Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στέλιος Σχοινάς: Ιδού η αλήθεια για Φουσέκη και Ζωγραφάκη!



ΠΡΟΣ ΦΩΚΙΔΑ TV



  - Το 95% των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού Φωκίδας  έστειλε έγγραφη διαμαρτυρία για τον κακό τρόπο λειτουργίας της Πολεοδομίας. Γι΄ αυτό το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1/10/12.
Οι πολεοδομίες, είναι γνωστό, ότι  παρουσιάζουν πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα πανελληνίως.
Στην περίπτωση της Πολεοδομίας του Δήμου Δελφών η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
Πώς είναι δυνατόν να μην ξεφύγει όταν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής συγκαλύπτουν σοβαρότατες παρανομίες του πολιτικού τους προϊσταμένου, αποφεύγοντας ακόμη την επιβολή προστίμων αυθαιρέτων εκατομμυρίων ευρώ, στους πελάτες του τεχνικού γραφείου του κ. Δημάρχου, για αδικήματα που διαπράχθηκαν όταν ήταν Δήμαρχος Άμφισσας και σημαίνον πολιτικό πρόσωπο του Νομού Φωκίδας;
Με επικοινωνιακά τερτίπια ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να τρενάρει το θέμα, αδιαφορώντας για τα τεράστια διοικητικά προβλήματα που δημιουργεί η μη ανάληψη των σοβαρότατων ευθυνών του στην λειτουργία της διοίκησης του Δήμου Δελφών και γενικότερα του Νομού.
Πριν από τρία χρόνια είχα δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο: «Τα δημόσια πρόσωπα αναλαμβάνουν με παρρησία τις ευθύνες τους».  Σήμερα δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για παρρησία.

 Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή κύριε Δήμαρχε αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα, πολύ υψηλά ιστάμενου κρατικού λειτουργού,  συνεχίζεται για πέντε χρόνια από τότε που δημοσιοποιήθηκε και δέκα χρόνια από τότε που διαπράχθηκε δείχνει τον τρόπο και ρυθμό λειτουργίας των κομμάτων και του κράτους.
Ελπίζουμε ότι γρήγορα θα βελτιωθούν τα πράγματα και ο καθένας μας θα κρίνεται από τα πραγματικά γεγονότα και όχι από τα πολιτικάντικα επικοινωνιακά παιχνίδια.

 Σας στέλνω αεροφωτογραφία του χώρου των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, ακριβώς απέναντι από το μονοπάτι που οδηγεί στο Κωρύκειο Άντρο, μονοπάτι που χρησιμοποιούν χιλιάδες επισκέπτες, από όλο τον κόσμο, του Ιερού χώρου των Δελφών.
Από την φωτογραφία εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Και οι δύο ιδιοκτησίες που βρίσκονται μέσα στην Β’ ζώνη του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών φέρουν την υπογραφή του κ. Δημάρχου ως ευρισκόμενες εκτός αρχαιολογικού χώρου.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε πέντε φορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης σας στέλνω αντίγραφο της οικοδομικής άδειας από την οποία προκύπτει ότι ο κ. Δήμαρχος είχε πελάτες στον Παρνασσό, γεγονός που αρνήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Οκτωβρίου 2012.

Τέλος η εκκρεμότητα των δικαστηρίων την οποία επικαλείται συνεχώς ο κ. Δήμαρχος, αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης και δεν έχει καμία σχέση με το διοικητικό μέρος το οποίο έχει τελειώσει, με εντολή από το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει από την Πολεοδομία η διαδικασία των αυθαιρέτων και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που στην περίπτωσή μας είναι πάρα πολύ σημαντικά.


Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς













1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σας κ Σχοινά, σας συνγχαίρω για τις πρωτοβουλίες σας που λαμβάνεται. Πάντα επικαιρος και μαχητικός. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή