Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μερκούριο κληροδότημα Ιτέας: Η λύση! Κάποτε στην Ιτέα υπήρχαν ευεργέτες…Σήμερα;;;







                                    


  Ανήκουστα τα όσα συμβαίνουν στο τόπο μας.

Κάθε μέρα, αποκαλύπτονται και νέες καταστάσεις…

Εδώ γίνεται χαλασμός – και δικαίως – με τα χρήματα των γονιών του Δημοτικού Ωδείου Ιτέας, το οποίο στεγάζεται στο παλαιό Δημαρχείο.
Κι ενώ οι γονείς ζητούν την συνέχιση της λειτουργίας …γίνονται εγγραφές, κατ΄ εντολήν προϊσταμένης δημοτικής υπαλλήλου, χωρίς να καταβάλλονται χρήματα…γιατί;;;

-         και ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση να στεγάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Παλαιό Δημαρχείο…εδώ και πολλούς μήνες!

-         Τι να πιστέψει κανείς;; 

Να συσχετίσει τις δύο περιπτώσεις ή να μην τις συσχετίσει;

Επειδή ο Σαίξπηρ το έθεσε υπαρξιακά το ερώτημα, εμείς το θέτουμε πρακτικά μαζί με μία πρόταση:

Για ποιο λόγο δεν στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο στο ανακαινισμένο κτήριο του Μερκούρειου….που είναι έτοιμο και η πυροσβεστική Υπηρεσία στο Παλιό Δημαρχείο;;;

Τόσο απλό  και τόσο προφανές…

Θέλει μεγάλη προσπάθεια να το σκεφθεί κάποιος;

 Άλλωστε το Μερκούρειο κληροδότημα παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή  έτοιμο για τα εγκαίνια από τον τότε Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάϊο.
 Είναι πλήρως ανακαινισμένο,  λειτουργικό, με δυνατότητα φιλοξενίας και στο ισόγειο και στον όροφο,  κεντρικότατο, πολύ κοντά στο Ωδείο, δίπλα ακριβώς στην Φιλαρμονική και το Χορευτικό Ιτέας.

Ελπίζουμε να  μην μπουν ιδέες  σε μερικούς μετά από την πρόταση, γιατί πληροφορούμεθα ότι και για την Δημοτική Φιλαρμονική ελλοχεύουν τα ίδια «όνειρα»…

Όσο για το Λαογραφικό Μουσείο,  που είχατε δεσμευτεί προεκλογικά  να διαθέσετε στον Δεσμό,  επίσης στο Παλιό Δημαρχείο, πρέπει να ξέρετε ότι στο κτήριο αυτό δεν εφαρμόζεται η ρήση: χίλιοι καλοί χωράνε!

Επιτέλους, ωριμάστε!  Λίγη θητεία απέμεινε ακόμη.
 Έρχονται οι καινούργιοι.







1 σχόλιο: