Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μυστηριώδες κρεσέντο διαρρήξεων στην Ερατεινή....




Έκδηλος είναι ο προβληματισμός των  κατοίκων  της Ερατεινής  και της ευρύτερης περιοχής λόγω  των συνεχιζόμενων κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων. 
 Τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν  και έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, αφορούν περισσότερες από 15  διαρρήξεις στην Ερατεινή, την Τολοφώνα και την Πάνορμο και έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία, η οποία πλέον ζητά από την αστυνομία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να επιβληθεί η τάξη.

 Τα κρούσματα επεκτείνονται και στην ευρύτερη περιοχή, όπου  έκαναν «πάρτι» για ακόμη μία φορά δύο διαρρήκτες πριν συλληφθούν  επ΄ αυτοφώρω   την στιγμή που προσπαθούσαν να παραβιάσουν κατοικία...
 Οι δράστες   οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής μόνιμους  κατοίκους του  Λιδωρικίου.

 Παρά την κινητοποίηση των αρχών όμως και παρά τους ελέγχους και τις προσαγωγές, τα κρούσματα συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολύ περισσότερα τα περιστατικά σε παραθεριστικές κατοικίες, πράγμα που εξαγριώνει τους κατοίκους ακόμη περισσότερο. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για ανάληψη πρωτοβουλιών…. 

Σημειωτέον ότι οι διαρρήξεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό  σε σπίτια  που  δεν διαθέτουν   σύστημα συναγερμού,  με πανομοιότυπο τρόπο από προσβάσιμα ανοίγματα,  χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται όλα τα περιστατικά από κλοπές..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, " Αστυνομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για περίεργες περιπτώσεις διαρρήξεων αφού δεν διαπιστώνεται κίνητρο, δηλαδή αφαίρεση αντικειμένων. Η διαμάχη για την  μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου στο Λιδορίκι και στην καλύτερη περίπτωση, στην Ερατεινή,  πυκνώνει το μυστήριο"…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου