Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση φωτιά της VPRC, 75 ημέρες μετά τις εκλογές: Περνάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%, δεύτερη η ΝΔ με 28%, "άλμα" Χ.Α στο 12%!


 


Τεκτονικές μετατοπίσεις στο πολιτικό σκηνικό καταγράφονται σε αλλεπάληλες δημοσκοπήσεις 75 ημέρες μόλις, μετά τις εκλογές.
Σε δημοσκόπηση της VPRC, την τρίτη αυτής της εβδομάδας μετά την ALCO και την PULSE που δημοσιοποείται , και αφορά το χρονικό διάστημα ΄τελος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου.
Η πρωτιά γυρίζει "ανάποδα" και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην πρώτη θέση με 30%, έναντι 28% τησ ΝΔ, αλλά εμφανίζεται ακόμα πιο ισχυροποιημένος ο Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή τον οποίο η συγκεκριμένη δημοσκόπηση τον "ανεβάζει" στο 12%, επιβεβαιώνοντας, ότι το κόμμα αποκτά τα χαρακτηριστικά εθνικιστικού κινήματος στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Ελλάδα Αύριο τα ευρήματα καταγράφονται, σε ότι αφορά τις εκλογικές επιρροές, ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30%, ΝΔ: 28%, Χρυσή Αυγή: 12%, ΠΑΣΟΚ: 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%, ΚΚΕ: 6%, ΔΗΜΑΡ: 4%
Με εξαίρεση την ανατροπή στην 1η θέση η οποία δεν αποκλείεται να απηχεί την πραγματικότητα των τάσεων του εκλογικού σώματος, αλλά λόγω του ότι βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά και του ότι η VPRC θεωρείται ότι "κλείνει το μάτι" σε κάποιες περιπτώσεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (όπως συνέβη πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά και ανήμερα των εκλογών, και ενώ είχαν ανοιχτεί τα exit polls όπου εμφανιζόνταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% έως 1% μπροστά), το κύριο εύρημα είναι το άλμα του Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή. Οπου εμφανίζεται να έχει άνοδο της τάξης του 80% (6,92% έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου).

Όπως έχουμε σημειώσει οι "σκληροί" της Δεξιάς ακολουθώντας primitive (πρωτόγονη) αλλά συνεπή, και αποτελεσματική πολιτική πρακτική καταφέρνουν, και διεισδύουν συνεχώς σε μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Με κύρια αιχμή τους την πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, και την εθνοκεντρική αντίληψη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ καταρρεέι, και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτική του εξαϋλωση. Η μοίρα του είναι σφραγισμένη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κερδίζουν αλλά ούτε χάνουν, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, αλά παραμένει δεδομένη η ανάγκη αποτύπωσης, συγκεκριμένης πολιτικής πλατφόρμας από μέρους τους.

Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση έστω και οριακή, των ποσοστών του ΚΚΕ (6%)

Η ΔΗΜΑΡ βυθίζεται εκεί που είχαμε προβλέψει ότι θα κατευθυνθεί "κάτω από το όριο του 3%" σε μια επανάληψη του "έργου" που παίχτηκε με το ΛΑΟΣ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

2 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΓΚΑΛΛΟΠ ( με αναγωγές και άλλα τινά...) , φέρνει τον Σύριζα πρώτη δύναμη......!!!,
    ΟΤΑΝ , ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ για Ευρώπη και για ΕΛΛΑΔΑ , με όλους τους ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎΣ ΔΕΙΚΤΕΣ να βελτιώνονται.....
    ΟΤΑΝ , ο ΝΤΡΑΓΚΙ έκανε το πρώτο ουσιαστικό ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ,
    ΟΤΑΝ , ο Τσίπρας , μέσα στη Βουλή, ονειρεύεται , η ΕΛΛΑΔΑ να γίνει....ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , παγώνοντας ακόμη και τους Βουλευτές του...., το Γκάλλοπ αυτό δεν στέκεται με τίποτα....
    ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ μόνο , τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ της πολιτικής που αναζητούν άλλο κόμμα , γιατί αυτό που προδίδουν συνέχεια....ΞΥΠΝΗΣΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιο κλιμα αλλαζει???
    ναι γιναμε υποσαχαρια περιοχη
    κρατα λιγο να δεις τους χρηματοοικονομικους δεικτες
    φαε δεικτες αυριο και τραβα να πληρωσεις το ρευμα με αυτους
    μας πανε για καθαρισμα και μετα τον κουτα εχουν βαλει μπροστινο τον αλλον κουτα
    εχει να γινει πλιατσικο στην χωρα μας εως τον φεβρουαριο που θα τριβεις τα ματακια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή