Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ακριβή μελέτη για τις Φαιδριάδες...



«Με 700.000,00 εντάχθηκε στο  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στο τμήμα του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών (περιοχή Κασταλίας Πηγής)»

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2012 με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιτικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κου Χατζηδάκη, η «Μελέτη αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στο τμήμα του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών (περιοχή Κασταλίας Πηγής)», προϋπολογισμού 700.000,00€. Οι εγκρίσεις αυτές θα περιληφθούν στην τροποποίηση 01 της ΣΑΜΠ 066.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή, καθώς με συχνές και επίμονες προσπάθειες τόσο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας όσο και της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, με έγγραφα τα οποία απέστειλε η κα Γαζή τόσο στον προηγούμενο Υπουργό όσο και στον μετέπειτα Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόνιζε την επικινδυνότητα τόσο για την διέλευση των πεζών όσο και των οχημάτων από τις συχνές βραχοπτώσεις καθώς επίσης και την ανυπολόγιστη ζημιά που θα υποστεί ο αρχαιολογικός χώρος λόγω των φθορών αλλά και της δυσφήμισης που θα υποστεί η Χώρα από τέτοια γεγονότα.
            

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι έργο πρώτης προτεραιότητας για τους Δελφούς , για την Ελλάδα.
    Ο προϋπολογισμός των 700.000 €, μόνο για τη μελέτη, θυμίζει...Φουσέκη....
    Πολλά τα λεφτά.....
    ΟΧΙ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    Αυτοί που σας προτείνουν για χρηματοδοτήσεις με τέτοια ποσά για τη μελέτη, πρέπει να τεθούν σε διαθεσσιμότητα πρώτοι.
    Μια τέτοια μελέτη, τόσο ακριβοπληρωμένη, για να δικαιολογήσει το ποσό που θα πάρει ο μελετητής,είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει βαριές κατασκευές. Λύση, που θα καταστρέψει αισθητικά τον εικαστικό μύθο των Φαιδριάδων....
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή