέλος καλοκαιριού 2012 είχαμε υπόλοιπο πετρελαίου 4.400lit και
από 26-10-2012 έως 4-1-2013 προμηθευτήκαμε (ως Δήμος) 10.500lit πετρελαίου (Κλειστό Γυμναστήριο 300lit) και 750lit στις 18-1-2013 στο Κλειστό Γυμναστήριο χορηγία της S & B Α.Ε.
Το ετήσιο Συνολικό Κόστος Λειτουργίας του κολυμβητηρίου (μαζί με απρόβλεπτα) είναι της τάξεως 120.000,00€.
Παρ' όλη την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας – όπερ σημαίνει ότι δεν αφήνει ανέγγιχτο τον Δήμο Δελφών και τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας φυσικά και επειδή ακριβώς μας ενδιαφέρει ουσιαστικά η συνέχιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, όχι ΜΟΝΟ σήμερα και αύριο αλλά και στο ΜΕΛΛΟΝ (με ενδεχόμενες δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες), με σκοπό η αθλητιώσα νεολαία, όλου του Δήμου Δελφών, να έχει τη δυνατότητα αυτού του αθλήματος στο μοναδικό κολυμβητήριο,
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
1. Τέλος 2011 αρχές 2012: Διερεύνηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την θέρμανση κυρίως του Κολυμβητηρίου και κατ επέκταση του Κλειστού Γυμναστηρίου.
2. Απρίλιος 2012:
α) κατάθεση προτάσεων ενδιαφερομένων.
β) εκκίνηση διαδικασίας ένταξης στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
3. Η Δ.Ε. Ιτέας συγκέντρωσε όλα των τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση προμελέτης προς ένταξη∙
- Ιούνιος 2012 αποστολή των τελευταίων αιτούμενων στοιχείων από Δ.Ε. Ιτέας.
4. Στο Δημοτικό Συμβούλιο 25-6-2012 «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2012», προς Δ/νση Προγραμματισμού, από ΣΑΤΑ 2012 (οριζόντιες δράσεις) εντάχθηκε «Προμελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Ανοικτού Κολυμβητηρίου Ιτέας».
5. Υπογραφή σύμβασης, με αρ. πρωτ. 23309/20-7-2012, με ανάδοχο: Κλεάνθης Δ. Κραββαρίτης & Συνεργάτες Ο.Ε.
6. Αποστολή Τεχνικού Δελτίο 26-7-2012 /1564 για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» άξονας προτεραιότητας 1 Πράξη «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Δελφών».
7. Και 27-11-2012 αρ. πρωτ. 34402 αποστολή Πρόσθετων αιτούμενων δικαιολογητικών προς Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού.
Απ' όλα τ' ανωτέρω θεωρούμε ότι αποδεικνύεται το πραγματικό ενδιαφέρον μας για τη λειτουργία του Ανοικτού Κολυμβητηρίου Ιτέας παρ' όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε.
Με πραγματική συνεργασία θα επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος Δελφών,
& Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
Παναγιώτα Λαΐνη- Κολλιαλή
amfissapress

7 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΟΙΤΕΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η Κ. ΛΑΙΝΗ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ.
    ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑς ΕΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε δική σου ήταν η ιδέα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΛΑΙΝΗ ΦΤΑΙΕΙ? ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαβαζουμε:.....

    ''1. Από 1-1-2011 (που αναλάβαμε) ξεκινήσαμε έναν αγώνα επίλυσης όλων των προβλημάτων, με πρωταρχικό την διασφάλιση της προμήθειας του πετρελαίου (από 4-1-2011 ο προμηθευτής αρνείτο, λόγω προηγούμενης οφειλής), μέσα στον «ορυμαγδό» της συνένωσης, των οκτώ πρώην Καποδηστριακών Δήμων στον ένα Καλλικρατικό.''

    Γιατι ''ορυμαγδο της συνενωσης'' παρακαλω?
    ηταν λαθος αυτο που εγινε?
    ηταν λαθος η συνενωση των οκτω πρωην δημων?
    ποιος το προωθησε?
    ποιος το επεδιωξε?
    ποιος το στηριξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,''ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ,ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, .ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο και προσθέτω ότι " η βλακεία σκοτώνει". Η γυναίκα δεν γνωρίζει τι της γίνεται ! Ευτυχώς έστω και μετά από 6 χρόνια ο Δήμαρχος την πήρε είδηση και την ξήλωσε από τις περισσότερες επιτροπές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή