Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επικίνδυνη πυρκαγιά στα Άσπρα Σπίτια





                 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:20 σε έκταση με ξερόχορτα και θάμνους δίπλα στον δρόμο Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας.
Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκετε μεταξύ των δύο οικισμών, Άσπρων Σπιτιών και Αντίκυρας,  λίγα μέτρα από την Αεροπορική Βάση Αντίκυρας,   50 μόλις μέτρα  από το πρατήριο καυσίμων και μια ανάσα από τον ελαιώνα.
Οι δυνατοί άνεμοι και η επικινδυνότητα της κατάστασης κινητοποίησαν άμεσα ολόκληρο τον τοπικό πυροσβεστικό μηχανισμό με πρωτοστατούσα την άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας πυρασφάλειας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.  η οποία αποδείχθηκε άμεση και αποτελεσματική για ακόμη μία φορά όπως και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. επενέβη άμεσα με τρία οχήματα και εννέα πυροσβέστες που έθεσαν πολύ γρήγορα την φωτιά υπό έλεγχο. 


Επί τόπου κατέφθασαν, το πυροσβεστικό όχημα και η υδροφόρα της Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας με επικεφαλής τον διοικητή της μονάδας και την ομάδα πυρασφάλειας,  όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, Άνδρες της Ελληνικής ομάδας διάσωσης της Βάσης ετοιμότητας Αντίκυρας,  ο Αντιδήμαρχος Αντίκυρας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Μίχος και ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας κ. Ταμπίτσικας.


Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για μισή ώρα περίπου από άντρες του αστυνομικού τμήματος Διστόμου.
Τελικά, μετά από μεγάλη προσπάθεια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε.
antikira blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου