Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δόθηκε έγκριση στον Άγιο Αθανάσιο!!! Το ΚΑΣ γνωμοδότησε για τις αρχαιότητες;;;;....

Πωλούνται οι νησίδες Τοκμάκια στη Λέσβο! Πως είναι δυνατόν;! Κι όμως, είναι, καθώς η εκποίηση συνεχίζεται, χωρίς εχέγγυα και χωρίς να υπολογίζονται οι εθνικοί κίνδυνοι... Οι νησίδες Τοκμάκια (βλέπετε φωτογραφία), στα ανοικτά του Μανταμάδου, πωλούνται, με εκκίνηση τα 4.000.000 ευρώ 

 τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες με διαφορετικά και αδιευκρίνιστα μερίδια, έρχονται κατά διαστήματα στη δημοσιότητα με το θέμα της πώλησης τους. 
Στο θέμα αυτό αναφέρεται σήμερα και το ΕΜΠΡΟΣ το οποίο δημοσιεύει τα στοιχεία από το site www.privateislandsonline.com.
  Βέβαια το θέμα θα πρέπει να το δούμε από εθνικής πλευράς. Μπορούν να τα αγοράσουν μόνο Έλληνες ή και ξένοι; Ή εάν είναι ξένοι όλων των χωρών θα μπορούσαν να είναι και από τα απέναντι παράλια; Τότε τι γίνεται εάν τα αγοράσει κάποιος ξένος αλλάζοντας τον χαρακτήρα της θάλασσας;  Αυτά είναι πολύ λεπτά θέματα και επιβάλλεται το Υπουργείο Εξωτερικών να τα δει με εθνικό μάτι

Που είναι τα Τοκμάκια, που τα βλέπετε στη φωτογραφία: βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τις ακτές της Λέσβου!
 Η ομορφιά τους, αφήνει τους επισκέπτες άφωνους.
Η σχετική αγγελία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com.
Μέχρι σήμερα, τα νησάκια ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους, σε βοσκούς. 
(το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα "Ελεύθερος Κόσμος")radiolesvosnews


Στο ίδιο σάιτ πωλήσεων, λίγο πιο κάτω, σας θυμίζει τίποτα;;; 



  Στον Κορινθιακό κόλπο, 1,5 χλμ. από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί. 

 Ο Αγ. Αθανάσιος είναι ένα μικρό, ιδιωτικό νησί, ένας μικρός λόφος 10.811 τ.μ… Πεύκα και ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφος και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή του νησιού. Το περιβάλλον είναι φυσικό και ήσυχο, όσον αφορά στο εσωτερικό, το θαλασσινό νερό που περιβάλλει την ακτή είναι κρυστάλλινο και πλούσιο σε θαλάσσια ζωή.

 Για το νησί υπάρχουν απρόσκοπτοι, πλήρεις και απεριόριστοι τίτλοι  κυριότητας, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από διάφορες δημόσιες αρχές. 

 Ο Αγ. Αθανάσιος είναι ένα ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με την σύγχρονη αντίληψη μιας άνετης διαμονής.  Κατάλληλο για την κατασκευή μιας ιδιωτικής βίλας (εξοχικό σπίτι ή μόνιμη κατοικία).


   Ο Αγ. Αθανάσιος πωλείται με επίσημο χάρτη χρήσης,  επίσημο τοπογραφικό που καθορίζει  την περιοχή που έχει ήδη εγκριθεί για αξιοποίηση.

Η επίσημη έγκριση για την αξιοποίηση προσθέτει 

μεγάλη αξία στο νησί. 

  Λίγες θέσεις έχουν μια τέτοια απτή αίσθηση της ιστορίας, ώστε να δημιουργούν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που δίνει την ιδέα της  επαφής με νύμφες, ξωτικά και  όμορφες θεές με την  παράξενη πειστικότητα των  Δελφών, του  Μαντείο και του αρχαίου μύθου.  Φανταστείτε την απίστευτη εξοχική κατοικία στο δικό σας Ελληνικό νησί.

privateislandsonline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου