Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Λυκουρέντζου- Βενιζέλου στο Υπουργείο Υγείας


   

"Είναι για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες υγείας να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο στο οποίο σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή. Για αυτό, λοιπόν, αφού ενημερώσαμε τον κ. Πρόεδρο, συμφωνήσαμε στην ανάγκη διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου τόσο για την δημοσιονομική προσαρμογή στο Υπουργείο μας, τη διοικητική του μεταρρύθμιση η οποία ξεκινά από την αρχή του Σεπτεμβρίου, όσο και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών. 

 Ανάγκη όπως αυτή προς την κατεύθυνση των φαρμακείων, της οικονομικής στήριξης του ΕΟΠΥΥ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Πολιτείας, αλλά και -μετά τη διαπραγμάτευση την οποία διεξάγει σήμερα η Κυβέρνηση- την εξασφάλιση εκείνων των πόρων οι οποίοι κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Υγείας, ώστε να επιστρέψουμε τις οφειλές στους προμηθευτές μας, να τους εξοφλήσουμε με μια κουβέντα, και να μπορέσει έτσι να λειτουργήσει η ευρύτερη αγορά υγείας. 

  Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τον κ. Βενιζέλο και τους εκλεκτούς συνεργάτες του, τον κ. Κρεμαστινό και τον κ. Κεδίκογλου, και τους διαβεβαιώνω ως Υπουργός και εκπρόσωπος της Πολιτικής Ηγεσίας ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειές μας, για να επιτύχουμε αυτούς τους τόσο σημαντικούς για την πατρίδα μας στόχους. Zητώ από τους φαρμακοποιούς, για μια ακόμη φορά, την κατανόησή τους με το ηθικό δικαίωμα το οποίο έχω ως Υπουργός, υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ασχολήθηκα κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της Πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς. 

  Γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, καθώς και όλη η αγορά υγείας, ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αυτή την προτεραιότητα και θα την έχουν. Ας την αξιοποιούν, λοιπόν, και ας μην τη στρέφουν εναντίον και της ελληνικής κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου