Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας: το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεν έχει ούτε πολιτικές φιλοδοξίες ούτε προσπαθεί να αποκομίσει προσωπικά οφέλη...

*  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: να παραμείνει η Λαϊκή Αγορά εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης !!!!



 
   Με βάση την παραπληροφόρηση από τα τοπικά ΜΜΕ ( τοπικές εφημερίδες- τοπικά site) οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, καθώς και το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας , για τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Συλλόγου μας στο θέμα του τόπου τέλεσης διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς.


1.       Μετά την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Άμφισσας προς διαβούλευση της λαϊκής αγοράς για αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής κατόπιν αιτήματος μερίδας πολιτών και συναδέλφων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επί της οδού που τελείται αυτήν την στιγμή, προβήκαμε σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 (μετά από δύο άκαρπες  εφόσον είχαν κληθεί όλα τα μέλη με γραπτά μηνύματα και με ηλεκτρονική αλληλογραφία)  όπου και αποφασίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας να είναι ,η λαϊκή αγορά να τελείται εντός του ιστορικού  κέντρου της πόλης μας.


2.       Παραβρεθήκαμε και τοποθετηθήκαμε στο συμβούλιο της Τοπική Κοινότητας που τελέσθηκε την 13 Ιουνίου 2012 όπου και κοινοποιήσαμε τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών μας.


3.       Κληθήκαμε όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να παραβρεθούμε στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Δελφών το οποίο έγινε την  Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου και καταθέσαμε την πρόταση μας εγγράφως.


Αυτούσια είναι η εξής :


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Προς: Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας
       Κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι.
       Γνωρίζετε ότι η δύσκολη οικονομική περίοδος που περνάμε όλοι μας, έμποροι και πολίτες αυτής της πόλης, μας δημιουργεί την επιβλητικότατη ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικροδιαφορές μας και να βάλουμε στόχο την ανάπτυξη της πόλης μας όπως αρμόζει σε μια πρωτεύουσα ενός ιστορικού νομού.
       Η πόλη μας δεν έχει βιομηχανικές ή μεγάλες βιοτεχνικές μονάδες, έτσι η στήριξη της οικονομικής τοπικής κοινωνίας έχει σαν αρχή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στο σύνολό τους δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
       Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτή την οικονομική λαίλαπα που μαστίζει τον τόπο μας ,θα πρέπει όλοι μας να κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε από κοινού την οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού συνόλου βγάζοντας τις μικροέριδες που ίσως μας διαιρούν.
      Τα γύρω χωριά έχουν πάψει να είναι ένας ζωτικός, οικονομικός πνεύμονας για την οικονομία της πόλης μας και από τους ελάχιστους πόλους έλξης για το αγοραστικό κοινό είναι η Λαϊκή Αγορά αγροτικών προϊόντων του Σαββάτου. Αυτό το γεγονός στις λίγες ώρες της εμπορικής δραστηριότητάς του ,ίσως μας δημιουργεί σε κάποιο σημείο ένα μικρό χάος. Σε αντάλλαγμα αυτού,  φέρνει τους καταναλωτές και  στα καταστήματα μας στο ιστορικό κέντρο για τις αγορές τους.
        Αν η δραστηριότητα αυτή, δηλαδή η Λαϊκή Αγορά των αγροτικών προϊόντων χαθεί από το ιστορικό εμπορικό κέντρο ,θα μετακινηθεί και η καταναλωτική αγορά προς άλλες κατευθύνσεις που έχουν χώρο στάθμευσης και μαζεμένες εμπορικές δραστηριότητες, εξαφανίζοντας τις οικονομικές απολαβές από την πόλη μας.
Για αυτούς  λοιπόν τους λόγους :
       Ζητάμε να παραμείνει η Λαϊκή Αγορά εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης μας .
    Για να λειτουργήσει σωστά όμως η ανάπτυξη της Λαϊκής Αγοράς εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης μας θα πρέπει  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  άμεσα να τηρηθούν οι κανόνες λειτουργίας της καθώς και ο κανονισμός καθαριότητας του Δ. Δελφών. Με αυτό τον τρόπο θα εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται αυτή τη στιγμή σε επαγγελματίες και κατοίκους, με την άναρχη προσέλευση και με την μη εναρμόνιση στους κανόνες καθαριότητας των συμμετεχόντων .
     Για να μην υπάρχουν φωνές αγανάκτησης από τους λίγους μόνιμους κατοίκους και καταστηματάρχες της οδού Ι. Γάτου , εξαιτίας της πολυετής διεξαγωγής της στη συγκεκριμένη οδό, προτείνουμε την εναλλαγή του χώρου διεξαγωγής της εντός ιστορικού κέντρου στις παρακάτω οδούς:
     1.Ανδρούτσου
     2.Γιαγτζή
     3. Ι. Γάτου (μετά τη συμβολή Κορδώνη & Ι.Γάτου) και
     4. Επισκόπου Φιλοθέου.
  Η εναλλαγή μπορεί να γίνεται ετησίως ανά τρίμηνο ή ανά εξάμηνο για δύο έτη. 
  Έτσι θα παραμείνει η Λαϊκή Αγορά στο εμπορικό κέντρο καταμερίζοντας την όποια ταλαιπωρία μπορεί να επιφέρει στους κατοίκους και καταστηματάρχες των οδών με βασικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας


Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια μετά από τα κακόβουλα σχόλια που δημοσιεύονται και ακούγονται στην ΠΟΛΗ μας που σκοπό και μόνο έχουν  να πλήξουν το κύρος του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας. Το μέλημα το Διοικητικού Συμβουλίου είναι να ακούει όλες τις φωνές των μελών του και να ενεργεί με βάση την πλειοψηφία για το καλό όλων. Στις φοβερά κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση και η πόλη , οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου μας δεν έχει ούτε πολιτικές φιλοδοξίες ούτε προσπαθεί να αποκομίσει προσωπικά οφέλη.


                           Με εκτίμηση τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου


ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ                                                   ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


               ΦΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                                                                ΠΡΙΠΟΡΑΣ ΘΩΜΑΣ


                                                             ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

7 σχόλια:

  1. Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΧΤΖΗ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΑ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τον πρόεδρο του συμβουλίου ήσυχο. Εχει πολλά να αποφασισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπως λεει και ο Σύλλογος οι πολιτικές φιλοδοξίες και το προσωπικό όφελος είναι τα κίνητρα για την στάση κάποιων συμπολιτών. Εμείς ομως αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε τη κάθε μέρα και νομίζω ότι οφείλουν να μας σεβαστούν και να εκπροσωπήσουν τις ανάγκες μας . Γιαυτο τους ψηφίσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙ ,ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΝΟΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ θυμάμαι καλά, προ ολίγων ημερών, δημοσίευσε τις θέσεις του για τη μεταφορά ή μη της Λαϊκής Αγοράς της 'Άμφισσας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλος, οι οποίες δεν είχαν την επιδιωκόμενη απήχηση.
    ΟΙ τοποθετήσεις του, είναι σχεδόν ταυτόσημες με αυτές που διατυπώνονται στο Υπόμνημα των καταστηματαρχών, της οδού Γιαγτζή και των κάθετων δρόμων, προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι οποίοι θέλουν να παραμείνει η Λαϊκή Αγορά στο ίστορικό κέντρο , αρνούνται όμως να μεταφέρεται, ανά εξάμηνο, μπροστά και στα δικά τους καταστήματα.
    Αυτοί οι επαγγελματίες , οι περισσότεροι των οποίων αποτελούν την ΕΛΙΤ της αγοράς, θέλουν ΜΟΝΟ να κερδίζουν από τη παραμονή της Λαϊκής στο Κέντρο , αλλά τη νύφη να τη πληρώνουν για πολλά χρόνια οι άλλοι..
    Εάν και εφόσον , το θέμα εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο κ. Παναγιωτόπουλος , αν φυσικά διατηρεί το Συμβολαιογραφείο του στο πολυτελές υαλόφρακτο κτίριο της οδού Γιαγτζή , θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τη συζήτηση , ελπίζοντας , ότι θα υποστηρίξουν ανοιχτά τις απόψεις τους και όσοι επιμελώς μέχρι σήμερα δεν το έκαναν. Τώρα, αν κάποιος φοράει φιμέ ή μπλαζέ γυαλιά , αυτό δεν αφορά κανέναν , αρκεί τα γυαλιά να μην είναι παραμορφωτικά και δεν βλέπει τη πραγματικότητα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο καθένας φοράει αυτά που του ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι δυνατόν να συγκριθεί η Γιαγτζή με τη Γάτου σε εμπορικότητα....ας μετρήσουμε τα καταστήματα που υπάρχουν στην καθεμία! Θα γελάει ο κόσμος με τη λαϊκή στον κεντρικότερο δρόμο της Άμφισσας. Απορώ που τις βρίσκουν μερικοί άνθρωποι αυτές τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή