Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ούτε και φέτος σήκωσαν το τιμημένο οι παραλίες του δήμου Δελφών!



Οι Γαλάζιες Σημαίες παίρνουν τον αργό  και δύσβατο  δρόμο

της επιστροφής,  για την Φωκίδα;;…

 
   Μετά την παντελή απουσία του Δήμου Δελφών από το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες, η  πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου  Μάρω Γουργουρή  αποκάλυψε στην εκπομπή μας ότι πρόκειται να εισηγηθεί τον χαρακτηρισμό για 2 πλαζ της Ιτέας και 2 του Γαλαξειδίου  προκειμένου να  διεκδικηθούν οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2013!
  Μάλιστα προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθούν οι παραλίες του δήμου Δεσφίνας και η πλαζ Αγίου Βασιλείου Γαλαξειδίου στο Εθνικό Μητρώο Ακτών, προκειμένου να καταγράφονται ως πλαζ και να μπουν στην διαδικασία αξιολόγησης.

   Για φέτος, βέβαια, μετά το επαναλαμβανόμενο κενό  από τις Γαλάζιες Ακτές, ούτε λόγος,  διότι η ίδια ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και απέκτησε  την ευθύνη - ΄0πως είπε - μετά την παρέλευση της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών.
 
   Σε αυτό το σημείο παρενέβη η αντιδήμαρχος Ιτέας Γιώτα Λαίνη, η οποία δήλωσε ότι  υποβλήθηκαν από την ίδια 5 συνολικά αιτήσεις ηλεκτρονικά για αντίστοιχες πλαζ της Ιτέας αλλά δεν δόθηκε ο χαρακτηρισμός επειδή είχε σταματήσει η  διαδικασία από το 2009!
  
  Η κ. Γουργουρή  επεσήμανε ότι αύριο θα γίνει συνεδρίαση στον Δήμο για τις Γαλάζιες Σημαίες και πως θα προτείνουν οι «παραθαλάσσιοι» αντιδήμαρχοι τις πλαζ των περιοχών ευθύνης τους προς αξιολόγηση.

     Μάλιστα για το Γαλαξείδι πρόκειται να προταθούν η πλαζ Καλαφάτη και η πλαζ Κεντρί.
  
  Σε ερώτησή μας σχετικά με τον  παλαιότερο χαρακτηρισμό τριών  πλαζ της Ιτέας ως Γαλάζιες, σε αντιδιαστολή τώρα με τις δύο  προτεινόμενες και ζητώντας να πληροφορηθούμε για το ποια από τις 3 θα παραληφθεί, μεταξύ Τροκαντερού, Μαϊάμι και Βραχάκια, η κ. Γουργουρή μας απάντησε ότι ίσως να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερες… ενώ σε ερώτησή μας εάν ο δήμαρχος θα αποφασίσει γι΄ αυτό,  απάντησε - όχι!  Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου