Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Π. Μέγκος: υποτάχθηκε σε πιέσεις και σε πολιτικές σκοπιμότητες για την πρόσληψη ο Γαζής...


  
 Τι ώθησε λοιπόν όλη αυτή την συζήτηση, τις δημοσιεύσεις, το ανακάτωμα, να το πούμε απλά με τον όρο της πιάτσας;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η σημερινή διοίκηση μπροστά στην ανάγκη πρόσληψης υπαλλήλου,  υποτάχθηκε σε πιέσεις και σε πολιτικές σκοπιμότητες, που προσβάλλουν την αξιοκρατία και απογοητεύουν τα ίδια μας τα μέλη.

   Αναδεικνύεται λοιπόν ένα σοβαρότατο θέμα, αυτό του πως διοικείς!
Έστρεψε από την αρχή, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και την επιτροπή που εργάστηκε για να φέρει την πρόταση, στην λογική πρόσληψης «Ειδικού συνεργάτη». Αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη προοπτική και κατεύθυνση ως μη πραγματοποιήσιμη και ανεδαφική.
  Ταυτόχρονα χωρίς ικανότητα χειρισμού τέτοιων θεμάτων, άφησε ακάλυπτα και εκτεθειμένα τα μέλη του Δ.Σ. Της διαφεύγει εντελώς, της διοίκησης, πως τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, είναι και τα ίδια επαγγελματίες και έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Δεν μπορείς λοιπόν να χειρίζεσαι με τρόπο τέτοιο ένα θέμα, που αποτέλεσμα έχει να δέχονται τα μέλη του Δ.Σ. πολιτικές πιέσεις.
Ταυτόχρονα την στιγμή που όλα δημοσιοποιούνται αργά ή γρήγορα, να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση ή να υποκύψουν στις πιέσεις ή να γίνουν «οι κακοί» προσπαθώντας να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους.
Το σθένος που πρέπει να έχεις για το ποιος κάνει κουμάντο στο φορέα που διοικείς, η σοβαρότητα που πρέπει να σε διέπει και η λογική με την οποία χειρίζεσαι τα θέματα, είναι αυτά που σε κατοχυρώνουν στην συνείδηση των μελών σου και σε κάνουν αξιόπιστο συνομιλητή προς κάθε κατεύθυνση. 
Τα μέλη του Δ.Σ. είναι ανάγκη από την αρχή να αποφασίσουν τον ρόλο που τα ίδια θέλουν να διαδραματίσουν στην θητεία τους. Ή Ρόλο ανεξάρτητο αποφασιστικό χωρίς να δέχονται παρεμβάσεις από τα έξω, Ή τον ρόλο ενός συμβουλίου διεκπεραιωτή μικροπολιτικών επιταγών και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων.
Ο χρόνος για όλους μας έχει τελειώσει!
Η πρωτοφανής κρίση που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε κλείσιμο και απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις, ειδικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές που εκπροσωπεί το Επιμελητήριό μας.
Αυτά που γελάγαμε και καταγγέλλαμε κε Πρόεδρε εμείς, για το Δημόσιο Τομέα, την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, την ρεμούλα, τώρα που μας αφορούν νομιμοποιούνται;
Δυστυχώς ξεχνάτε πως Βρισκόμαστε όλοι μαζί πάνω στο ίδιο καράβι και θα βουλιάξουμε παρέα. 
Ο σεβασμός προς τα μέλη μας, τους ανέργους, τους νέους ανέργους που κατέχουν το ασύλληπτο ποσοστό 60% στο σύνολο της δικής τους παραγωγικής ομάδας, δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις τακτικές του παρελθόντος, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των αμετανόητων καταστροφέων της χώρας μας.
Μια ανάσα πριν την ψήφιση των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων από την Τρικομματική Τροϊκανή κυβέρνηση, ο τρόπος πρόσληψης «ειδικού συμβούλου» μας απογοητεύει, μας εξοργίζει, μας θυμώνει.
Γιατί είναι σαν να δηλώνουμε οι ίδιοι που κάθε μέρα κυριολεκτικά «ματώνουμε» παλεύοντας να επιβιώσουμε, εμείς και οι επιχειρήσεις μας και όλοι όσοι εξαρτώνται από εμάς, ότι καλά μας κάνουν!!!

Μέγκος Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕ Φωκίδας

4 σχόλια:

  1. Παναγιώτη νομίζω είσαι το πλέον πιο αναρμόδιο άτομα να μιλήσει για Διοίκηση γιατί είχες Διοίκηση τα προηγούμενα 5 χρόνια και τις παραλήψεις σου και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.........΄
    Αλλά διστυχώς γιατί αναφέρεσαι σε καράβια να σου θημήσω ότι τα ποντίκια είναι αυτά που τα εγκαταλείπουν.
    Ετσι για την ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενημερωμένος πολιτης10 Οκτωβρίου 2012 στις 10:24 π.μ.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι με τον ΓΑΖΗ πίνετε νερό απο την ΙΔΙΑ ΒΡΥΣΗ σε διπλανό καλάνι....

    ΜΟΛΙΣ προχωρήσει ο ψευτοδιορισμός , θα μάθει ο κόσμος για τις κρυφές συμφωνίες.....και τι καταστάσεις εξυπηρετείτε όλοι εσείς οι αναμάρτητοι...
    ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
    ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ
    ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
    ΤΙ ΟΡΟΙ ΕΤΕΘΗΣΑΝ
    ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΑΝ

    Γιατί , καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και όχι αυτός που μασάει ότι του δίνουν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου σε καταλαβαίνω αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ενημερωμένου πολίτη από το πολιτικά ενήμερου.

      Διαγραφή
  3. Κράτα Παναγιώτη Μέγκο.
    Τα βάζουνε μαζί σου γιατί τους έχεις αναστατώσει με τους Πολίτες στο Προσκήνιο.
    Οργανώσου γιατί η απογοήτευση για τις δύο παρατάξεις που γνωρίσαμε έχει ανέβη στον ουρανό.
    Βλέπουνε τις εκλογές που έρχονται και δεν μπορούν να σας υπολογίσουν.
    Προχώρα ακάθεκτος. Σας φοβούνται.
    Στην ουσία θέλουν να υποβαθμίσουν τους Πολίτες στο Προσκήνιο γι αυτό τα βάζουνε μαζί σου.
    Δεν μπορούν να προβλέψουν το ποσοστό που θα πάρετε στις εκλογές που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή