Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τί συμβαίνει με τα κληροδοτήματα της Άμφισσας; Ποια η σχέση με ...ανεμογεννήτριες!;


 * Επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος της Συντακτικής Επιτροπής του amfissatime και μας ενημέρωσε ότι για ένα διάστημα  το νέο σάιτ της Άμφισσας θα λειτουργεί με διπλή ονομασία  έως ότου ολοκληρωθεί η μορφή του amfissaola.gr.




Αυλάκι Στυλίδας....

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ; …;

                                                          αναδημοσίευση: amfissatime.gr


   Ο Μέγας Ευεργέτης της Πόλεως Αμφίσσης Νικόλαος ( Αναγνώστης ) Γιαγτζής, μεταξύ των άλλων περιουσιακών στοιχείων που δώρισε στην Άμφισσα συγκαταλέγεται και ένα τεράστιο αγρόκτημα τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων 

( 4.000 στρ.) και πλέον στη περιοχή « ΑΥΛΑΚΙ » της Φθιώτιδας.



   Μήπως σκέπτονται να το γεμίσουν …..ανεμογεννήτριες…..;;

Ποίοι είναι οι Εισηγητές; 

   Είναι απίστευτο, έως προκλητικό, αν η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Νικολάου Γιαγτζή σχεδιάζει να αποστείλει προς έγκριση, στην Εποπτεύουσα Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, διακήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση εντός του κτήματος της περιοχής « Αυλάκι » ανεμογεννητριών.


  Εάν τελικά υλοποιηθούν οι "νέες ιδέες", θα επιφέρουν, όχι μόνο την αλλαγή της θέλησης του Διαθέτου, αλλά θα αλλάξουν τελείως μια ολόκληρη περιοχή, γιατί πράγματι πρόκειται περί μιας μεγάλης περιοχής, αφού η έκταση του κτήματος υπερβαίνει τις τέσσερες χιλιάδες στρέμματα. 







Ανεμογεννήτριες Παντού;

Οι ανεμογεννήτριες 

βλάπτουν σοβαρά το….περιβάλλον….. 

o Οι πολύ υψηλές επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση
o Η ισχύουσα ευνοϊκή νομοθεσία
o Το τεράστιο οικονομικό όφελος των εταιρειών
o Η πώληση του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος στη Δ.Ε.Η. σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που αυτή χρεώνει τους καταναλωτές.
Αυτά είναι τα μεγάλα και πραγματικά κίνητρα που ωθούν τις εταιρείες στην εγκατάσταση συγκροτημάτων ανεμογεννητριών , με δικαιολογία , την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος. 



    Προκειμένου δε να επιτύχουν μειωμένο κόστος εγκατάστασης, οι εταιρείες, αποφεύγουν την εγκατάστασή τους σε βραχώδεις ορεινούς όγκους, όπου οι απαιτούμενες δαπάνες για τη διάνοιξη δρόμων προς μεταφορά των πυλώνων, των πτερυγίων και των υλικών συναρμογής και στερέωσης είναι μεγάλες. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ η εγκατάσταση γίνεται σε βουνοκορφές με έλατα, εκεί, οι ζημίες είναι τεράστιες.

 Οι βιομηχανικές ανεμογεννήτριες επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημίες στο περιβάλλον……



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

   Πολλές εταιρείες ανεμογεννητριών έχουν εμφανισθεί ή λειτουργούν ήδη στον Δήμο Δελφών


   Οι εταιρείες αυτές, είναι ανώνυμες, αφανείς, εξωχώριες, υπεράκτιες; 


 Έχουν νόμιμη εκπροσώπηση στη περιοχή μας; Υπάρχουν παρένθετα πρόσωπα ; 

 Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Κι αυτά ερωτώνται, διότι τα ποσά που διατίθενται είναι τεράστια ( επιδοτήσεις κλπ ) για τα δεδομένα της περιοχής μας και όλοι θέλουν να ξέρουν με διαφάνεια, πόσα διατίθενται ακριβώς και ποίοι τα παίρνουν, αλλά και τι αποδίδουν στη τοπική κοινωνία και τους φορείς, που μάλιστα υποχρεούνται να αποδίδουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου