Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα κατάφεραν Παπανδρέου, Παπαδήμος , Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ - Με το PSI κατέστρεψαν συνολικά των Ελληνισμό

Στον μηχανισμό στήριξης επίσημα και η Κύπρος....



Πριν λίγο ενημερωθήκαμε ότι η Κύπρος κατέθεσε επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF).
Το αίτημα αφορά την στήριξη των κυπριακών τραπεζών οι οποίες καταστράφηκαν μαζί με τους μεγαλοεπενδυτές ιδιώτες από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων!!!

Ετσι μια χώρα που δεν είχε ποτέ οικονομικό πρόβλημα παρότι ότι το 38% του εδάφους της κατελήφθει από την Τουρκία το 1974 και της οποίας το εθνικό νόμισμα (η κυπριακή λίρα) ήταν προ της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην Ευρωζώνη ισχυρότερο από το ευρώ κατέληξε να ζητάει οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαϊους!!!

Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι η Κύπρος θα κρατούσε μια εθνική και σταθερή στάση απέναντι στους τοκογλύφους Ευρωπαίους δανειστές καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχε λάβει δάνειο 2,5 δις ευρώ από την Ρωσία και υπήρχαν πληροφορίες ότι προσανατολιζόταν και πάλι σε μια ρωσική βοήθεια.
Η Ε.Ε. όμως με τους γνωστούς πλέον εκβιασμούς της κατάφερε να σείρει την κυπριακή κυβέρνηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Φυσικά οι φιλοευρωπαϊστες μιλούν για παρολίγον εξάρτηση της Κυπριακής οικονομίας από την Ρωσία από την στιγμή που με ένα νέο δάνειο ύψους 5 δις ευρώ η Ρωσία θα είχε ουσιαστικά χρηματοδοτήσει την Κύπρο με το πσό των 7,5 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 30% του κυπριακού ΑΕΠ.

Αν και κανείς μας δεν γνωρίζει προς το παρόν το πολιτικό παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση αυτή την κυπριακή κυβέρνηση, εν τούτοις γίνεται σαφές ότι και το δεύτερο ελληνικό κράτος χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας σε μια περίοδο που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο που βρέθηκε εντός της ΑΟΖ του.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η παγκοσμιοποιημένη Ε.Ε. που επιθυμεί πλέον ανοικτά την εξάλειψη των εθνικών ευρωπαϊκών κρατών και την δημιουργία των "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" με πρόφαση την τεχνητή οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι εβραιοκίνητοι χρηματοοικονομικοί οίκοι, (Moody's, Goldman Sachs, Fitch κ.α) οδηγεί μια-μια τις ευρωπαϊκές χώρες σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και ως εκ τούτου σε εθνική υποταγή.

Δια του λόγου το αληθές η επίσημη αίτηση της Κύπρου για ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ήρθε ταυτόχρονα με την υποβάθμιση από τον Οίκο Fitch Ratings, της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου από ΒΒΒ- σε ΒΒ+!!!

Ελπίζω η Κύπρος πολύ πιο γρήγορα από την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να πετάξει από πάνω της τους τοκογλύφους.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου