Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ντροπή!!!!!!!!! Θα κλείσετε τα Δημοτικά Ωδεία; που πήγαν τα χρήματα των γονιών;;;; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα δημοτικά Ωδεία του δήμου Δελφών εξακολουθούν να αιωρούνται στο έλεος των αποφάσεων της δημοτικής αρχής που έχει εισπράξει τα δίδακτρα από τους γονείς και τα παιδιά που φοιτούν ενώ διατηρεί απλήρωτους τους καθηγητές! 


 Και είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τις δυναμικές παρεμβάσεις από δημοτική παράταξη του Δήμου Δελφών, η σιωπή των...οργάνων είναι εκκωφαντική από πλευράς των ιθυνόντων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμος είναι σε δεινή κατάσταση και επίκεινται στάσεις πληρωμών αλλά- με το συμπάθειο! - εδώ πρόκειται για κάτι διαφορετικό: τα χρήματα έχουν δοθεί από τους γονείς και τους μαθητές!!! 

 *  Τα χρήματα  έχουν δοθεί από τους γονείς-
 * οι καθηγητές δεν τα έχουν πάρει-
 * υπάρχουν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου; 
* διαφορετικά - ποιος τα πήρε και τι τα έκανε; 
  * τι θα γίνει τώρα;;; 

                                                                    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ! 




    
                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ   ΚΙΝΗΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
                                                                «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


      Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα εκπαιδευτική περίοδος 2012-2013 και δεν έχουν λυθεί τα εξής δύο κρίσιμα ζητήματα:
*     Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι καθηγητές για την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο(!!!), παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί και
*     Δεν έχει προχωρήσει το θέμα των προσλήψεων καθηγητών για τη νέα χρονιά, όπως είχε συμβεί και πέρυσι τέτοια εποχή. Τότε, όμως, υπήρχε το άλλοθι ότι οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι έψαχναν τα πρώτα τους πατήματα. Τώρα τι δικαιολογία υπάρχει; Εξάλλου, η διαδικασία για το πώς πρέπει να γίνουν οι νέες προσλήψεις έχει εδώ και καιρό υποδειχθεί στην αρμόδια αντιδήμαρχο από ανθρώπους που έχουν τη σχετική γνώση και εμπειρία, με βάση αντίστοιχους χειρισμούς άλλων δημοτικών ωδείων.
            Η εκπαιδευτική χρονιά 2011-2012 ολοκληρώθηκε με πολλές δυσκολίες, με αποκορύφωμα την απεργία των  καταξιωμένων στο χώρο τους καθηγητών μουσικής τον Ιανουάριο, που διεκδικούσαν το αυτονόητο: την πληρωμή τους ή, έστω, μία δέσμευση από πλευράς Δήμου για το πότε θα μπορούσαν να πληρωθούν. Σ’ αυτή την κατάσταση οι καθηγητές είχαν στο πλευρό τους τούς γονείς των μαθητών, οι οποίοι συγκρότησαν σύλλογο και πίεσαν τις δημοτικές αρχές σε δύο κατευθύνσεις: να τακτοποιηθεί το θέμα της πληρωμής των καθηγητών για το έτος 2011-2012 και να γίνουν άμεσα οι κινήσεις που θα διασφάλιζαν ότι το ωδείο θα ξεκινούσε χωρίς προβλήματα από την επόμενη περίοδο.
            Έχει σημασία να τονιστεί ότι οι γονείς πληρώνουν δίδακτρα για τα παιδιά που σπουδάζουν στο ωδείο, τα οποία καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των εξόδων του. Τα δίδακτρα αυτά, όμως, εγγράφονται ως έσοδα του Δήμου στον προϋπολογισμό του και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, νόμιμα, για τη χρηματοδότηση διαφόρων δαπανών του γενικά (όχι υποχρεωτικά του ωδείου). Εδώ, όμως, τίθεται το εξής ηθικό ζήτημα: ενώ οι καθηγητές του Ωδείου παραμένουν απλήρωτοι, λόγω της αμέλειας, της αδράνειας και του ερασιτεχνισμού των αρμόδιων αρχών του Δήμου, τα δίδακτρα, που έχουν καταβληθεί στο ακέραιο από τη συντριπτική πλειονότητα των γονιών, ως έσοδο του Δήμου Δελφών, έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη για την κάλυψη διαφόρων δαπανών του, άσχετων με το Ωδείο.
            Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Ωδείο Άμφισσας, αλλά και οι φιλαρμονικές του ενιαίου Δήμου Δελφών.
            Η απαίτησή μας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των Ωδείων Ιτέας και Άμφισσας, υπό την σκέπη του Δήμου. Τα Ωδεία είναι σχολεία που παράγουν πολιτισμό και οι δημόσιοι φορείς οφείλουν να τα στηρίζουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου