Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τι γίνεται με τις καθαρίστριες των σχολείων;

Αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων αναμένεται να βρεθούν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αν δεν επιλυθούν μια σειρά ζητημάτων, τα οποία είναι κοινά και με άλλα σχολεία ανά τη χώρα.



  Ένα παράδειγμα, το πρόβλημα της καθαριότητας, σημαντικός παράγοντας λειτουργίας και υγιεινής των σχολείων, καθώς έληξαν  οι συμβάσεις για τις συμβασιούχες καθαρίστριες των  δήμων.

Το να μην υπάρχουν καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία σημαίνει αυτόματα ότι κάποιοι, καθηγητές ή γονείς, θα καλούν τους γονείς να πληρώνουν για τον καθαρισμό των σχολείων, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν σε σχολεία.


Πάντως τα σενάρια περί μη ανανέωσης τον συμβάσεων πρέπει να ελεγχθεί αν υφίστανται  και  αν  θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου  καθώς η τροπολογία, που κατατέθηκε, ορίζει ότι για τη φετινή χρονιά δεν θα ισχύσει ο νόμος που προέβλεπε ότι θα πρέπει να γίνεται προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάθεση αιτήσεων και μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών, αλλά θα παραταθούν και θα ανανεωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις για τη φετινή σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου