Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αυτό το φιλέτο ποιος θα το πάρει; (αναδημοσίευση)


Αυτό το φιλέτο ποιος θα το πάρει; 
(ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ – ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ) 
Βγαίνει στο σφυρί έναντι πινακίου φακής;

                                                                   Αναδημοσίευση από amfissatime





 Την  Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 04.00 το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου βγαίνει σε Πλειστηριασμό το οικόπεδο του Κονιάκου που ευρίσκεται σε σημαίνουσα θέση στο ΧΟΛΑΡΓΟ!
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ:

 ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ αυτό που θεωρείται ΦΙΛΕΤΟ και όχι κάποιο περιουσιακό στοιχείο από τα πολλά ακίνητα του Κληροδοτήματος Αντωνίου και Λουϊζας Κονιάκου που θα κάλυπτε οποιαδήποτε ανάγκη του Γηροκομείου; 



 ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ - ειδικά αυτό - το μεγάλης αξίας « ΦΙΛΕΤΟ » ακίνητο και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη ‘’δημοπρασία ‘’ που επιδιώκουν την απόκτησή του, με υποτιμημένη προκλητικά την πραγματική αξία του;;;

 Τι απαντάει σε αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κ. Πρόεδρος του Γηροκομείου στους οποίους απευθύνονται συνεχώς ερωτήματα και δεν απαντούν;


Γιατί δεν πρέπει να πωληθεί
το οικόπεδο Κονιάκου
στον Χολαργό


  Ο Ευεργέτης, αείμνηστος Αντώνιος Κονιάκος, στην από 07-06-1978 ιδιόγραφη Διαθήκη του, αναφέρει για το οικόπεδο του Χολαργού: «να εκποιηθεί για την ανέγερση Γηροκομείου στην Άμφισσα. Τα έσοδα δε από την υπόλοιπη περιουσία του, εκφράζει τη βούληση, να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου», που αν υπήρχε η μέριμνα και το ενδιαφέρον των κατά καιρούς Διαχειριστικών Επιτροπών θα γινόταν.

 Αυτή είναι η θ έ λ η σ η του διαθέτου. Για να αλλάξει η θέλησή του διαθέτου, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με απόφαση του Εφετείου. Εάν με τη παρέλευση των ετών, με τα δεδομένα της κάθε περιόδου, ήταν αδύνατη η ανέγερση Γηροκομείου, η περιουσία του Κληροδοτήματος θα μπορούσε να διατεθεί για παρεμφερή σκοπό όπως είναι η ανέγερση νέου, σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στο τεράστιο οικόπεδο της οικίας του, όπου σήμερα στεγάζεται, πράγματι, ( σύμπτωση; ) Σχολείο για παιδιά με Ειδικές Ικανότητες . 
 Με την απόφαση 709 / 2006 του Εφετείου Αθηνών , αποφασίσθηκε η συνένωση με απορρόφηση του μεγαλύτερου Κληροδοτήματος Κονιάκου από το μ ι κ ρ ό τ ε ρ ο !
 « ΣΤΑΛΛΕΙΟΝ – ΓΑΤΕΙΟΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ». 

 Με νεώτερη απόφασή του το Εφετείο Αθηνών απορρίπτει το αίτημα της Διαχειριστικής Επιτροπής για εκποίηση του οικοπέδου Κονιάκου στον Χολαργό. 

Αυτό όμως, ίσως να δημιουργήσει ισχυρό νομικό κώλυμα στον επικείμενο πλειστηριασμό, προκειμένου να μη παραβιασθεί,  αφ΄ ενός μεν η θέληση του διαθέτου -ιδιαίτερα προκειμένου για το οικόπεδο του Χολαργού - και αφ΄ ετέρου να μην καταστρατηγηθούν οι διατάξεις του νόμου που ορίζει ότι για τη διάθεση των Κληροδοτημάτων είναι αρμόδιο το ΕΦΕΤΕΙΟ και για τον πρόσθετο λόγο ότι οι εγειρόμενες αξιώσεις θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν με άλλο τρόπο, αφού πρόκειται για τη κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Τα παραπάνω αναφερόμενα, αποτελούν το…….’’ τυπικό ‘’ μέρος της υπόθεσης. 

Η ουσία  συνίσταται και αυτό είναι το κεντροβαρικό ζήτημα, στο γεγονός ότι: το οικόπεδο Κονιάκου στο Χολαργό, είναι το μόνο το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Κληροδοτημάτων και να αποδίδει  συνεχώς  έσοδα για τη λειτουργία του Γηροκομείου …..στους αιώνες… 

  Εάν υπήρχε από τις εκάστοτε Διαχειριστικές Επιτροπές των Κληροδοτημάτων πραγματική αγάπη για τη πόλη και τους κατοίκους της, ενδιαφέρον για το τι πρέπει να γίνει ώστε ο τόπος αυτός να προκόψει και….λίγη φαντασία των ιθυνόντων, θα ήτο δυνατόν να προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις και για το Γηροκομείο. 

 Μία τέτοια σκέψη ήταν και η εκμετάλλευση του οικοπέδου με αντιπαροχή, που αναφέρεται και στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών: « ως συμφέρουσα και υπερτερούσα λύση για το Γηροκομείο, διότι αυτό θα έχει διπλό όφελος, τόσο από τις οριζόντιες ιδιοκτησίες που θα περιέλθουν και θα παραμείνουν στη κυριότητα του Γηροκομείου, όσο και από τα έσοδα μισθώματος που αυτές θα αποφέρουν ». Είναι προφανές, ότι το συμφέρον του Γηροκομείου επαυξάνεται, εάν την αντιπαροχή  αναλάβει μεγάλος κατασκευαστικός οίκος των Αθηνών και κατασκευασθεί ένα μεγάλο και σύγχρονο Εμπορικό Κέντρο . 


ΑΥΤΟ, το προφανές, που ΟΛΟΙ το βλέπουν 
ΔΕΝ το….. βλέπει η Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος !!!


   Ο αείμνηστος Αντώνιος Κονιάκος
από Μεγάλος Ευεργέτης.............. "οφειλέτης"


( Σε άλλη στήλη της εφημερίδας μας δημοσιεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Κληροδοτήματος Αντωνίου και Λουϊζας Κονιάκου )
Στην με αριθμό 758/2012 Περίληψη Κατασχετήριας Έκθεσης Ακινήτου για τη διενέργεια Πλειστηριασμού , περιγράφεται το ακίνητο του οφειλέτη , που είναι το Ίδρυμα ( Ν.Π.Ι.Δ. ) « ΣΤΑΛΛΕΙΟ - ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ » το οποίο εδρεύει στην Άμφισσα .
ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ του πλειστηριασμού είναι ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ Ευθύμιος του Αλεξ΄. Κάτοικος Άμφισσας.
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ : 10.487,76 € πλέον τόκων και εξόδων .
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ : 745.000 €
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ : 24 Οκτωβρίου 2012 , Ημέρα Τετάρτη και ώρα 04.00 έως 05.00 το απόγευμα , στο Κατάστημα του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ επί της οδού Βασ. Γεωργίου 44 και Κάλβου

Η Περιουσία που δώρισε 
στη πόλη της Άμφισσας 
ο Ευεργέτης Αντώνιος Κονιάκος



Τα Περιουσιακά στοιχεία του Κληροδοτήματος « Αντωνίου και Λουϊζας Κονιάκου » είναι τα εξής :
1ο Το πατρικό σπίτι του Αντωνίου Κονιάκου μαζί με παρακείμενο γωνιακό οικόπεδο.
2ο Το περιβόλι απέναντι από το πατρικό (οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο).
3ο 944 ελαιόδεντρα σε διάφορα σημεία στον ελαιώνα της Άμφισσας.
4ο Αποθήκη στη Β΄ πλατεία της πόλεως Στυλίδας εμβαδού 630 τ.μ.
5ο Διαμέρισμα στον Χολαργόν (Αττικής) εμβαδού 125 τ.μ. με δύο θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.
6ο Οικόπεδο ς Χολαργόν (Αττικής) εμβαδού 1.500 τ.μ. περίπου (εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο).
7ο Μετρητά προερχόμενα από την αποτίμηση κτήματος λόγω διάνοιξης Περιφερειακού δρόμου.

 


                         Που είναι ο Σύλλογος των Φίλων του Γηροκομείου ;



Προσφάτως, ιδρύθηκε ο « Σύλλογος των Φίλων του Γηροκομείου » , στον οποίο Πρόεδρος είναι ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Νεκτάριος . 
Ο Δικηγόρος κ. Γεώργιος Δελμούζος , νομικός της Διαχειριστικής Επιτροπής , σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο , θέλοντας να τονίσει το κύρος που θα απολαμβάνει αυτός ο Σύλλογος , είχε πει ότι τον είχε "κάνει" ο Δήμαρχος κ.Νικόλαος Δημ. Φουσέκης. 
Το οικόπεδο , το οποίο αποκαλούν και οικόπεδο-φιλέτο , λόγω της σημαίνουσας θέσης και του μεγάλου εμβαδού που έχει , στοιχεία που ανεβάζουν την αντικειμενική αξία του στο ποσό των 1.760.000 ευρώ , αλλά την Εμπορική , πραγματική αξία , στα 2.800.000 ευρώ (και κατ' άλλους εκτιμητές στα 3.000.000 ευρώ ), ΑΝ πωληθεί και φύγει από το Ίδρυμα , στο γελοίο ποσό που εκτιμήθηκε για τον πλειστηριασμό, το Γηροκομείο θα χάσει το μοναδικό στήριγμα που έχει και τη μοναδική πηγή εσόδων , για σήμερα που όλα καταρρέουν και για αύριο που το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, ενώ, υπάρχουν τα άλλα ακίνητα Κονιάκου και μετρητά που καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος, μισθοδοσία κλπ. 
ΓΙΑΤΙ ο Σύλλογος αυτός, με μπροστάρη τον π. Νεκτάριο, περίεργα σιωπά, δεν αγωνίζεται προκειμένου να ματαιώσει τον πλειστηριασμό του φιλέτου αυτού ; 
ΓΙΑΤΙ δεν πωλούνται μερικά άλλα περιουσιακά στοιχεία, από τα πολλά ακίνητα του ίδιου Δωρητή και Ευεργέτου της πόλεως Άμφισσας του αείμνηστου Αντώνη Κονιάκου και της Συζύγου του , ώστε και οι εργαζόμενοι και οι γέροντες, να τα έχουν για τη μισθοδοσία τους οι πρώτοι και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους οι δεύτεροι. 
Αληθεύουν (και λίγο) αυτά που λέγονται ότι όλα γίνονται με οργανωμένο 
σχέδιο;. 
ΑΝ αύριο αναζητηθούν ευθύνες τι θα γίνει;

  Πηγή: amfissatime

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΔΩ ΕΙΔΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΝΩ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Ή Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιο μεγάλο ζήτημα είναι που πήγαν οι κληρονομιές όπως του Ζήσιμου που ανήκει στο γηροκομείο. Είναι πολλά τα χρήματα όπως γνωρίζουμε όλοι στην Άμφισσα. Να τα δώσουν τώρα να τελειώνουμε!
    το σκάνδαλο είναι και ο ένας που φαίνεται και το ποσό, δεν είναι αυτό το ποσό που του χρωστάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛ' ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ-ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν απούλητα κληροδοτήματα ή τα έφαγαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μάθουμε ποτέ ποιός πήρε το οικόπεδο και ποιοί κρύβονται απο πίσω ; η υπάρχει ο νόμος της σιωπής .ΟΜΕΡΤΑ.
    ΄Τουλάχιστον θα μάθουμε πόσα θα πάρει ο καθένας απο τους πρωταγωνιστές κάτω απο τραπέζι για τις΄΄ καλές'' υπηρεσίες που προσέφερε μα αυταπάρνηση ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ Η ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ Μ' ΑΡΕΣΕΙΣ

      Διαγραφή