Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλες ζημιές σε όλη την περιοχή από τις σφοδρές καταιγίδες στην Ιτέα και την παραλιακή Φωκίδα



Μεγάλες ζημιές σε όλη την περιοχή μετά την σφοδρή καταιγίδα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αρκετά δένδρα ξεριζώθηκαν στην περιοχή της Ιτέας και προκλήθηκαν καταστροφές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αρκετοί υπόγειοι χώροι πλημμύρισαν ενώ τα φρεάτια ομβρίων έχουν κλείσει από φερτές ύλες. 
 Κυρίως οι παραλιακοί δρόμοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την δυτική πλευρά να κρατάει τα...σκήπτρα. 





 Στο έλεος σφοδρής καταιγίδας βρέθηκε η περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλα προβλήματα σε δρόμους και υπόγεια.

Η κατακλυσμιαίες διαδοχικές βροχοπτώσεις  σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν διακοπή ρεύματος και περιοδικά προβλήματα στις 

επικοινωνίες.



 


 Η βροχή άρχισε στις 5 το απόγευμα και παρόλο που το πρώτο κύμα κράτησε μόλις 15 λεπτά, μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Κυρίως στην Ιτέα θάλασσα και δρόμοι έγιναν ένα, με τις ριπές της βροχής να προκαλούν δέος από το πρωτόγνωρο θέαμα. 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις ισχυρές καταιγίδες  και τους ισχυρούς ανέμους εναλάσσονται με παροδικότητα  που ανησυχεί για νέα προβλήματα 

στην ηλεκτροδότηση.

 

 Αρκετές είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία  εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια,  ενώ ακινητοποιήθηκαν ακόμη και Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Πάντως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο με βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονο χαρακτήρα, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας που  θα κυμανθεί  από 18 έως  29 βαθμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου