Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ξαστέρωσεν ο Παρνασσός του Δήμου Δελφών…



*  Ανεξαιρέτως του αποτελέσματος της δημοτικής πρότασης- απόφασης, η οποία είναι ομόφωνη, αξίζει να επισημάνουμε την πραγματικά υποδειγματική σύσταση της «Ομάδας Έργου του Δήμου Δελφών» με αντικείμενο  την αναθεώρηση των ορίων, των όρων και των περιορισμών δόμησης στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού…

Ομάδα σπάνιων μπουμπουκιών στον Εθνικό Δρυμό


 Όπως  είναι φυσικό συμμετείχαν οι εξ αντικειμένου πλησιέστεροι (μηχανικοί, αρμόδιοι, υπεύθυνοι, γνώστες και έμπειρότατοι)  αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Το στοιχείον  εντυπωσιασμού εντοπίζεται   εις τας γνωστάς εις ημάς προσωπικότητας αλλά και εις την πληθώραν τοιούτων και δη μηχανικών του Δήμου μας, καθώς επίσης και εις την μεταξύ των  συνεργασίαν, συγγένειαν  και φιλίαν.  Είναι δε υπεράνω πάσης αμφιβολίας γεγονός,  η αυθόρμητος  προσφορά και μελών της ιδίας οικογενείας ακόμη! – υποχρεωτικώς, φυσικά, λόγω συναφούς αντικειμένου, εν τω προκειμένω…

 Πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι παράδειγμα προς μίμηση η υποδειγματική σύσταση και λειτουργία της Ομάδας.  Μπράβο!


 Εκστατικοί, αναγνώνουμε: 

 « Με την απόφαση αρ. 195/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών επικύρωσε ομόφωνα τις θέσεις του Δήμου Δελφών σχετικά με την αναθεώρηση των ορίων, των όρων και των περιορισμών δόμησης στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού.
Οι θέσεις αυτές διαμορφώθηκαν διαχρονικά λαμβάνοντας υπόψη:

Α) Τις απόψεις που είχαν διατυπωθεί από τους Καποδιστριακούς Δήμους Παρνασσού, Δελφών, Γραβιάς και Άμφισσας.
Β) Τις απόψεις των Τοπικών Συμβουλίων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων όπως αυτές αναφέρθηκαν, στις επανειλημμένες συσκέψεις που έγιναν για το θέμα αυτό, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη.

Γ) Την εργασία της Ομάδας Έργου του Δήμου Δελφών που αποτελείτο από τον Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη, τον Γ.Γ. του Δήμου Δελφών κ. Ι. Τζαβάρα, τους Δημοτικούς Συμβούλους και μηχανικούς κ.κ. Π. Ταγκαλή, Δ. Τζιβάρα και Ευθ. Μαρούτσο και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών κ. Κ. Μιχαλοπούλου.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
« Η πρόταση του Δ. Δελφών σχετικά με τα όρια των ζωνών προστασίας και τους όρους και περιορισμούς εντός αυτών για τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού που επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 195/2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών έχει το πνεύμα της εξασφάλισης της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων, φυσικού περιβάλλοντος και αρχαιολογικών χώρων προκειμένου η ανθρώπινη δραστηριότητα, η εξέλιξη και ανάπτυξη να συνάδει με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς του Παρνασσού».

 * Τα περαιτέρω σχόλια είναι εκ περισσού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου