Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΚΕΔ: Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2012-2013 στους Δελφούς!



Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών          








Προκριματικός Αγώνας
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013, ώρα : 11.30
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών   

Χορηγός: ΟΠΑΠ ΑΕ
 
Μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές/σχολικές εκδηλώσεις είναι οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2012-2013 που οργανώνονται για δωδέκατη συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Οι Αγώνες πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ.


Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας)  λαμβάνουν μέρος 700 περίπου μαθητές 102 σχολείων από Αττική, Μακεδονία, Θράκη και Φωκίδα.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους, από τους Κριτές των Αγώνων ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου.

Ο Προκριματικός Αγώνας των Πανελληνίων Αγώνων Επιχειρηματολογίας για το Νομό Φωκίδας θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς,  το Σάββατο, 2 Μαρτίου και ώρα 11.30.
Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το ΓΕ.Λ. Άμφισσας και το ΓΕ.Λ. Λιδορικίου.


Ο Τελικός Αγώνας θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Απριλίου  και ώρα 13:00.  

Η διοργάνωση αγώνων Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει στην σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, παρέχει στους συνδιαλεγόμενους την δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.



                                                                            Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου