Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταφορά μαθητών: δυστυχώς επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ , παρά τις τότε θριαμβευτικές ανακοινώσεις....


  *  Fokida TV -    Σεπτεμβρίου   2012    

 * Πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών στην Φωκίδα! αρνούνται προς το παρόν τα ταξί...



* Γιώτα Γαζή  -    Άμφισσα,  11 Σεπτεμβρίου  2012 

 * Έτσι με ένα κυριολεκτικό τιτάνιο αγώνα δρόμου, την εξαιρετική συνεργασία του ΚΤΕΛ και εμμέσως των ιδιοκτητών TAXI (που η Πολιτεία τους χρωστά ένα υψηλό ποσό χρημάτων) αλλά και με την συμπαράσταση των Δημάρχων κυριολεκτικά κατορθώσαμε να εξυπηρετήσουμε το 90% της μεταφοράς των μαθητών, στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε.


  * Γιώτα Γαζή   -    Άμφισσα, 25 Σεπτεμβρίου 2012

  *   Λυπούμεθα και ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών, αλλά η τελευταία λύση πλέον που δίνει ο Νόμος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους Δήμους, είναι η επιδότηση του κάθε μαθητή από τους Δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις της αναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης...




                                                                      Ανακοίνωση

      Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα θέματα που προέκυψαν από τη μεταφορά των μαθητών.
            Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με το ν. 3852/2010 ανήκει από 01/01/2011 στους Δήμους.
Με την υπ’ αρίθμ. 35415/2011 Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών από τους Δήμους.
Επί 2 συνεχή σχολικά έτη, με διατάξεις νόμων και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παρατείνονται κάθε χρόνο οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών που είχαν συναφθεί από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις από το 2009 – 2010, χωρίς δυνατότητα αλλαγής των όρων των συμβάσεων. Αυτό γινόταν, γιατί οι Δήμοι δεν είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με την αναφερόμενη Υπουργική Απόφαση.
Δυστυχώς φέτος, την πιο δύσκολη χρονιά για τους πολίτες ο Υπουργός Εσωτερικών κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, τη Δευτέρα παραμονή έναρξης του σχολικού έτους με την υπ’ αρίθμ. 47/2012 (ΑΔΑ Β4Θ4Ν – 2ΗΔ) εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ανακοίνωσε ότι με την από 05 – 09 – 2012 Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, η μεταφορά των μαθητών θα γίνει από τις Περιφέρειες με παράταση των ήδη παρατεινόμενων συμβάσεων.
Και αυτά ενώ την επόμενη μέρα ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς με αγιασμό στα σχολεία!!
Στη νομοθετική ρύθμιση επίσης αναφέρεται ότι όταν οι Δήμοι καταρτίσουν σύμβαση για την μεταφορά μαθητών, λύνονται αυτοδίκαια οι παρατεινόμενες συμβάσεις με τις Περιφέρειες ενώ ουδόλως η νομοθετική ρύθμιση επηρεάζει τους διεξαγόμενους διαγωνισμούς των Δήμων οι οποίοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μεταφοράς μέχρι την ολοκλήρωσή τους.
Για το Νομό μας, ο Δήμος Δελφών προκήρυξε διαγωνισμό στις 04 – 09 – 2012 και ήταν προσωρινά άγονος. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης με τους φορείς.
Ο Δήμος Δωρίδας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του που ελήφθη στις 24 – 08 – 2012, κατακύρωσε τα δρομολόγια που υποβλήθηκαν από το Κ.Τ.Ε.Λ. και αποφάσισε την προσφυγή στη διαδικασία ανάθεσης με διαπραγμάτευση για τα δρομολόγια που δεν υποβλήθηκαν προσφορές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπως και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες κλήθηκε σε διάστημα ολίγων ημερών να επιλύσει προβλήματα που δεν κατάφερε η Πολιτεία όλο το χρόνο, και να αντιμετωπίσει τους επαγγελματίες (ΚΤΕΛ και ΤΑΧΙ), στους οποίους χρωστά το Ελληνικό Δημόσιο για το Νομό μας, περίπου 850.000€ για τα έτη 2011 και 2012.
Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να μεταφέρονται με το ΚΤΕΛ και με ορισμένα ΤΑΧΙ, περίπου 1150 παιδιά του Νομού μας.
Δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες μας, πολλοί ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ δεν θέλησαν να μεταφέρουν μαθητές λόγω των παραπάνω προβλημάτων και οφειλών. Σαν Περιφερειακή Ενότητα ο Νόμος δεν μας δίνει περιθώρια άλλων λύσεων.
Λυπούμεθα και ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών, αλλά η τελευταία λύση πλέον που δίνει ο Νόμος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους Δήμους, είναι η επιδότηση του κάθε μαθητή από τους Δήμους, σύμφωνα με τις διατάξεις της αναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου