Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί μαθητές


Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι, που σημαίνει και την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Πρώτα από όλα θα ήθελα να καλωσορίσω τους νεότερους μαθητές που μπαίνουν τώρα στον εκπαιδευτικό κύκλο και να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Γνωρίζετε όλοι σας ότι η παιδεία είναι το καλύτερο εφόδιο στη ζωή σας, το βασικό εργαλείο που μπορεί να ανοίξει ορίζοντες, να δημιουργήσει δυνατότητες και προοπτικές, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Στην πορεία σας αυτή δεν είστε μόνοι. Συμπαραστάτες οι δάσκαλοι, οι καθηγητές σας, οι οικογένειές σας, και ο Δήμος. Όλοι μαζί, με τα μέσα που διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον εκπαίδευσης.
Την περσινή σχολική περίοδο, αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας, φέτος θα είμαστε πάλι στο πλευρό σας, να κάνουμε ακόμα περισσότερα, να οργανώσουμε απο κοινού σχολικές δραστηριότητες, προγράμματα μάθησης, εκπαιδευτικές εκδρομές, ομάδες νέων, και άλλες δράσεις, με στόχο να κάνουμε ένα ακόμα βήμα για καλύτερα σχολεία.
Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όχι απλά συμμέτοχους αλλά βασικούς πρωτεργάτες, με φρέσκες ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω εκ των προτέρων, όλους τους εκπαιδευτικούς, που παρά τις δυσκολίες, τις περικοπές στους μισθούς τους, στις δαπάνες για την παιδεία, και τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά, συνεχίζουν απερίσπαστα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Εύχομαι και πάλι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων της Δωρίδας.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου