Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση για τον εκχιονισμό Παρνασσού


   Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή, για τα προβλήματα του εκχιονισμού που παρουσιάστηκαν στην περιοχή Παρνασσού και ειδικότερα στους δρόμους πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό κέντρο.
            Στη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το πρόβλημα που υπάρχει για τον εκχιονισμό από διασταύρωση δρόμου Αμφίκλειας προς Φτερόλακα, και τον ενδιάμεσο δρόμο μεταξύ κάτω πάρκινγκ Φτερόλακας και Κελάρια, που είναι αποκλειστικά θέμα υλοποίησης της σύμβασης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού με τον ανάδοχο, την οποία δεν τηρεί.
Ο προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. κος Χ. Δημητρέλος ανέφερε αναλυτικά τις αρμοδιότητες συντήρησης του οδικού δικτύου που αφορούν το νομό Φωκίδας, βάσει νόμων και Υπουργικών αποφάσεων. Για το θέμα του εκχιονισμού, βάσει σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελληνική Εταιρία Ακινήτων με τον μειοδότη εργολάβο αναφέρονται τα εξής:
«για την παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού με ευθύνη και δαπάνη του αναδόχου αναφέρονται στη σύμβαση τα  παρακάτω:
1
Νότιος άξονας πρόσβασης – Δρόμος Αράχωβας (διασταύρωση Επταλόφου) προς Κελάρια 1750)
Μήκους 11 χλμ.
2
Βόρειος άξονας πρόσβασης – Δρόμος Αμφίκλειας προς κάτω πάρκινγκ Φτερόλακας
Μήκους 15 χλμ.
3
Ενδιάμεσος δρόμος μεταξύ κάτω πάρκινγκ Φτερόλακας και Κελάρια 1750
Μήκους 4 χλμ.
4
Δρόμος από το κάτω εως το επάνω πάρκινγξκ Φτερόλακας
Μήκους 3 χλμ.
5
Χώροι στάθμευσης ελεύθεροι, χώροι κίνησης πεζών και οχημάτων, υπαίθριοι χώροι αποθήκευσης υλικών Κελάρια 1750, κάτω Φτερόλακα, πάνω Φτερόλακα
27.000 τμ.

Στη συνέχεια στη σύμβαση αναφέρεται ότι:
«Για τον αποτελεσματικό αποχιονισμό είναι υποχρεωτική (εκ μέρους του εργολάβου) η προμήθεια, μεταφορά και αποθήκευση εκατό κυβικών (100 m3) αλατιού ετησίως με δαπάνη του αναδόχου, τα αργότερο τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη της επίσημης χειμερινής περιόδου του Χ.Κ.Π.».
Όσο δε αφορά την αρμοδιότητα συντήρησης η περιοχή από διασταύρωση για Αμφίκλεια (δρόμος Άνω Πολύδροσο – Χιονοδρομικό) – Φτερόλακα – Κελάρια έως τη συνάντηση με το δρόμο Αράχωβα – Επτάλοφος:
α) δεν ανήκει σε επαρχιακό δίκτυο
β) δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας
γ) στο τμήμα που ο ανωτέρω δρόμος περιέχεται εντός των διοικητικών ορίων του νομού Φωκίδας αυτός είναι αρμοδιότητα του Δ.Δ. Παρνασσού και επομένως του Δ. Δελφών.
            Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Π. Γαζή, ο Αντιδήμαρχος Γραβιάς – Καλλιέων κος Α. Μανανάς, ο Αντιδήμαρχος Παρνασσού κος Ε. Θάνος, ο δημοτικός σύμβουλος κος Λ. Λύτρας, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Πολυδρόσου κος Ν. Μολιώτης, ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για άλλη μια φορά δεν παρευρέθηκε, αλλά έστειλε εκπρόσωπο τον κο Κ. Καραΐσκο, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών έργων κος Α. Φωτόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Έργων της Δ.Τ.Ε. κος Χ. Δημητρέλος, ο προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κος Κ. Δασκαλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών κος Δ. Μουτσέλης.
            Τέλος, τόσο η αντιπεριφερειάρχης όσο και οι εκπρόσωποι του δήμου αποφάσισαν ότι εάν δεν τηρηθούν οι όροι της σύμβασης που έχουν υπογραφεί από τον ανάδοχο με το Χιονοδρομικό Κέντρο και επιλεκτικά δεν ανοίγει ο δρόμος από Χιονοδρομικό προς διασταύρωση με Αμφίκλεια θα προσφύγουν δικαστικώς..
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου