Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εορτασμός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ιτέας




  Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η  μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του  Αποστόλου των Εθνών και  ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Κορυφαίου Αποστόλου θεμελιωτή της Εκκλησίας,  στον συμφερώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας.  





Την παραμονή της εορτής,  μετά την ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού  ακολούθησε 
λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στις καθιερωμένες οδούς της πόλεως με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ιτέας.  


 

 Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι  ιερείς π. Νικόλαος Παρασκευάς,π. Ησαίας Αναγνώστου, π. Νικόλαος Γιαννακόπουλος, π. Ιωάννης Τσάρτας, π. Αλέξανδρος Κεφαλής ενώ την πόλη εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Ιτέας Γιώτα Λαίνη και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας Νίκη Βούλγαρη,  εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών.Η περιφορά έγινε με όλες τις τιμές, με την πομπή του ιερατείου να προπορεύεται της Αγίας Εικόνας και έδωσε μια διαφορετική μεγαλοπρέπεια στις συνοικίες της ενορίας. 

 


Στα πλαίσια της ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και   θείο κήρυγμα από τον Θεολόγο και  λαϊκό  ιεροκήρυκα κ. Φώτιο Ρίζο ενώ  ακολούθησε  η ιερά παράκλησις των Αγίων Αποστόλων. 

 Την  επομένη,  ημέρα της εορτής, 7.30 το πρωί άρχισε  η ακολουθία του  Όρθρου και στην συνέχεια ακολούθησε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Π. Νεκτάριο Καλύβα. 
 Εκτός του Π. Νεκταρίου,  συλλειτουργός του εφημερίου της ενορίας  Π. Δημητρίου Θεοφίλου ήταν και ο Ιερέας Π. Αλέξανδρος Κεφαλής.
 Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου