Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ; Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι;;


                                  

Οι υποχρεώσεις του υπερβαίνουν το 1,5 δις ευρώ ενώ διαθέτει μόνο 5 εκατομ.

 
Την εικόνα που δείχνει ότι ο ΕΟΠΥΥ, το νέο υπέρ - Ταμείο, βρίσκεται υπό οικονομική κατάρρευση, μετέφεραν στους εκπροσώπους της ΝΔ ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι του Οργανισμού.
Τα στελέχη της ΝΔ κκ. Δ. Βαρτζόπουλος, Γερ. Γιακουμάτος και Μ. Αγγελάκας. επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.
   Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), είχε στο ταμείο του μόλις πέντε εκατομμύρια ευρώ την Τρίτη, όταν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. Ευρώ!
«Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προβληματική. Τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό δεν μπορούν να πληρώσουν και η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, οι οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ ανέρχονταν σε 3,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

Στο μεταξύ συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί να ζητούν όλο το ποσό για την χορηγία των φαρμάκων…

Μία από τις σημαντικότερες γενικές συνελεύσεις των φαρμακοποιών θα είναι αυτή της Τετάρτης, 30 Μαϊου. Στις πέντε το απόγευμα θα συγκεντρωθούν για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις. Η απόφαση θα εξαρτηθεί και από το αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που τους έδωσε την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη πάρει 73 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη να λάβουν άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ταμείων είναι μεγαλύτερες. «Με το που θα κλείσει ο Μάιος θα μας χρωστούν 1 δισ. ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος.
Να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, την περασμένη εβδομάδα τροποποιήθηκε ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ασφαλισμένων. Ετσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον με την απόδειξη του φαρμακείου να διεκδικήσουν χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου