Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ανανεώθηκε: Κάπου αλλού λειτουργούν οι Δήμαρχοι… Ο Γ. Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιος Ανδρεουλάκος προχωρά στην ενίσχυση και αναβάθμιση των τριών Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Δωρίδας μετά από αίτημα του Δημάρχου Γ. Καπεντζώνη

                                      Ανακοίνωση Δήμου Δωρίδας 

  Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Υπουγείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος κ.Κων/νος Αντωνόπουλος συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα του Yπουργείου, κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στα όρια του Δήμου Δωρίδος.
Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις μειώσεις τις αστυνομικής δύναμης, τονίζοντας παράλληλα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τις μεγάλες αποστάσεις, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραβατικότητας, την αυξημένη τουριστική κίνηση και άλλους λόγους που συντρέχουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής.
Σε επιστολή που παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα, καταγράφονται αναλυτικά όλες οι παρατηρήσεις Δήμου, ενώ γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν:
  • την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου με επιπλέον προσωπικό
  • την παραμονή και ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου
  • την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής σε μεικτό Αστυνομικό Τμήμα με υπηρεσία Τροχαίας
Παράλληλα ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων ενώ θα συμβάλει με όλα τα μέσα του Δήμου στην διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων στην περιοχή της Δωρίδος.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρεουλάκος, αφού έλαβε υπόψη του τις προτάσεις διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση τους.


Την ενίσχυση και αναβάθμιση των τριών Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Δωρίδας ζήτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, που τον επισκέφθηκε στο Υπουργείο.




   

  Στη συνάντηση , που παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος εξέθεσε επί μακρόν στον Γενικό Γραμματέα τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η αναβάθμιση και ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδωρικίου και Ευπαλίου και του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής, μετά την συνεχιζόμενη αύξηση ένοπλων ληστειών, κλοπών, διαρρήξεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών καθώς και παραβάσεων  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.


 
 




 Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε επίσης τον Γενικό ότι  ο Δήμος από την πλευρά του είναι σε θέση να λύσει το θέμα της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , όπως γίνεται και με τον Αστυνομικό Σταθμό Ερατεινής, ώστε να μη επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Υπουργείου .
Για όλα τα παραπάνω δόθηκαν αναλυτικά ενημερωτικά στοιχεία σε επιστολή του Δημάρχου προς τον Γενικό.

 Ο κ. Ανδεουλάκος, που υπ΄οψιν έλκει την καταγωγή από την Δωρίδα, αφού επισήμανε ότι γνωρίζει πολλά από όσα του ανέφεραν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση των αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής. dorida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου