Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Δημόσια απάντηση της Δ. Καραγιώργου στο Έθνος για το Νοσοκομείο Άμφισσας


Θεωρούμε ότι η Υγεία και ο Δημόσιος χαρακτήρας αυτής αποτελείπολύτιμο αγαθό, θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και βασικός πόρος για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας.


Η αναδιάταξη των υφιστάμενων υποδομών Υγείας έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας και της ποιότητας προς όφελος του πολίτη τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό, εθνικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά την περιφερειακή  λειτουργική επάρκεια του ΓΝ Άμφισσας

Λαμβάνοντας υπόψη πλέον τον όλο και διογκούμενο αριθμό ατόμων που προσέρχεται στο Νοσοκομείο για υπηρεσίες θα πρέπει σε περιφερειακό επίπεδο το κάθε Νοσοκομείο να επιτελεί  σημαντικό και συγκεκριμένο έργο. Αυτό προϋποθέτει ότι ένας νέος χωροταξικός σχεδιασμός των μονάδων υγείας θέτει το πλαίσιο λειτουργίας τους όπως για παράδειγμα, το ή τα  μεγάλης κλίμακας νοσοκομεία πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες παροχής τριτοβάθμιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ αντίστοιχα τα μεσαίας κατηγορίας Νοσοκομεία όπως το ΓΝ Άμφισσας να διαδραματίζουν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο σε επίπεδο δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.

Σχετικά με το ΓΝ Άμφισσας, είναι σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργούν δύο βασικοί τομείς : Ο Παθολογικός Τομέας στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν τα τμήματα παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, παιδιατρικό, νεφρολογικό-Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ο Χειρουργικός Τομέας στα πλαίσια του οποίου λειτουργούν Μαιευτικό – Γυναικολογικό, Ορθοπεδικό, Αναισθησιολογικό, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Οφθαλμολογικό, Ουρολογικό, ΩΡΛ και Οδοντιατρικό Τμήμα.
Παραθέτουμε στοιχεία τα οποία αφορούν τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2012)  και δείχνει την πληρότητα που εμφανίζει το Γ.Ν. Άμφισσας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναφοράς:

11.1 Mηνιαία Καταγραφή Νοσηλευτικής Κίνησης Παθολογικού Τομέα
Κλινική/Μονάδα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΩΝ
ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
% Κάλυψης Κλινών
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ
-
4
9
18
15
ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΤΝ
-
12
358
370
102,7
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ
-
20
124
497
82,83
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
-
2
-
-
0,00
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ
-
2
-
-
0,00
Σύνολο
-
40
441
885
73,75



11.2 Mηνιαία Καταγραφή Νοσηλευτικής Κίνησης Χειρουργικού Τομέα
Κλινική/Μονάδα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΛΙΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΚΛΙΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΩΝ
ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
% Κάλυψης Κλινών
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
-
14
25
75
17,86
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
-
1
-
-
0,00
ΟΡΘΟΠAIΔΙΚΗ
-
16
46
201
41,88
ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ
-
2
1
1
1,67
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ
-
3
28
28
31,11
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
-
16
70
270
56,25
Ω.Ρ.Λ
-
2

-
0,00
Σύνολο
-
54
170
575
36,72



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ο εν λόγω δημοσιογράφος λειτουργώντας απλουστευτικά, βασίστηκε σε στοιχεία του 2010 και σε έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο Καθηγητής κ. Λιαρόπουλος (Μελέτη για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων). Το ΓΝ Άμφισσας σύμφωνα με τα στοιχεία της τότε έρευνας εμφάνιζε χαμηλή πληρότητα, αλλά θετικό πρόσημο στην γενικότερη αξιολόγηση (οικονομικοί δείκτες, υπηρεσίες κλπ), στοιχείο το οποίο δεν αξιολογήθηκε από τον δημοσιογράφο. Άρα θα πρέπει να αναρωτηθούμε, Νοσοκομεία που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο στην γενικότερη αξιολόγηση και υψηλό ποσοστό κάλυψης, πληρούν  τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν σε λειτουργία ή να αλλάξουν χρήση;

Η Διοίκηση του ΓΝ Άμφισσας γνωρίζει ότι η τοποθέτηση αυτή δεν είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου και δεν εκφράζεται από δημοσιεύματα που προκαλούν θυμηδία και δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες της Φωκίδας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου