Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η τοποθέτηση Γιογάκη για την πρόσληψη του Επιμελητηρίου: εξαναγκαστική, παράνομη και ακυρώσιμη!!



  Νίκος  Γιογάκης: 


ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ


  * Η πρόσληψη είναι βεβιασμένη, με παραπλανητικό αντικείμενο,  εξαναγκαστική και «αδιαπραγμάτευτη» ....

* * Λειτουργούμε ακροβατώντας στα όρια νόμιμων διαδικασιών, αφήνοντας ακάλυπτα πολλά ζητήματα που μπορούν να προσβληθούν και καταγγελθούν ακυρώνοντας την διαδικασία...



                                               Εισηγητική πρόταση Γιογάκη 
                                στη συνεδρίαση του Επιμελητητρίου Φωκίδας
                                           για την φωτογραφική πρόσληψη 


Προς το                                                                                            Άμφισσα 3-10-2012
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Για το Δ.Σ. στις 3-10-2012
Θέμα: Πρόσληψη συμβούλου στο Επιμελητήριο.

    Έχοντας υπ’ όψη πως οι ανάγκες του Επιμελητηρίου έχουν πολλαπλασιαστεί, κρίνεται απαραίτητο και απαιτείται η πρόσληψη νέου – νέων υπαλλήλων.
   Οι ανάγκες αυτές περιγράφονται σε ικανοποιητικό βαθμό στην εισήγηση της επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντικείμενο «πρόσληψη ειδικού συνεργάτη», που συστάθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30/7/2012. (Συνημμένο Νο 3, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ παραγρ. 2)
   
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
  Έπειτα από τις προτάσεις τις επιτροπής που συστάθηκε για το θέμα αυτό, εξετάζοντας επίσης τα δεδομένα που έχουμε και γνωρίζουμε για την λειτουργία του Επιμελητηρίου, όπως επίσης πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά, πιστεύουμε πως η πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη, είναι την στιγμή αυτή, κίνηση χωρίς προσανατολισμό, βεβιασμένη, χωρίς καθαρό αντικείμενο εργασίας, (με παραπλανητικό αντικείμενο θα λέγαμε) εξαναγκαστική και «αδιαπραγμάτευτη» γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
  1. Ο ειδικός – επιστημονικός συνεργάτης απαιτείται όταν μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν προκύψει, ή έχοντας συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον Πρόεδρο και την Δ.Ε.
  2. Δεν μπορούμε να τον βαφτίσουμε ειδικό και στην συνέχεια να του ζητήσουμε να λειτουργήσει στην καθημερινότητα ως ένας υπάλληλος.
  3. Δεν θα μπορέσουμε να επενδύσουμε χρήμα και χρόνο, την στιγμή που ο άνθρωπος αυτός, θα αποχωρήσει μετά το τέλος του χρόνου της σύμβασης και εμείς θα βρεθούμε πάλι στην ίδια θέση μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.
  4. Λειτουργούμε ακροβατώντας και στα όρια νόμιμων διαδικασιών, αφήνοντας ακάλυπτα πολλά ζητήματα που μπορούν να προσβληθούν και καταγγελθούν ακυρώνοντας την διαδικασία (σχετικά Επιμελητήριο Ξάνθης)
  5. Έχουμε ιδιαίτερες ευαισθησίες και ενστάσεις ως Έμποροι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες για την λειτουργία του δημόσιου τομέα. Όμως δεν ξεφεύγουμε και εμείς από τέτοιες πρακτικές που ομολογουμένως ταλανίζουν την χώρα μας, όταν ανάλογα μας αφορούν. Θέμα ηθικό.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  1. Το Επιμελητήριο να κινήσει διαδικασία πρόσληψης και στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό.
  2. Αυτή την στιγμή, για να μπορέσει να δώσει λύσεις σε θέματα που τρέχουν, έχει την δυνατότητα ορίζοντας χρονοδιάγραμμα και χρηματικό ποσό ανάλογο, να απευθυνθεί στα ίδια του τα μέλη και την εγχώρια αγορά.
Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει:
·        Την άμεση επίλυση προβλημάτων, ακόμα και καθημερινών
·        Θα δώσει εργασία περιορισμένου χρόνου, χωρίς αντιμετώπιση νομικών κωλυμάτων σε ανθρώπους τις περιοχής μας.
·        Θα μπορέσει να ενισχύσει ακόμα και μέλη του Επιμελητηρίου μας, αναθέτοντας τους συγκεκριμένη εργασία, που έχει σχέση με το αντικείμενό τους, τις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάμε.
·        Θα βοηθηθεί το ίδιο το Επιμελητήριο τώρα αλλά και στο μέλλον, έχοντας αποχτήσει τεχνογνωσία στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων.
·        Θα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών στον τόπο, που θα έχουν δουλέψει γι αυτό.

Έτσι θα εξυπηρετηθεί άμεσα και ταυτόχρονα θα δραστηριοποιηθεί κερδίζοντας χρόνο, στην κατεύθυνση πρόσληψης μόνιμου υπαλλήλου.

Παράδειγμα, Άμεση προτεραιότητα του Επιμελητηρίου είναι ως το τέλος του χρόνου αν όχι νωρίτερα, η καταγραφή της κατάστασης των μελών μας. 
Πόσοι σήμερα δραστηριοποιούνται πραγματικά, ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κλπ.
Με ανάθεση έργου ή πρόχειρο διαγωνισμό, με συγκεκριμένο τίμημα και χρόνο.         
      

8 σχόλια:

  1. Κύριε Γιογάκη διαπιστώνω ότι έχεται μπει στο κλίμα της εποχής για απ ευθείας αναθέσεις από το Ε.Β.Ε Φωκίδος (ίσως έχεται κάποιο δικό σας πρόσωπο).
    Επίσης παρατηρώ δεν έχεται αντιληφθεί τις διαδικασίες του ΓΕΜΗ ενώ οι επιχειρηματίες τρέχουν από τους λογιστές στο Πρωτοδικείο και στο Επιμελητήριο για την εμπρόθεσμη καταγραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλαίπωρος επαγγελματίας5 Οκτωβρίου 2012 στις 10:45 μ.μ.

    Κυριε Γιογάκη πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο απο τον προσωπικό σας χρόνο για το επιμελητήριο και να απομακρυνθείτε από τις σειρήνες που σας περιτριγυρίζουν γιατι οπως παρακολουθώ τα πράγματα τα τελευταία 5 περίπου χρόνια μαλλον εχουν σκοπιμότητες που δεν τις έχεται αντιληφθεί ακόμα. Πρέπει να ελεγξετε την αξιοπιστία των συνεργατών σας και κυρϊως αυτών που μετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση του κ Μυταρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kyrie giogaki.sto parasinthima. me tin kirra kai to alieytikokatafigio ti kanete?tha sinexisete na eksipireteite simferonta?allo ena thema pou thavete?oyte o sinigoros politi den sas tarakouna?exete akres.................bravo.diavromeno sistima.bravo kirie giogaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αναγνώστη, επειδή πιστεύουμε ότι προσπαθούμε να λύνουμε τα περισσότερα προβλήματα, όσο εξαρτάται από την δυνατότητα παρέμβασής μας, αν θέλετε, ενημερώστε μας για το τι πρόβλημα υπάρχει με το αλιευτικό καταφύγιο της Κίρρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Γιογάκη , ξεκινήσατε τη πορεία σας στα κοινά με καθαρή σκέψη και χωρίς κάτι να σας βαραίνει απο το παρελθόν. Μέχρι τώρα μόνο σωστά βήματα έχετε στο ενεργητικό σας.
    Άν στον συνδυασμό σας στο επιμελητήριο Φωκίδας ωρισμένοι κινούνται έξω των όσων προγραμματικά είχατε συμφωνήσει ή παίζουν ρόλο διπρόσωπο , γιατί έχουν δεσμεύσεις και απο πάνω κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν , καλό θα είναι να αφήσουν τη θέση τους σε αυτούς που έχουν σειρά .
    Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ , ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ;
    ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΓΑΖΗΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΨΗΦΟΥΣ ;
    ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΙΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ , ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ..... ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εξουσίας , αντί να αναδείξει τους υπότροπους στο μπάχαλο , αποπροσανατολίζει τους επαγγελματίες και τα ρίχνει στον ΓΙΟΓΑΚΗ που δεν φταίει σε τίποτα.
    Παρασύρθηκα και εγώ....
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τo ίδιο σύστημα , που πρώτο και καλύτερο μεθοδεύει , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ στις υπόγειες διαδρομές να αναλάβει τις ευθύνες του ;
    ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή