Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κυρία Μανδρέκα, γνωρίζετε τι γίνετε με το Κέντρο Υγείας Ιτέας παρά τις δεσμεύσεις σας;;;...



     Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων επελέγησαν σαν ειρωνική συγκυρία  για να υποβαθμιστεί, όπως λέει και το προσωπικό του, το Κέντρο Υγείας Ιτέας...

   Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της βουλευτού Φωκίδος Ασπασίας Μανδρέκα, ο Υπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να υποβαθμίσει ή να κλείσει το Κέντρο, το οποίο όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων εξυπηρετούσε πολύ κόσμο όντας κλειστό το ΙΚΑ και χωρίς γιατρούς, αφού μετακινήθηκε στο Λιδωρίκι  ο βασικός γιατρός και οι άλλοι που υποτίθεται ότι τον αναπληρώνουν έρχονται – αναλόγως της εντολής - από Γαλαξείδι και Μαλανδρίνο!!! ΔΥΟ ημέρες τον μήνα!

  Δηλαδή: η  γιατρός από το Μαλανδρίνο Λιδωρικίου πηγαίνει 2 φορές τον μήνα κάποιες ώρες στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, ο γιατρός της Ιτέας πηγαίνει καθημερινά στο Λιδωρίκι και ο γιατρός του Λιδωρικίου πηγαίνει καθημερινά στο Νοσοκομείο της Άμφισσας! Συνεπικουρικά η γιατρός από το Γαλαξείδι πηγαίνει άλλες δύο ημέρες  στην Ιτέα και οι γιατροί των Δελφών και της Δεσφίνας είναι σε …επιφυλακή!!…και όλο αυτό για να καλυφθεί, τι;;;
 Τι καλύπτεται και τι λύνεται με αυτό τον τρόπο;
 Οι ασθενείς, οι κάτοικοι, οι αποστάσεις  και τα έξοδα κινήσεως πάντως δεν καλύπτονται!

  Εάν αυτό είναι καλή λειτουργία και η Επιστημονική Επιτροπή ή ακόμη καλύτερα το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου εκτιμά ότι δεν διασαλεύεται η τάξη και καλύπτεται υγειονομικά η λειτουργία των μονάδων Υγείας της περιοχής, τότε κάτι χάνουμε στον δρόμο της κοινωνικής αντίληψης και της προνοιακής εφαρμογής…και καλό είναι να μας γνωστοποιήσει ο ΠΕΣΥάρχης από τον θώκο της Λάρισας εάν τα γνωρίζει αυτά!
  Ή να απαντήσει στην Βουλή των Ελλήνων για το θέμα…

    Εντύπωση επίσης προκαλούν κάποιες αδιευκρίνιστες φήμες ότι ο αναπληρωτής υπουργός και γείτων βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς είναι εν δυνάμει γνώστης της υπόθεσης και της ταλαιπωρίας που υφίσταται το Κέντρο Υγείας Ιτέας, λόγω συνεχούς ενημέρωσής(;) του…οι φήμες αυτές εξετάζονται και υποχρεούμαστε δημοσιογραφικά να τις θέσουμε υπόψη του κ. Σαλμά και να έχουμε μια απάντηση!

 Το Κέντρο Υγείας  Ιτέας, λόγω της δημιουργίας (επί Τάκη Μανδρέκα) και λειτουργίας του ως ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ μονάδα υγείας που καλύπτει – με διατεταγμένο από τον ΠΟΥ αριθμό ιατρών - μια ευρύτατη και ιδιόμορφη ως προς το ανάγλυφο περιοχή, αρκετά εκτεταμένη και με παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον(όρια Καποδιστριακών Δήμων Ιτέας, Δελφών, Δεσφίνας και Γαλαξειδίου) καθώς επίσης και ένα διεθνές λιμάνι με όρους λειτουργίας και ασφαλείας συνθήκης Σένγκεν – όπως επιβάλλεται -, δεν μπορεί να λειτουργεί ως ιατρείο πρωϊνό ή πολυδύναμο ή ΕΟΠΠΥ ή ο,τιδήποτε άλλο λένε ορισμένοι!
 
 Λόγω του Λιμανιού της Ιτέας, του διεθνούς τουριστικού προορισμού των Δελφών αλλά και λόγω της στρατιωτικής υποδομής(οπλισμός Υπουργείου Αμύνης, προκατασκευασμένος αεροδιάδρομος στην προβλήτα Ιτέας - γνωρίζουν καλά οι παλιοί τοπικοί άρχοντες ότι δημιουργήθηκε κατά την ανακατασκευή της μετά τους σεισμούς του 1995), και λόγω του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα Ιτέας) αλλά και των μεταλλευτικών μονάδων επεξεργασίας βωξίτη (μεταλλευτικός κόμβος φορτοεκφόρτωσης) επιβάλλεται και  μπορεί να λειτουργεί ΜΟΝΟ ως Κέντρο Υγείας.
 Διαφορετικά, σε ο,τιδήποτε άλλο μετατραπεί (παράτυπα), θα κλείσει (παράνομα) με μαθηματική ακρίβεια, για τον απλούστατο λόγο ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας για να καλυφθούν οι όροι!


Λένε ότι το Κέντρο Υγείας  Ιτέας υποβαθμίζεται(κλείνει)
για να σωθεί
το Νοσοκομείο Άμφισσας…


       Μόνο όποιος δεν έχει σχέση με τον χώρο ή έχει δικούς του λόγους μπορεί να το λέει αυτό!  Εάν η πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας πάψει να υπάρχει, η δευτεροβάθμια μονάδα μετατρέπεται σε πρωτοβάθμια αυτόματα και μάλιστα όταν ανεπίσημα ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ αυτό στα εξωτερικά Ιατρεία!   Ως τι λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου;;;   - Και τι θα σημαίνει αυτό για το Νοσοκομείο;;
  
Ας μας πουν:  πόσο αυτόνομο είναι το Νοσοκομείο Άμφισσας;;;…Έχει διοικητή ή υποδιοικητή;
Έχει διασαφηνιστεί ο Νόμος;

-         Και επίσης: από πότε είναι προβληματική η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου; Πόσους γιατρούς διαθέτει σήμερα; Πώς λειτουργούσε μέχρι τώρα; (υπάρχει και το δημοσιογραφικό αρχείο, που δεν αφορά μόνο στα διαδικαστικά…).

  Συνεπώς, ένας αρμόδιος ο οποίος γνωρίζει καλά τι μέλει γενέσθαι με τις επιλογές και τις δράσεις του, για ποιό λόγο να επιμένει να δημιουργεί - εκτός από ουσιαστικό πρόβλημα στην λειτουργία του -  τέτοιο κλίμα κατά του Κέντρου Υγείας Ιτέας;
 Κυρίως όταν αυτός ο αρμόδιος υπήρξε πολιτική επιλογή σε περιόδους «persona non grata¨ στην περιοχή της Ιτέας;

 Ποιο ακριβώς έγκλημα έχει κάνει ο Διευθυντής του Κέντρου; Τι έχει κάνει, αλήθεια, συγκεκριμένα;…

Εκτός του ότι είναι Διευθυντής και θα μπορούσε να είναι στην θέση του κάποιος άλλος…ή έστω κάποια άλλη…;

  Επανειλημμένως έχουμε ρωτήσει και απάντηση δεν υπήρξε!

 Ποιο είναι το έγκλημα που έχουν κάνει οι γιατροί του Κέντρου; Τι ακριβώς έχει γίνει και αντιμετωπίζονται μαζί με το προσωπικό της μονάδας ως αποδιοπομπαίοι τράγοι;


  Ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν;


  Η ρήση «ο επιμένων νικά» ισχύει σίγουρα. Το γιατί να επιμένει όμως κάποιος τόσο πολύ και με αυτό τον τρόπο δεν πρέπει και δεν μπορεί να μένει αναπάντητο στις μέρες μας.

 Είναι μεγάλο το διακύβευμα και πολλές οι ζωές που αναμιγνύονται στις όποιες πολιτικές ή προσωπικές επιλογές.




*  Τις πταίει, λοιπόν, για την σημερινή κατάσταση, γενικότερα;;

   Άσχετα από το θέμα, και δεν ισχύει εδώ βέβαια, η ατάκα της κλασσικής «Λόλα» προσαρμοσμένη σε θεωρητικά δρώμενα θα μπορούσε να δώσει την απάντηση στο κομματικό «λεφτά υπάρχουν»:

  - Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη…; 

6 σχόλια:

  1. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΥΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι μπλεξιμο. στην αρχη η σκεψη να ηταν ολα αυτα υπερβολες ηταν υπο σκεψη, τωρα ομως εδω μπαινουν σοβαρα θεματα και δεν μπορουν να απαντηθουν απο ενα διοικητη νοσοκομειου η ενα κυβερνητικο βουλευτη γιατι δεν θα υπαρχει αξιοπιστια. το θεμα ειναι πλεον πολιτικο-νομικο.θα πρεπει να ασχοληθουν οι δημοτικοι συμβουλοι και οι αντιμνημονιακοι πολιτικοι(αφου για τους μνημονιακους ειναι ο δρομος που εχουν διαλεξει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Κ.Υ.ΙΤΕΑΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ,Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη σημερινη κατασταση την μεγαλυτερη ευθυνη μετα τους πολιτικους σε πολυ μεγαλο βαθμο την εχουν οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ που υποτιθεται γνωριζαν, αλλα εκρυβαν την πραγματικη κατασταση και τα πραγματικα προβληματα απο τους πολιτες,ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας κάνουμε μια βόλτα στον ΕΟΠΠΥ. Το ΙΚΑ Άμφισσας και Ιτέας πληρώνει ενοίκια χιλιάδων euro το μήνα γιατί δεν πάνε σε δημόσιο κτήριο να στεγαστούν;;; Οι γιατροί του αφού είναι στον ΕΟΠΠΥ και είναι όλοι τους ειδικευμένοι γιατί ο νομοθέτης δεν τους εντάσσει στα νοσοκομεία για να λύσει το πρόβλημα των νοσοκομειακών γιατρών και εφημεριών;;; Έτσι θα τους αναγκάσει να δουλέψουν και όχι να φτιάχνουν την πελατεία τους μέσο του ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν το ΚΥ Ιτέας επέλεγε να λειτουργεί ως αγροτικό ιατρείο, αλλά να πληρώνεται ως νοσοκομείο, ήταν φανερό ότι το πάρτυ δεν θα κρατούσε αιώνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή